Monthly Archives: August 2010

One Piece

Mugiwara

Straw Hat

Damn! 4 weeks break? lame gile.. what am i gonna do without One Piece? damn!!

well.. yeah sure.. History’s Strongest Disciple Kenichi, Bleach and Naruto mungkin akan tetap diteruskan.. but One Piece is like air.. I need to breathe air… 4 weeks without air is like.. aarrgghhh!!! haha!

sabo sabo. bulan poasa nih!

Advertisements

Simbol Kejatuhan

orang selalu samekan simbol all seeing eye dengan mende tak betul. dan terutama skali simbol illuminati yg pade pendapat aku. hanyelah salah satu propaganda orang2 Yahudi untuk terus buat orang2 lain tak habis nak meneka itu dan ini.  orang Islam terutamanye. senang je derang percaya mende2 nih. jgn tipu lah. dah banyak kali aku bace pasal orang tak habis menyalahkan simbol “all seeing eye” tuh. tah ape signifikasi mata tuh pun aku taktau. konon itu mate tuhan ke?  hahaha! kalau camtuh. maknenye omputih nih dah cetak zillions of god’s eye. haha! gile godlike tul. nih rase nak gi main dota nih. lol.

tapi paling aku pelik skali. tade sape pun pertikaikan simbol segitiga atau piramid kat bawah all seeing eye tuh. malah. org Islam nih siap bangge lagi ngn piramid yg ade dalam dunia nih. lagi pelik. kite tau piramid nih dicipta untuk jadi makam fir’aun-fir’aun yg terang2 menentang Rasul-Rasul kite. still kite cam ade rase bangga bile org agama lain bercakap pasal piramid giza ke hape ke. tak pelik ke? orang tak abis2 samekan all seeing eye ngn illuminati yahudi tuh. kenape tade orang samekan simbol segitiga atau piramid ngn yahudi? yg aku dengar lagi.. kebanyakan fir’aun tuh datang dari Bani Israel pulak lagi. teori aku:

Illuminati = Yahudi = Firaun = Piramid

hmm.. so ape signifikasi MATA atas piramid tuh lagi skali? aku rase cam tade pape je. tapi simbol piramid tuh. hmmmm…. rase pelik tak? mate kecik atas tuh derang buat spekulasi. piramid terang2 yg besar tuh derang x nampak ke? kuman seberang laut. nampak. gajah depan mate. tak nampak. serius mmg kene ngn peribahse nih. ye la. sebab aku tak penah bace pun pasal orang sangkal kewujudan piramid nih. dah la mende tuh kubur fir’aun.  tempat org mati dol. apehal ko masuk dalam kubur orang? bangge banggekan kubur orang?

well. kalau illuminati tuh wujud. mungkin derang start dari kubur piramid tuh. kalau lah wujud.  sebab aku rase lluminati x wujud pun. propaganda orang yahudi jek. kite sebuk takut terpengaruh la itu lah ini la. padahal dari dulu dah terpengaruh. tak sedar2 lagi?

aku paling benci bile bace blog orang2 yg tak abis nak samekan simbol ngn cult. simbol tangan or simbol mata ngn lluminati ke.. yahudi ke hape ke. cam ade skali tuh. ade la aku bace blog pasal sorang Presiden negare Islam nih buat simbol jari ‘ROCK’  sambil lambai kat penyokong dia. pastuh dia tunjuk pulak gamba Presiden negare bukan Islam buat simbol tangan tuh sambil lambai kat penyokong dia. tup tup. empunye blog tuh kate presiden2 nih tengah buat simbol puja setan dan derang nih sebenarnye ahli illuminati.  sebab ape? sebab dia buat simbol ‘rock’ yg dah jadi trend mase kini tuh. bagi aku. its not worshiping anything if u dont know what it is. its not worshiping anything if its just another trend. dont be a bloody fool please. tertutup sangat pemikiran cenggitu.

aku dah lame tengok. melalui zaman aku hidup nih. agama nih bukan dirosakkan oleh satu pihak atau pihak tertentu pun. yg merosakkan agama nih orang yg memegang amanah menjaga maruah agama itu sendiri. mereka nih perosak sebenar disebabkan mereka percaya mereka berdiri di bawah lindungan Tuhan. sebab tu la wujud orang yg berani dalam setiap agama2 nih. tak kisah la dia berani dari segi baik atau jahat. yg penting. derang percaya. “tuhan back-up derang. tak kisah la dia mati ke tak.” pastuh timbul pulak. tuhan backup sape sebenarnye. atau tuhan sape lagi betul. atau tuhan sape lagi kuat. tak habis2 nak mencabar tuhan orang lain. alih alih ekau sendiri yg merosakkan agama sendiri. kalau ko gi cabar agama lain sorang2 takpe la jugak. tapi ekau ajak pulak kawan2.. hasut pengikut lain cabar skali. konon dengan sheer number tuh menunjukkan agama ko lagi byk penyokong. lagi bagus lah?

padahal ekau yg penakut nak cabar sorang2.

dan satu-satunye pihak yang bertanggungjawap ade satu jek. dan mereka bukan terdiri dari spesis manusia pun. mereka lah dari puak2 Iblis / Syaitan.

korang tau tak Nabi Isa a.s. tuh datang dari Bani Israel? darah org Israel dol dia.  dia dilahirkan untuk naikkan agama Allah. dan dari situ tercipta puak2 Nasrani yg memegang agama Kristian. orang Kristian nih origin dia dari org yahudi jugak la maknenye. bani2 Israel nih la yg nak cube bunuh Nabi Isa a.s. tapi baginda selamat di angkat Allah ke langit.  naik langit dol. part nih part mukjizat kot. aku takleh nak sangkal la. haha! have faith orang kate. jadilah Nabi Isa a.s nabi paling lama hidup kat dunia nih. Nabi Nuh hidup 900 tahun je. eh.. ke aku jahil? ade nabi lain yg hidup lagi lame ke? aku tatau la pulak. need to read more. sile betulkan aku kalau salah. saye orang tua yg baru belajar. eh? sambung balik. so orang Kristian nih orang yahudi jugak. eh tapi… orang arab nih datang dari nabi mane pulak? orang lain dari mane pulak? org2 negro itam, orang red indian tuh datang dari mane? senang jek nak tau. koreklah kite sejarah manusia. sampai Nabi Adam a.s.

ler… orang2 Yahudi, orang2 Nasrani, orang2 Arab, orang India, Cina,  Red Indian sume SEDARE rupenye.  sebab tu la darah kite sume merah.. tade darah biru ke.. hijau ke.. kuning ke.. jadi lah Allah menyuruh kite berbaik ngn jiran kite. ngn sedare2 kite. so sape musuh kite?  Syaitanirrojim lah! tapi tak.. Hitler tuh nak pegi bunuh sume yahudi. si Jepun nih nak serang omputih. si omputih tuh nak tindas orang kulit itam. haaaiii.. masalahnye bukan kat agama pun. masalahnye kat Syaitan dan diri sendiri. kite sendiri yg jatuhkan diri kita sendiri. malas nak bangun. nak kene ade orang tarik tangan tuh baru nak bangun. hmmm…..

jadi lah simbol kejatuhan kita sendiri. bawak2 la sedar. wahahahahaha! takyah nak salah kan orang lain kalau jatuh. lagi2 yg tade bukti tuh. see the big picture. on a larger scale. kite berperanan tak dalam kejatuhan kite sendiri.

p/s: oh.. kalau korang click gamba tuh.. ia takkan membesar tp bawak korang gi link aku dpt gamba tu. hehe

last 2 nights

Damn you Repo Men. started good enuf.. ended badly.. very very badly.. chih!

seb bek aku bukak puasa kat Tony Roma’s bile maghrib. ade jugak sesuatu yg worth it. oh! aku bukak puasa kat situ sebab aku rase cam situ jek tempat seswai untuk replenish tenaga yg dah abis lepas gi gym petang tuh. heheh!

well. its not all that bad lah kan a day macam tu. but i’ve been craving Banana Splits this past whole month.. maybe back to last whole month. ui! i want banana splitsssszzz!! mane nak carik nih? Baskin Robbins ade ke?

aku nak carik malam ni sampai dapat! pray for me. lulz!

Morning – Busted Glory

dah seminggu aku cube buat entry bagus. tapi tak bagus. tiap kali aku re-read ape aku tulis. mesti rase cam WTF gile. tak jadi post lah. aku rase. kalau aku post.

tapi pagi ni rase cam nak post gak pape. aku nak post sesuatu cam kekalahan Liverpool pagi tadi. huk aloh. aku bukak livescore.com ngn Soccernet.com dengan bahagia seperti selalunye. lalu pabila aku membuka. aku pun hampir terkejut. tapi sebenarnye dah terkejut.
??
ok.. aku terkejut gak la. hape mende lawan Arsenal ari tu boleh jek score 1 gol walau dah tinggal 10 org. pagi ni. boleh kalah ngn Manchester City pulak? kamon la Liverpool. ekau jgn nak jadi cam Newcastle pulak. mane history greatness Liverpool nih? hadui. Reina?? kamon.. u’re one of the best goalkeeper in the world kot.
dan walaupun aku penyokong Arsenal. tapi rase cam tak best jek tengok Liverpool kat bawah table. kalau Manchester United kat bawah table. ok jugak. seronok la jugak. hahaha! tapi…. oh! well. baru second week je pun.

wahahaha! ini sume gara2 tanak Man Utd duk kat atas. nyebuk jek. ye. aku dari kelab mereka2 yang tak suke Man Utd. bukan la nak kate MU tak hebat. cume.. terlampau.. melampau2 overrated by their fans kot. dulu lah cenggitu. sekarang aku tengok fans dia cam dah ok sket. tapi sebab mende tuh jek. dari dulu buat aku hate MU selamenye. herherherher..

aku admit la. aku kenal BPL nih lambat gile. dulu mase skolah. tau pasal MU, Chelsea, Liverpool ngn Leeds jek. te hell? noob gile. itu pun tak amik kisah sangat. sebab dunia aku time skolah dulu. hanye CS, HalfLife, Read Alert, StarCraft dan lain lain. hahahaha! tapi kawan2 universiti telah membuka mata aku dengan lebih mendalam terhadap BPL. nih sume gara gara Pires, Ljungberg ngn Henry macho gile. masuk jek UTP 2001. aku dah terkene virus BPL. pastuh gile CM aka Championship Manager. aku mesti la amik Arsenal. kat CM nih lah aku start kenal semua player2 BPL. ilmu dowh main CM nih. dah la main liga lawan 1 block campus. penuh liga. werherherher. pastuh create game lain. jadi manager Malaysia untuk menang World Cup. wahahahaha! jadik manager Malaysia adelah kerja paling susah dalam CM. sebab name pun tah pape. Ahmad Chandran la. Muhammad Lai Ming la.. tapi Azman Adnan ade. hahaha! dia punye attributes lagi la tah pape. tapi alang alang jadi manager, kene la sampai menang World Cup. wahahaha! tiap kali kalah game. aku restart game tuh sblom game saving. lol. then replay. kalau kalah lagi. restart lagi. sampai menang. well.. kalau ade sape2 yg pernah main CM. menang kalah dia kekadang random jugak. bukan based on performance ngn strength jek. biarlah Perlis lawan Man Utd pun. kalau ko restart game tuh byk kali.. mesti ade skali tuh.. Perlis menang. wahahaha! itu la keje aku mase manage Malaysia. restart game byk kali. aku siap print screen lagi. tapi gamba tuh ilang sebab aku main CM tu kat PC kawan aku. HDD dia crash mase 3rd year. gamba pun ilang.
aku mane de PC.. 4th year kat UTP baru ade PC. time tuh la gile CS ngn DotA. takleh hidup la tanpe CS. x tido sampai 4-5 pagi sebab main CS tuh bese2 jek. tak tido sebab main DotA pun same gak. rivalry Red Alert 2 antare rumah tuh is a must. pergh! heaven gile hidup. bile rase2 nak tido jek. orang dah bangun ajak gi breakfast. ahahahaha! lepas breakfast bantai tido la sampai petang. bangun semata2 nak main bola petang. lepas main bola petang. sambung CS ngn dota balik semula. kelas? takpe. kawan2 aku paham. x payah mintak pun derang sign utk aku. ahahahaha!
hei. kalau derang x sign. aku rase aku tak dapat degree aku ari nih. tak keje Silverlake aku hari ni. lol.

dah tu. UTP tuh tade curfew pulak. ekau nak kuar bile2 jek boleh. gi Ipoh ke. Lumut ke. mamak ke. gi romen tepi lombong pagi2 buta ke. lantak kitorang lah. aku slalu la kuar gi Ipoh main CS. lawan cina Ipoh yg power. sebab tuh aku pun jadik power. wahahahahahaha!

okay2.. dah jauh aku melalut. aku nak crite pasal bola jek. bukan pasal life aku kat UTP. cih! tapi dah takleh.. sebab ade keje. aku nak buat keje. blah.

kepade Liverpool. aku berharap ko leh naik semula. Joe Cole. cepat sket tunjuk power. jgn jadik cam Robbie Keane dulu.

The Bright – Day Dream

dry it may be.
that a thousand sand could indulge more than a thousand sea. rough by the edge. and blazing around the white crystal. it is upon the shoulder of the beast and between the horns of the mountains. that we will find solitude. for the beast calls upon your beating heart. and the mountain horns race for what you have known to believe. caress the beast callously and the lightning rumble for new escapades. gently. and the sea shall sooth her flows.
here.
we call upon our sight. beyond the blackness of a star. a swelling gravity. shouting for our own dignity. into a discreet oath. swearing. cursing more than the dire reason for forgetting one’s own reality. by dreaming the reality and living up the colors of a painted view. grim it may seem to be. but darken even more when the dreamer fade towards the light.
yes.
for the entire ticks of the Spanish clock. for the scream shouted by the lights. and by the single colored rainbow shot towards the moon. I will bring resolute into your heart but i will relinquish what you have hoped before. so that when the time comes.
Live.
for I will be there. waiting until that you counted eternity.
I shall dance for what you believed to be harmony.
and I will love you ever than forever.
but more.

8th – The Wait

kenape orang sebuk kate dah lame puasa. baru 8 hari kot. dari semalam lagi aku dengar orang kate “kite hampir stgh bulan puasa – kite hampir stgh bulan puasa”. it’s like wishing Ramadhan to go away quickly. aku tengah enjoy Ramadhan ni. ekau nak wish Syawal cepat2 watpe? tak best kot raya. lagi2 raya zaman sekarang. tak best.

except for the traffic congestion pagi n petang. aku rase Ramadhan nih best jek. dah la takyah makan. bukak pose ngn karipap jek. sahur takyah. sebab tiap2 malam aku teguk mau 2-3 botol air kosong. makan roti beberapa keping lepas maghrib. cam kenyang gile. well. tarawih aku tak pegi lagi. tggu masjid kosong kot. lol. well. tarawih bukan wajib. takyah nak marah2 orang tak pegi tarawih. awak tuh semayang Maghrib ngn Isyak tuh dulu. sblom marah2 org tak pegi tarawih. sahur? like i said. tak perlu. Subuh kene la jugak. sebab tu aku set alarm aku kul 6 pagi jek. malas ar nak sahur. sahur pun bukan wajib. sahur tuh sunnat. part mane pulak kate sahur tuh wajib? sahur tuh sunnah Nabi sebab lepas sahur nak semayang Subuh terus. kalau ekau bangun Subuh terus. ape salahnye?

tenaga ape? satu hari keje aku duduk atas kerusi. tak duduk atas kerusi kretapi. aku duduk atas krusi krete. pastuh sampai opis. duduk lagi atas kerusi buat keje. duduk je kot. tenaga ape nak pakai? berfikir ngn gerak jari tekan keyboard guna tenaga apa? org nak mati pun leh type keyboard. cukup de tenaga aku. makan sket2 jek. bile nak kurus kalau asik nak makan jek. hahaha!

okay. tp petang nih special occasion. aku nak bukak pose kat Chilis. pastuh gi tengok wayang. tengok The Expendables kot. hahaha! alah. skali skala belanje adik aku jenjalan. dah dia pun tengah cuti sekarang nih. dah la tade sesape kat umah tuh. aku sorang je kot. adik aku cuti. tinggal aku ngn dia je la. dah tu asik ari2 bantai bukak pose karipap n murtabak jek. bosan gile. skali sekala bantai bukak puasa grand la sket. TGIF? aku amat bajet makanan derang tuh derang campur liquor. tapi bajet je la. sebab aku mmg pernah rase makanan yg letak arak. dan aku tau membezakannye.

well. dulu mase skolah dulu. aku slalu bajet kaye [aku je la yg bajet kaye] berjalan ngn sorang lagi kawan aku nih. kawan aku nih keturunan pak Arab Sheikh Bux. gile kaye la family dia. so kekadang aku blanje dia. tapi mostly aku paksa dia blanje aku. hahaha! dia penah belanje aku makan caviar. cam pahit kelat. kalau nak sedap. kene makan ngn biskut dia atau letak garam ngn pepper. ok. cam dah lari point.
balik skolah jek. kitorang lepak KLCC. hui. budak skolah lepak KLCC dowh. gile high class la. padehal mak bapak aku bukak warung kat situ. lol. on with the story. slalunye kitorang lepak kat California Kitchen. haaa kau. makanan bangsawan dol. yes! mahal. sedap. segalanya. dan akhirnye lepas SPM. bile aku start nganggur menunggu keputusan UPU. adelah 2-3 kawan-kawan aku yg buat part time kat California Kitchen jadi kitchen assistant. kalau korang gi California Kitchen tingkat 1 Suria KLCC. korang akan nampak derang ade open kitchen style restaurant. kire cam sume Chef derang masak depan mate korang lah. so konon2 korang leh nampak la kalau derang letak arak ke.. babi ke.. haha! tapi yg korang tak tau. ingredients telah siap sedia sblom restoran bukak lagi. jadi kawan2 aku yg buat part time tuh bagitau lah kat aku. kat menu ade tulis Halal. tapi SEMUA, i repeat. SEMUA makanan derang bubuh arak. nice eh.

yes! amat sedap. maka aku pernah la rase arak rupenye. well. time tuh aku taktau. jahil. so ok la kot. takyah samak lidah. hahahaha! demn! dah la slalu sgt makan situ. dulu tak pandang Chilis. ceh!

so dapat lah aku bezakan rase sedap makanan letak arak ngn makanan yg tak letak.
Chilis qualified la kot. dan slalunye aku hanye makan Country Friend Chicken pun. sebab menu itu mmg sedap terbaik. haha.
TGIF pulak aku cam samar2. sebab x slalu gi makan situ. tapi cam ade gak la rasenye. wallahualam.

tapi Italianese same ngn California Kitchen.

meh! Project Manager aku baru call sorang staff sambil menjerit jerit cam dia dah hilang sabar. ade baiknye aku berhenti menaip blog ini. dan terus publish ape yg aku dah tulis. hehe.
lepas nih kene buat2 cam ade keje. padehal keje dah siap. kene la nampak sebuk. aku gune internet untuk tujuan bukan kerja kot. hehe.

Aku Membujang

goddemn. sejuk gile opis nih.
tapi aku tak kurus pun. hish!

ye la. kan kalau sejuk sejuk cam kat Norway tuh. badan pun mesti cargas menggunakan tenaga dalam badan. convert calories tuh jadik body heat. bakar calories byk2. boleh kurus kan. kan? ape aku cakap. mandai jek aku. tapi. aku rase betul lah. tak betul ke?

demn!

dari semalam lagi aku nak sambar mineral water yg aku tak sempat abiskan hari selase lepas. aku terlupe nak abiskan. terlupe ari rabu dah start puase. so aku biar jek kat tepi meja nih. ade 1/3 air lagi dalam botol. tiap kali aku rase cam haus jek. rase cam nak sambar botol tuh. demn!

kalau bawak balik bukan aku minum pun. nanti bukak pose, aku bukak fridge jugak, capai air sejuk dalam fridge. air mineral water nih mesti terbiar. abis. takkan nak biar sampai abis Ramadhan? nanti keladak2 mineral tuh akan menunjukkan diri.

hmm.. wut to do? wut to do? ah! biar je la. nanti aku try carik solution.

pastuh dari abis solat Zohor tadi aku terpikir nak masak ape. nak masak ape. spaghetti cam dah bosan. pastuh ingredient mahal. hahah! sayur kat umah dah cair. lame sangat terbiar. nak kene beli lagi kalau nak masak. demn! so camne? nak masak ke nak beli? beli cam best gak. makan kat Chili’s pun best jugak. hadui. kamon lah. need idea. masak nasik goreng adabi OK jugak. lame tak buat nasik goreng adababi. eh. adabi. sedap jugak idea tuh. hmm. kene beli nasik ngn ikan bilis. aku rase cam x sempat nak buat nasik sendiri. sah2 sampai umah dalam kul 7 lebih. ye la. kalau masak nasik. nak tggu nasik masak. pastuh nak sejukkan nasik. kalau goreng nasik panas. nanti nasik goreng lembik. x best. uish! haa.. tau kau aku hebat masak. lol. aku lelaki melayu terakhir dol. tapi aku rase lelaki melayu dari dulu tak suke memasak. so aku lelaki melayu pertamax la? ape hal wei! idea nak masak ape wei?!!

OK. aku try buat nasik goreng bile sampai umah satgi. kalau aku beli kentang. mungkin aku boleh buat baked garlic potatoes topped with frizzy mozarella. uih! sedap gak tuh. nice one! sempat ke nak buat tuh? ntah! aku try je la. yg penting. buat nasik goreng dulu. dah kenyang baru makan Starters. tuh la kentang tuh Starters la. nasik goreng Main Course. aku tau la Starters tuh kene makan dulu. tapi makan Main Course dulu lagi best kot. haha!

Shit! cemane nak kurus nih? alah! aku bukan sahur pun. tenaga tak abis2 pun. mandai jek malays lemah nih cakap kalau tak sahur nanti tak cukup tenaga. aku rase byk jek tenaga aku. tengok lah. esok lepas keje. aku nak gi gym. buat cardio lagi. haha! oh! aku half-day esok. so. aku rase nak gi gym. bukak pose ringan2. pastuh tarawih. malam pulak main futsal. hui! kalau tak kurus aku tatau la. boleh. aku byk tenaga. aku pernah buat cardio pagi-pagi lepas Subuh time bulan pose. abis jogging tenaga still melambak2. cam bese jek aku rasa. rase haus je la lepas jogging. haha. sekejap jek. pastuh ok jek.

abis. zaman Rasulullah dulu. orang siap berperang lagi. lagi penat. boleh jek puasa. ko penah sparring tak? aku belajar silat dulu. sparring 2 minit rase cam jogging 10KM ko tau tak? dah tuh kene sparring 3 round. maknenye penat cam lari 30KM.
kalau berperang lagi penat. brape jam ko hayun pedang. tumbuk orang. tendang. kejar. tahan pedang. kene tendang. kene pukul. kene hiris. kene cucuk. tikam sane sini.
cemane orang zaman Rasulullah boleh perang time bulan puasa? puasa penuh lagi. kite nih takat duduk diam kate “Lapar! Lapar! Penat lah tade tenaga” pikiaq siket. nampak sangat lemah sangat malays nih. hadui. sebab tuh la makin gemuk time bulan pose. tenaga byk. makan pun byk. haha! part mane nak kurus? lol.

peh! kantoi aku tulis blog nih ngn client. cis! nasib baik akak tuh kuli cam aku. kire kite same2 orang bawahan faham sesame sendiri. lol. mahu kan ruang untuk personal vendetta. eh. personal time orang kate. walaupun illegal. unethical. tapi. hmmm..

ok.. baik aku brenti. purak2 siapkan keje sket2. 4.30 petang nih aku nak balik pulak. werherherher! bye bye.

p/s: aku rase aku masak maggi je la malam nih. mudah cepat lazat. hmmm. seronok duk membujang nih

Perkara tak normal aku

“I wonder why people say an alarm “went off.” Shouldn’t you say it went on?”

bagi aku lah. term “went off” adelah yg sebetul betul benarnye. sebab bile alarm ON. dia senyap. maknenye connection lengkap. kalau OFF. dia berbunyik. maknenye adelah mane2 yg terputus. atau di kacau tuh.
Alarm dicipta untuk tidak berbunyi bila someone set it on.

cenggini la lebih kurang dia punye program

if (connection == lengkap)
{
jangan bunyik;
}
else
{
bunyik kuat2;
}

atau cenggini

if (connection == lengkap)
{
jangan bunyik;
}

if (connection != lengkap)
{
bunyik nyaring;
}

sape tak paham. boleh blah. korang set je alarm tuh on. takyah tau how stuff works. oh! baru aku teringat. kalau korang nak paham secara mendalam. sile layari laman www.howstuffworks.com
kat laman tuh. korang leh tanye pape je tentang cemane sesuatu mende itu berfungsi. malah korang leh mendalami ilmu alarm nih kat website tuh. heh!

jadi. kenape ade org takleh terima orang lain kate alarm went “off” dan bukan “on”?

nih sume salah NORMALITY atau CUSTOMARY.
secare normal. mende yg senyap itu bermaksud OFF. manakala yg berbunyi atau menyala itu ON.
same jugak kalau kite tengok lampu Hijau. selaunya. Hijau menunjukkan GO atau JALAN. manakala MERAH mewakili STOP atau BERHENTI atau mungkin skali BAHAYA. cemane kalau orang dulu2 letak warne hijau sebagai BERHENTI dan warne merah sebagai GO?
cemane kalau orang dulu2 bile dah tua. makin kuat main batu seremban, makin menjadi main gasing pakuk ayam? so adekah aku akan kene panggil perangai cam budak2 kalau still main guli pada usia macam sekarang nih? cemane kalau orang dulu2 kate OFF = Start dan ON = Stop? hahaaa.. cemane?

so aku blame pada CUSTOMARY. atau perkataan lainnye adelah NORMALITY atau the USUAL things.

okay. sebenarnye tak salah la. yang salah nye adelah cara pemikiran yg tak boleh terima kalau mende abnormal berlaku. itulah jadinye kat bangsa2 berkulit hitam zaman dulu kale. sebab orang putih kate orang itam tak normal. sebab itam x normal. maka kene tindas lah.

macam zaman Rasulullah dulu. katekan ko org Quraisy. ko dah beratus2 tahun sembah berhala. tetibe datang lak mamat nih kate yg ekau sembah tuh salah. ape mau tak terkejut ekau? dah la tetibe jek datang. sorang2 pulak tuh. hahaha! mau ekau tak marah? itu la jadinye kat org2 Quraisy Jahillilah dulu. pelik eh? sebab mende tak normal jadi kat depan mate ko. ko marah orang tuh. bukan la nak kate Rasulullah tuh salah. aku nak bagi point pasal mende abnormal. ekau jangan tuka topik pulak.

well. hidup kite sekarang dah senang. org2 dulu dah tolong setkan. Al-Qur’an pun sebut. lepas Rasulullah SAW. dah tade Rasul lagi dah. so cam korang takleh gi kat satu negara lain dan kate agama derang salah. yg derang sembah tuh salah. takleh wat cenggitu dah. hahaha! ada undang2 yg kite ikut betul2. ada sunnah. ade hadith. bagus lah. dah senang hidup kite. takyah set utk future generation dah. dah ade org set lagi awal dari kite.

tapi still. ade kemungkinan yg abnormality mungkin terjadi. walaupun perkara kecik. yg perkara kecik nih takyah nak terkejut sgt la. takyah nak marah2. ape masalahnye kalau aku bace komik Pendekar Laut ke, One Piece ke, naruto ke, bile umo aku dah 40 tahun pun? salah ke? tak normal? cam bebudak? Wattehell.. alasan tak diterima. aku akan terus bace komik.

hahaha!

Ramadhan 2010

today marks the last day of Sya’ban 1431. and we will enter Ramadhan this very evening. tho we try very hard to look as if we are more impressed of Ramadhan than Syawal. or any other months created. Ramadhan marks to be the easiest month of all months. in this month, Jin dan Setan kene ikat. and just by fasting and completing your ibadah, points you towards Heaven even more. tho Muslims were often heard saying that its the most hard filled month of the year. i’d say those words were never belong to the truth.

What is 12 hours without food or water? hungry?
bullshit! 12 hours without food or water are nothing !

the only hardship i would get is not getting my popiah in time for break fast. same goes to every other people who had utter their Syahadah. other than that? what hardship are you telling me? working in the paddy field for the entire 6 hours? typing your computer for the mere 8 hours? having to wait in a line for 1 hour for a mere kebab?

no. there are no easier month than Ramadhan.

I bid thee
by the will of the truthful dawn
from the lingering shadows of the dusk
and upon the calling of the true darkness
I pray to myself
and never forgetting all of us
that the day may come, the hour may time
and shall we see
that light meant nothing and mostly everything

and beyond the wind and the stars
your whispers will linger, your prayers will echo
softly
with the answers that came to seek fortune

may the month carry you to your chambers
may your will heed your talent
and may God bid all of His blessings and favors to us.

Ichimaru Gin

Shit! he’s the coolest character ever in Bleach!

much cooler than Ulquiorra Cifer