8th – The Wait

kenape orang sebuk kate dah lame puasa. baru 8 hari kot. dari semalam lagi aku dengar orang kate “kite hampir stgh bulan puasa – kite hampir stgh bulan puasa”. it’s like wishing Ramadhan to go away quickly. aku tengah enjoy Ramadhan ni. ekau nak wish Syawal cepat2 watpe? tak best kot raya. lagi2 raya zaman sekarang. tak best.

except for the traffic congestion pagi n petang. aku rase Ramadhan nih best jek. dah la takyah makan. bukak pose ngn karipap jek. sahur takyah. sebab tiap2 malam aku teguk mau 2-3 botol air kosong. makan roti beberapa keping lepas maghrib. cam kenyang gile. well. tarawih aku tak pegi lagi. tggu masjid kosong kot. lol. well. tarawih bukan wajib. takyah nak marah2 orang tak pegi tarawih. awak tuh semayang Maghrib ngn Isyak tuh dulu. sblom marah2 org tak pegi tarawih. sahur? like i said. tak perlu. Subuh kene la jugak. sebab tu aku set alarm aku kul 6 pagi jek. malas ar nak sahur. sahur pun bukan wajib. sahur tuh sunnat. part mane pulak kate sahur tuh wajib? sahur tuh sunnah Nabi sebab lepas sahur nak semayang Subuh terus. kalau ekau bangun Subuh terus. ape salahnye?

tenaga ape? satu hari keje aku duduk atas kerusi. tak duduk atas kerusi kretapi. aku duduk atas krusi krete. pastuh sampai opis. duduk lagi atas kerusi buat keje. duduk je kot. tenaga ape nak pakai? berfikir ngn gerak jari tekan keyboard guna tenaga apa? org nak mati pun leh type keyboard. cukup de tenaga aku. makan sket2 jek. bile nak kurus kalau asik nak makan jek. hahaha!

okay. tp petang nih special occasion. aku nak bukak pose kat Chilis. pastuh gi tengok wayang. tengok The Expendables kot. hahaha! alah. skali skala belanje adik aku jenjalan. dah dia pun tengah cuti sekarang nih. dah la tade sesape kat umah tuh. aku sorang je kot. adik aku cuti. tinggal aku ngn dia je la. dah tu asik ari2 bantai bukak pose karipap n murtabak jek. bosan gile. skali sekala bantai bukak puasa grand la sket. TGIF? aku amat bajet makanan derang tuh derang campur liquor. tapi bajet je la. sebab aku mmg pernah rase makanan yg letak arak. dan aku tau membezakannye.

well. dulu mase skolah dulu. aku slalu bajet kaye [aku je la yg bajet kaye] berjalan ngn sorang lagi kawan aku nih. kawan aku nih keturunan pak Arab Sheikh Bux. gile kaye la family dia. so kekadang aku blanje dia. tapi mostly aku paksa dia blanje aku. hahaha! dia penah belanje aku makan caviar. cam pahit kelat. kalau nak sedap. kene makan ngn biskut dia atau letak garam ngn pepper. ok. cam dah lari point.
balik skolah jek. kitorang lepak KLCC. hui. budak skolah lepak KLCC dowh. gile high class la. padehal mak bapak aku bukak warung kat situ. lol. on with the story. slalunye kitorang lepak kat California Kitchen. haaa kau. makanan bangsawan dol. yes! mahal. sedap. segalanya. dan akhirnye lepas SPM. bile aku start nganggur menunggu keputusan UPU. adelah 2-3 kawan-kawan aku yg buat part time kat California Kitchen jadi kitchen assistant. kalau korang gi California Kitchen tingkat 1 Suria KLCC. korang akan nampak derang ade open kitchen style restaurant. kire cam sume Chef derang masak depan mate korang lah. so konon2 korang leh nampak la kalau derang letak arak ke.. babi ke.. haha! tapi yg korang tak tau. ingredients telah siap sedia sblom restoran bukak lagi. jadi kawan2 aku yg buat part time tuh bagitau lah kat aku. kat menu ade tulis Halal. tapi SEMUA, i repeat. SEMUA makanan derang bubuh arak. nice eh.

yes! amat sedap. maka aku pernah la rase arak rupenye. well. time tuh aku taktau. jahil. so ok la kot. takyah samak lidah. hahahaha! demn! dah la slalu sgt makan situ. dulu tak pandang Chilis. ceh!

so dapat lah aku bezakan rase sedap makanan letak arak ngn makanan yg tak letak.
Chilis qualified la kot. dan slalunye aku hanye makan Country Friend Chicken pun. sebab menu itu mmg sedap terbaik. haha.
TGIF pulak aku cam samar2. sebab x slalu gi makan situ. tapi cam ade gak la rasenye. wallahualam.

tapi Italianese same ngn California Kitchen.

meh! Project Manager aku baru call sorang staff sambil menjerit jerit cam dia dah hilang sabar. ade baiknye aku berhenti menaip blog ini. dan terus publish ape yg aku dah tulis. hehe.
lepas nih kene buat2 cam ade keje. padehal keje dah siap. kene la nampak sebuk. aku gune internet untuk tujuan bukan kerja kot. hehe.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 18th August, 2010, in dinner, hungry?, Internet, Keje, my life, wayang. Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. hee hee funnny. jap. california kitchen ade tarok arak???? aark. @_@

  2. gyahahahahah~

    lu kewl…
    jangan sampai kantoi dah…

    gyahahhhah~

  3. hi. gua tak suka raya. tahun ni mungkin tak balik kampung.

    pasal makanan tu, gua tak taulah. tapi semua gua pernah makan sebab bos atau scandal atau boyfriend atu clients belanja. gua ni pikir semua restoran kat malaysia halal je kecuali most chinese restaurants. hehehe.

  4. tapi pelik eh? most Chinese restaurant kat malaysia nih beli ayam dari pembekal ayam halal. cume bile derang masak. derang ske campur babi je la. lol.
    pastuh bajet kalau “no pork” maknenye makanan situ halal. lol. macam arak tuh halal jek.

    oh! baru teringat. restoren Coliseum kat jalan TAR tuh.. pemilik dia sendiri kate makanan dia tak pernah halal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: