Pencuri

aku cam 2-3 hari nih asik berblog. dimana di akhir hari. aku mesti delete post tu sebab cam x best dan tak cukup idea untuk kesempurnaan blog. ntah la. tade perkara menarik terjadi. jadi tak dapat nak tulis sangat cerita menarik.
kalau ade yg menarik pun. ia hanye menarik perhatian aku jek. such as… ade 3 org fresh graduate telah datang untuk mengunjungi KWSP untuk pertame kalinye untuk memulakan aksi bekerja untuk Silverlake. sorang bound to be ship to Vietnam. sorang ke AgroBank. dan sorang lagi td aku baru tau akan dihantar tempat lain.. noo.. ingatkn sume kene stay. ceh! tade lagi kawan nak lunch nih. oh! mereka bertiga adelah aweks ye. hehe! tadi aku baru tolong derang install chat program kat pc derang. dan tadi aku teman derang lunch. wow! 1st time beb. lunch virgin no more. lol.

aah! tak penting. ini perkara biase. cume x bese untuk aku jek. bese la. aku nih pemalu. walaupun melulu. mane ade sesape yg tak malu dalam dunia nih. sumorang pemalu. well. at least sumorang ngaku diri sendri ‘pemalu’. cheit! and aku mmg pemalu ye. kalau tak caye cube tengok ibu jari kanan korang.

takde pape kan? tu tande aku pemalu la. haha!

ari nih genap berape hari tah aku kene duk sorang menjaga umah family aku yg amat besar. serius besar. kul sebelas malam semalam mase aku tengah syok bace buku Raymond E Feist – Shards of a Broken Crown [book 4 of the SerpentWar Saga], tetibe ade bunyik cam org cube berjalan atas bumbung. cih~. saje nak bagi aku saspen. aku pun saspen la. aku tutup sume lampu bilik. diri kat satu sudut paling gelap selame 2 minit. huih! rase cam Jimmy the Hand. sesape kang masuk dari bumbung. aku try pegi kat dia senyap2 sambar medula oblongata dia ke, tumbuk ketiak dia ke, tendang tricep dia ke, campak ke tingkat bawah ke, amik replica pedang samurai pembuka surat cucuk mata dia ke, tak pun aku boleh bukak tingkap jerit kuat2 “Pencuri! pencuri!” supaye anjing jiran umah kiri sebelah boleh tolong sambut salakan aku.. tapi setelah 2 minit berdiri cam orang bodo kat tempat gelap tuh. aku nampak jiran sebelah kanan bukak lampu bumbung dia. ceh! haram. jiran upenye. penat saspen jek. hari ahad lepas aku nampak jiran aku renovate bumbung tingkat 1. mungkin yg aku dengar org berjalan atas bumbung itu adelah jiran aku nge’test’ lampu bumbung baru dia. well. rumah kitorang semi-D kot. bilik aku bersambung ngn bilik jiran. cume dibahagikan oleh wall serta wallpaper. mungkin dia berjalan atas bumbung sendri dan terdengar cam dia berjalan atas bumbung umah aku. haha!
tapi selepas 2 minit berdiri cam orang bodo. minit ketiga tuh aku nampak jiran bukak lampu. aku jenguk2 ke luar dari dalam bilik. nampak lampu je. minit ke empat pulak. aku terpikir. aku dah pasang alarm. kalau ade orang masuk umah aku. mesti alarm dah berbunyik. ceh! tapi… mungkin pencuri tuh ade alat berteknologi tinggi yg membolehkan dia mematikan urat saraf alarm itu supaya alarm pintu aku tak menghantar signal ke alarm receiver. thus, cancelling all the good effect of a brutal alarm. mende aku cakap nih? tapi yg pentingnye. alarm tak berbunyik, aku bukak lampu semula dan aku terus baring atas katil sambil mencapai buku Shards of a Broken Crown dan start mencari semula muka surat last aku bace tadi.

sedar sedar je. aku bangun lambat pagi tadi. oh! hidup lagi aku. Alhamdulillah. mandi2. siap2. siram2 bunga. dah kul 9.30 pagi. keje start kul 9.00 pagi…. heeee.. XÞ

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 8th June, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. mematikan urat saraf alarm??!!! wow. hahahahahha

  2. heheh! tade idea nak tulis cemane lg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: