Telefoni Saya

semalam henpon aku jatuh.. kalau henpon korang yg jatuh, sah2 mesti dah pecah kalau henpon korang itu jatuh cam henpon aku. haha! tough gile henpon aku nih. hahaha! henpon aku hanye berjaya mendapat mild scratch dari jatuhan beliau. alhamdulillah tak teruk drpd tu. dari setengah tingkat ia jatuh dari tangan aku ke lantai keras. dan henpon nih sedap2 jek landing dengan bucu dia atas lantai marble umah aku.. then bounced cam haram.. aku dah menjerit sampai gegar rumah dah. punye lah tak percaye leh jatuh cenggitu. aku dah menyumpah dah kene tuka henpon baru. tapi seb bek. henpon aku masih ‘hidup’ dan masih ‘on’ semase aku pergi mendapatkannye. gile babeng. henpon hape neh? titanium aloy ke hape. tak terbarai. tak tercabut pape. tapi bile aku cube call orang selepas itu.. dia trus mati. huhu! tapi aku rase sebab bateri longgar jek. sebab lepas tu aku betulkan placing bateri. aku ‘on’ semula dan ia berinteraksi seperti biase. Alhamdulillah. jename ngn model terpakse dirahsiakan.. sebab nanti korang pun nak beli gak. nak tiru aku. takleh takleh. hahahah! henpon mahal neh! seperti yg telah mereka2 yg rapat serta mengenali aku. aku nih kurang fond pade henpon aku. amatlah aku x suke memegang henpon sane sini.. letak dalam poket ok la kot. tapi pabila di rumah. henpon akan aku tinggalkan dalam bilik saje. tidak akan dibawa ke kitchen ke, jamban ke, shower ke, garden ke, living room ke, garage ke.. tidak.. aku tidak akan membawa henpon kulur kilir. dia amat nakal sebab tuh aku kurung dalam bilik. walaupun sebenarnye aku charge henpon selame 24jam.. tak kisah la. yg penting, aku bukan ‘org henpon’. aku pengguna prepaid yg tegar walaupun sepatutnye aku gune postpaid supaye takyah la aku bersusah payah menyenangkan hati henpon dengan topap ia sebulan skali. Jename prepaid pun aku nak rahsiakan. takut korang jadi hantu dan gigit aku. huk aloh. aku paling tak suka guna SMS.. kalau aku call org, dan dia tak angkat.. lepas tuh dia SMS tulis, “ko call ke td? nak ape”. aku tidak akan balas SMS makhluk durhake itu. aku akan simply call dia balik.. atau aku tak balas pape pun kalau aku malas nak call. biarlah dia SMS 10 kali tnye aku “nak ape?” aku tetap takkan balas secare SMS. i benci menekan butang2 kecik untuk menaip. Kementerian SMS patut dibubarkan. ape? save duit? gaji aku RM1K++ kot sebulan [banyakkan?].. aku tidak akan berkira pasal jimat tak jimat semase gune henpon. walaupun aku amat jimat cermat sebab slalu gune telepon rumah. lagi murah serta takyah bayar. sebab mak bapak aku yg bayar.. ahahahaha! jimat!
tapi aku belajar satu lagi care untuk jimat. korang beli lah atau daftar lah plan celcom postpaid ke, maxis postpaid ke, digi postpaid ke.. hape2 postpaid lah.. korang bayar registration fees… pastuh gune lah henpon tuh hari2 atau selame yg korang nak sampai bill ribu riban rabun.. yg penting.. akhir bulan tak payah bayar bill. jimat tak? korang buat dek je. terminate lah plan postpaid. beli plan postpaid yg lain pulak. kalau saman ke hape sampai.. either korang mintak mak bapak korang bayar atau korang masuk penjara.. dedua solution menjimatkan korang. okes? selamat mencuba.

tapi itu sume tak penting. henpon aku amat tough. dan aku tak suke henpon. henpon hanyelah sekadar keperluan jek. tade pulak aku carik mase nak dengar lagu ala2 walkman gune henpon aku nih. tade pulak aku nak tuka ringtone jadik ringtone mp3 ke hape. aku simply gune nak call org jek.

aku once pernah suke henpon. time crite Matrix tengah berkumandang. aku nye Nokia Banana membuat aku rase cam Neo. hence, aku akan slalu cube meniru gaye percakapan Neo bile dia mintak Tank program kan store senjata untuk kegunaan Neo dan Trinity. bunyinye seperti ini, “Tank… gimme guns… lotsa guns!” macho des!.. tapi itu Nokia lame. tade polyphonic. pastuh dah ketinggalan zaman. screen kecik jek. pastuh dia punye antenna slalu tercabut. last-last aku dapat menang henpon dari Astro sebab menang peraduan teka sape kuar lepas nih dalam The Amazing Race. gile ar! aku pun ganti lah dengan Nokia Banana aku ngn Sony Ericsson T310. dan aku bawa pulang ke UTP. mase tu. aku sorang jek dalam dorm tuh ade Ringtone Polyphonic… gile ar! ramai yg jeles sebab aku menang peraduan Astro dan sebab henpon aku ade ringtone Polyphonic. screen kaler kaler tuh. berserta game 3D. aku paling suke main golf dalam henpon T310 tuh. tapi henpon tuh ilang mase aku gi tengok movie melayu pertama aku. aku memang benci movie melayu dari dulu sebab orang melayu mmg tak pandai berlakon berserta wujudnye lembaga penapisan yg bodoh. oh! movie P.Ramlee aku tak benci la. aku benci movie2 ciptaan Yusof Haslam yg perasan bagus. letupkan 2 buah krete pun nak kabo dalam surat kabar. loser!. dan disebabkan kebencian ini. kawan2 aku menarik aku untuk tengok cerita movie melayu. setelah selesai menonton movie x best tu. aku blah dengan cepat sambil tidak menyedari T310 aku dah jatuh kat kerusi wayang. mase aku carik balik dalam wayang. cleaner kate tak jumpe. walaupun aku suspect cleaner tuh yg curik. tapi tak baik tuduh sebarangan. mungkin mamat melayu yg duk tepi aku yg amik. tapi tak baik tuduh org sebarangan. kesian T310 aku.

tapi tak kisah la. boleh dikatakan. aku tak pernah membeli henpon. [except yg skang nih la].. dari dulu aku hanye guna henpon-henpon second hand atau henpon free.. kalau bapak aku dah tanak gune henpon. aku mintak bagi aku pakai jek. kalau abang aku nak beli henpon baru. aku mintak gune henpon lame dia. aku x pernah menghilangkan henpon lagi selepas T310. aku gune henpon yg aku dapat dengan sebaik mungkin. tak nak beli baru. sebab aku student lagi. aku takde duit nak beli henpon. malah aku gune sampai habis belajar.

sehinggalah raye tahun lepas. setelah hampir setahun aku bekerja. aku beli henpon sendri. henpon yg tough ini. aku bangge ngn henpon yg tough aku ini. tapi aku tetap bukan ‘org henpon’ dan aku takkan jadi ‘org henpon’. henpon tak penting. telefon adelah penting. handphone tak penting. kalau henpon aku skang nak interpret yg aku tak sayang beliau. dan cube menghilangkan diri. aku tak kisah. kalau hilang lagi. innalillah wa innalillahiroji’un.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 20th April, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. kalau ade gf mau gf merajuk sbb tak romentik. hahaha tp best jugak. sgt rare lelaki begini.😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: