Ye aku pernah terpikir

aku dapat nih dari blog LoveSucks maka aku nak try jawap sambil tidak fokus pade kerja2 yg hampir due nih. haha! dia mungkin mengemukakan soklan2 berikut mengikut teori2 dari penghantar-panghantar email. tapi.. meh aku tolong jawab sket.

– Kenapa perempuan cun bersepah-sepah kat negara ni tapi nak jumpa lelaki yang hensem and stunning adalah sangat rare?
= lelaki hensem bersepah jugak. u just need to know where to look. laki suke main game or tengok tv or sports. so unless there are reasons to go out of the house. u wont find them outside. girls like to show off their make-ups.. sebab tuh bersepah2 kat luar tuh.

– Kenapa bila orang dewasa cakap dengan kanak-kanak, diorang pun nak ikut pelat budak tu?
= kids are aliens. we need to speak their language to make them understand.

– Kenapa kulit yang putih dikaitkan dengan kecantikan wanita? Kalau kulit kaler lain tak cun ke?
= kulit biru cam awek Avatar lawa pe. tapi sebenarnye, kitorang [lelaki] tak kisah pun dia hitam ke putih. asalkan muke dia lawa. badan dia umph! haha. so kaum mane pulak yg judge beauty by their skin color?

– Kenapa orang dewasa suka tanya soalan-soalan remeh-temeh pada kanak-kanak?
= sebab soalan remeh temeh membantu menjana otak kanak2 untuk cepat berfikir. kalau soklan susah. lambat la dia berfikir.

– Kenapa bila hari nak hujan, semua kenderaan atas jalan jadi laju? Kalau motor tu logik la sebab penunggangnya takut basah. Tapi kenapa yang bawak kereta pun laju ek?
= sebenarnye bawak laju cam bese jek. cume pemandu2 kereta yg penakut tuh bawak perlahan. nampak cam kite bawak laju. safety first. bullshit! awak yg penakut. kate orang bawak laju.

– Kenapa harga tudung lebih mahal dari harga baju yang tak menutup aurat?
= ye ke? ni taktau. haha! [teruknye kerajaan] tapi mungkin sebab harganye mengikut ukuran kain yg digunakan.

– Macam mana kaum perempuan di tempat yang bergolak dengan war/disaster pakai pad time diorang period?
= nih pun taktau. mungkin derang tak pakai kot. sebab kedai2 sume dah abis kene bom.

– Kenapa kita dilarang merokok di stesen minyak tapi stesen minyak tu sendiri jual rokok?
= sebab “menjual/membeli” itu bukan “menghisap”

– Kenapa orang selalu ingat di mana diorang berada time someone yang famous mati? Diorang pikir diorang perlukan alibi ke? LOL
= tade cukup bukti utk jawapan. tapi aku rase sebab derang pun nak mati jugak.

– Kenapa kereta boleh dibawa dengan laju sedangkan kat highway ada had laju? Nak suruh orang break the law ke?
= ye! itulah namenye kerajaan bodoh! well. kenape kerajaan tak sekat pembuat enjin kenderaan untuk buat enjin sampai satu tahap kelajuan yg ditetapkan sahaje?

– Kenapa toaster boleh setting sampai level 5 sedangkan level 3 pun roti dah hangus?
= sebenarnye. pencipta toaster nak buat bom tapi alang2 boleh panaskan. dia guna utk bakar roti skali. wallah. tercipta toaster.

– Kenapa kita jatuhkan hukuman mati pada orang yang membunuh sedangkan at the same time kita nak tunjukkan pada orang yang perbuatan membunuh adalah sesuatu yang salah?
= dedua salah la. haha! well. hukuman bunuh bukan untuk buktikan yg membunuh itu bersalah. hukuman bunuh adelah untuk menghentikan kegiatan membunuh oleh pembunuh. serta set example untuk pembunuh to be.

– Kenapa kita tak pernah tengok orang psikik menang loteri? Kenapa takde sorang pun bomoh ilmu hitam kat dunia ni sihirkan Bush?
= kalau dia menang loteri besar-besaran. nanti psychic lain pun nak menang gak. pastuh derang dah tak boleh main loteri lagi dah. sebab kedai loteri dah tutup sebab bankrup. aku rase derang main jugak. tapi senyap2. sikit2. supaye tak attract attention.

okay?!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 2nd August, 2010, in Questionnaire. Bookmark the permalink. 9 Comments.

  1. err… aku selalu je jumpe lelaki2 hensem dalam kelas… hahahh… ;p

  2. sbnrnya soklan2 tu aku reka sdiri berdasarkan pemerhatian selama aku idup di dunia ni so aku rasa sangat berbesar hati sebab ko sudi menjawab soklan aku tu sebab aku sdiri dah malas nak pk sorg2….wkwkwkw

    berdasarkan jwpn2 yg diberikan oleh anda, ada beberapa yang menarik hati saya. Antaranya ialah, sekarang saya sudah senang hati sebab walaupun saya tak putih, tapi saya mampu jatuh di dalam kategori lawa kalu muka saya lawa dan body umph!!

    Saya juga bersetuju dengan saudara mengenai kebodohan kerajaan tidak menyekat pembuatan enjin sampai satu tahap dibenarkan.

    Lagi satu, aku pelik nape polis susah payah wat speed trap tengah2 hiway sedangkan diorang dapat saman LEBIH RAMAI pemandu kalau diorang just tengok waktu kita amik tiket tol and waktu kita arrive kat the next toll booth. Contoh kalau jarak tol A dan B ialah 120km dan had laju maksimum ialah 60km/h, maka secara logiknya kita cuma akan sampai di tol B 2 jam selepas kita amik tiket di Tol A, rite? So kalau kita sampai lebih awal dari 2 jam, of course la kita pandu lebih had laju…. wahahahha!

    Thanks again sebab jawab soklan2 aku…

  3. Wehhhhh hahahahah funny gila psl engine tu. Sbb pe, nnti kalau gempa bumi ke tsunami ke terjadi, kan kene chow cepat2, kalau kete tade speed extra abis ah sume org mati tkleh survive.

    Pastu psl harga tudung tu. Bukan sume tudung lg mahal dr baju sexy, ade je tudung yg murah. And ade jgak bju sexy yg murah.sume tergantung kat kualiti bahan n tmpt jual. Kalau beli kt mydin, insyaallah dua2 sama harga wahahaha

    • haha! tul gak. kalau sume same laju. ambulans pun lambat. pastuh. kalau polis nak kejar org jahat pun. same laju. tak dpt la kejar. haha! mungkin naik kuda lagi laju. hmm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: