Aku Membujang

goddemn. sejuk gile opis nih.
tapi aku tak kurus pun. hish!

ye la. kan kalau sejuk sejuk cam kat Norway tuh. badan pun mesti cargas menggunakan tenaga dalam badan. convert calories tuh jadik body heat. bakar calories byk2. boleh kurus kan. kan? ape aku cakap. mandai jek aku. tapi. aku rase betul lah. tak betul ke?

demn!

dari semalam lagi aku nak sambar mineral water yg aku tak sempat abiskan hari selase lepas. aku terlupe nak abiskan. terlupe ari rabu dah start puase. so aku biar jek kat tepi meja nih. ade 1/3 air lagi dalam botol. tiap kali aku rase cam haus jek. rase cam nak sambar botol tuh. demn!

kalau bawak balik bukan aku minum pun. nanti bukak pose, aku bukak fridge jugak, capai air sejuk dalam fridge. air mineral water nih mesti terbiar. abis. takkan nak biar sampai abis Ramadhan? nanti keladak2 mineral tuh akan menunjukkan diri.

hmm.. wut to do? wut to do? ah! biar je la. nanti aku try carik solution.

pastuh dari abis solat Zohor tadi aku terpikir nak masak ape. nak masak ape. spaghetti cam dah bosan. pastuh ingredient mahal. hahah! sayur kat umah dah cair. lame sangat terbiar. nak kene beli lagi kalau nak masak. demn! so camne? nak masak ke nak beli? beli cam best gak. makan kat Chili’s pun best jugak. hadui. kamon lah. need idea. masak nasik goreng adabi OK jugak. lame tak buat nasik goreng adababi. eh. adabi. sedap jugak idea tuh. hmm. kene beli nasik ngn ikan bilis. aku rase cam x sempat nak buat nasik sendiri. sah2 sampai umah dalam kul 7 lebih. ye la. kalau masak nasik. nak tggu nasik masak. pastuh nak sejukkan nasik. kalau goreng nasik panas. nanti nasik goreng lembik. x best. uish! haa.. tau kau aku hebat masak. lol. aku lelaki melayu terakhir dol. tapi aku rase lelaki melayu dari dulu tak suke memasak. so aku lelaki melayu pertamax la? ape hal wei! idea nak masak ape wei?!!

OK. aku try buat nasik goreng bile sampai umah satgi. kalau aku beli kentang. mungkin aku boleh buat baked garlic potatoes topped with frizzy mozarella. uih! sedap gak tuh. nice one! sempat ke nak buat tuh? ntah! aku try je la. yg penting. buat nasik goreng dulu. dah kenyang baru makan Starters. tuh la kentang tuh Starters la. nasik goreng Main Course. aku tau la Starters tuh kene makan dulu. tapi makan Main Course dulu lagi best kot. haha!

Shit! cemane nak kurus nih? alah! aku bukan sahur pun. tenaga tak abis2 pun. mandai jek malays lemah nih cakap kalau tak sahur nanti tak cukup tenaga. aku rase byk jek tenaga aku. tengok lah. esok lepas keje. aku nak gi gym. buat cardio lagi. haha! oh! aku half-day esok. so. aku rase nak gi gym. bukak pose ringan2. pastuh tarawih. malam pulak main futsal. hui! kalau tak kurus aku tatau la. boleh. aku byk tenaga. aku pernah buat cardio pagi-pagi lepas Subuh time bulan pose. abis jogging tenaga still melambak2. cam bese jek aku rasa. rase haus je la lepas jogging. haha. sekejap jek. pastuh ok jek.

abis. zaman Rasulullah dulu. orang siap berperang lagi. lagi penat. boleh jek puasa. ko penah sparring tak? aku belajar silat dulu. sparring 2 minit rase cam jogging 10KM ko tau tak? dah tuh kene sparring 3 round. maknenye penat cam lari 30KM.
kalau berperang lagi penat. brape jam ko hayun pedang. tumbuk orang. tendang. kejar. tahan pedang. kene tendang. kene pukul. kene hiris. kene cucuk. tikam sane sini.
cemane orang zaman Rasulullah boleh perang time bulan puasa? puasa penuh lagi. kite nih takat duduk diam kate “Lapar! Lapar! Penat lah tade tenaga” pikiaq siket. nampak sangat lemah sangat malays nih. hadui. sebab tuh la makin gemuk time bulan pose. tenaga byk. makan pun byk. haha! part mane nak kurus? lol.

peh! kantoi aku tulis blog nih ngn client. cis! nasib baik akak tuh kuli cam aku. kire kite same2 orang bawahan faham sesame sendiri. lol. mahu kan ruang untuk personal vendetta. eh. personal time orang kate. walaupun illegal. unethical. tapi. hmmm..

ok.. baik aku brenti. purak2 siapkan keje sket2. 4.30 petang nih aku nak balik pulak. werherherher! bye bye.

p/s: aku rase aku masak maggi je la malam nih. mudah cepat lazat. hmmm. seronok duk membujang nih

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 12th August, 2010, in cook, food, history, hungry?, Keje, Month, story telling. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. oh hello! haha baru perasan ur comment of ‘hail utpian’ kat my blog. yeah i know, lama gila. oh, btw, just wana say, nice blog! (posts) funny🙂
    oh, and one more thing, jom bungee jump? and sky dive. i tak de geng.😉

  2. makan umah acu je la…jom..bila bila dtg je bukak pose..apa yg ada….sebat je..

    • uh! byk jemputan berbuka puasa nih. alhamdulillah. murah rezki. kene tengok schedule nih. lol. besok appointment ngn nenek. lusa ngn kelab kereta. tulat ngn kawan sekolah. so ngn acu minggu depan la kot. hahaha!
      saye datang. InsyaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: