Benar.Salah.Lawak.Serius.Agama.Adat

Ah! benci aku ngan orang yg tak reti bezakan yang Betul ngn Salah, yang Lawak ngn Serius. it doesnt matter what kind of post u published. YOU READ it carefully. learn to read the flow. how to recognize something funny or not. or whether it’d be wrong or not.

ape hal yang ko bace jek terus percaya? bangang gile. siap percaya lagi orang tu buat research. kalau aku tulis aku buat research kat sini. so maknenye article aku nih legit lah? dengan references tade hape sume. article aku leh jadik legit? bangang!

bawak bawak la bezakan dulu. fahamkan dulu. ini tidak.

bace. tak suke. bantai publisher.
bace. suke. puji publisher.

kalau ikut ajaran agama Islam :

baca. faham maksud. amal.

feedback tuh bonus jek. tapi ini lah cara-cara ilmu nak masuk dalam kepale hotak ko. setakat membace jek bukan ilmu namanye. itu hobi. anak aku yg aku belum buat pun boleh bace. orang buta pun boleh baca.

macam aku baru bace satu blog parody nih. ok lah. mungkin in a way cara penulisan dia nampak serius. [well, its not sarcasm if u’re not serious]. dia bercerita tentang adat orang Melayu dan BUKAN PASAL AGAMA. dia dah tag ‘parody’. serta komen2 yg menyokong entry beliau pun ramai untuk jadi references kepada pembace2 yg tak paham ape yg beliau cube sampai kan. tapi datang pulak mereka2 yg tak menyokong. based on their comments. nampak sgt derang nih datang setakat membaca. bukan memahami. mula lah jadi polis moral sedunia kononnye berdiri untuk org Islam kate mereka.

masalahnye… article tuh ko tak paham. pastuh ko nak berdiri untuk Islam apehal? siap bawak masuk agama pun apahal? ok! ekau tak puas hati sebab dia tulis “al-Qur’an” kat dalam article dia. tapi aku tau ko yg tak menyokong sebab tak bace betul2 atau tak baca habis. publisher blog tuh siap tulis:

“dalam ajaran Al-Qur’an tak disebut pun pasal adat org melayu nih.”

so aku tanye orang yg tak menyokong nih.

“part mane yg tak betul pasal statement di atas?”

publisher tuh bercakap benar. dan kebenaran itu membawa keberanian.

nih la masalah orang melayu. yg benar itu melayu takut. yg salah dia tak takut. dah la tak tau bezakan benar ngn salah. pastuh kalau dia pasti dia benar. dia takut nak suarakan. hoooi. aku cukup bengang la ngn orang camni. tambah pulak. kalau dia tak pasti. dia nak komen jugak. sebab tuh kite tengok ramai pengguna “anonymous” kat komen2 artikel sensitif. kang kalau dia komen salah. nanti ramai pulak datang blog dia bantai dia. hahaha! penakut. mmg la cenggitu. itu bukan ciri orang Islam tu. itu ciri2 orang Yahudi. menyorok di belakang suatu kumpulan yg besar. sambil menyuarakan rasa hati. tak same ke? Israel tu menyorok belakang Amerika. sebab tuh dia berani. same la kamu2 yg komen dibelakang kebesaran “anonymous”.

kamu sendiri ikut Yahudi. kamu kate orang yg bercakap benar itu ikut Yahudi? bezanye Yahudi ngn kamu. Yahudi tuh Tuhan cipta sebagai bangsa yg pandai. yg mampu menggugat umat Islam. kamu pulak bodoh nak mampus! tak habis2 nak jatuhkan orang yg cakap benar. tapi dedua penakut!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 7th September, 2010, in blog orang lain, bodoh!, fun, history, life orang lain, marah, people, Religion, world. Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. hish! suke betul aku butthurt ngn komen2 org2 close-minded nih. shit. kene open lagi mind aku. bertenang. mmg melayu bodoh. kene ajar bagi dia open ngn care elok.

  2. aku bagi ko kacang ngan yin walaupun aku lagi suka gajus… Anon tu selalunya tahap pemahaman dia lemah. Kalau kita berbuih2 wat penjelasan pun, lom tentu dia faham. Orang camni patut mati je dari kecil kena demam kuning.

    There’s no point of freedom of speech if idiots were the one who has spoken…

  3. oiii…sabar3…wpun dah bukan bulan pose, still sabarrrr….theres a lot of people in this world, tambah2 dalam blogworld ni…cannot control everything here. so chill, nah ice cream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: