Merry Raye 2010

yeah! aku hilang tak berblog lagi mase cuti. malas gile nak tulis blog kat umah. well. partly sebab aku share bilik. malu ar aku nak blog depan adik beradik aku. and my mom n dad slalu sneak kat belakang aku tengok aku tengah watpe. so no room for porn lah. ahahaha! tade la. aku tak tengok porn la. aku bace manga jek. aku baik. serius dowh. cam dah bosan. dah la kotoq. tengok manga hentai la. bersih. hahahaha! so aku tulis nih tengah2 pagi buta kul 5.30pagi. time orang sume tengah mimpi basah.

this raya was unexpectedly fun. well. mostly maybe because i end up celebrating raya in my dreams. hehe. tapi serius. best lah. raye ngn sedare n nenek. went to Kelantan on the 6th and 7th. naik katerbang la. tho Mek Minah tak masak sangat. kesian dia. susah nak bergerak. but at least i got to eat Daging Goreng Kunyit terhebat Mek Minah. paling sedap pernah aku rase. tak pernah aku rase daging goreng kunyit terbaik dari tu. serius! TGIF ke Chilis ke, Tony Roma’s ke, McD ke. Lah TomYam pun takleh buat Daging Goreng Kunyit cenggitu sedap. hahaha!

then kat surat kabar tak abis2 pasal Sosilawati nih. tah selebriti hape gamaknye. ok okay. aku paham la nih pembunuhan kejam. tapi ngape popular sangat? byk jek pembunuhan kejam yg aku bace dari dulu. yg sampai habis satu lantai umah penuh ngn darah pun ade. tapi tade la se femes pembunuhan sosilawati nih. nak kate nih lagi kejam dari kes Mona Fendi pun aku rase tak sampai tahap tuh lagi. [lagi kejam orang mati kene bom C4]. time orang sebuk2 pasal sosilawation nih. anwar gi liwat sorang mamat lagi.. eh. tak. sori. sesaje suke fitnah. dan kalau mahathir ke, najib ke mati.. mesti FRU, MACC, JESUS, special branch.. tah hape kejadah sume start selongkar rumah kite sume lepas nih. padehal org tuh mati dek natural cause jek. punye hebat ke-selebriti-an mereka2 yg UMNO nih. cis. ape? defamation? kepale hotak kao! kalau Rosmah mati. kite derma rambut keras kat kubur dia.

ORANG NAK RAYA LAH! BUKAN DENGAR BERITA MENGARUT! dah sosilawati tuh kene bunuh. biar la polis wat keje. ekau nak keudarakan berita terkini watpe? tade sape kenal kot sosilawati tuh. sorang duorang jek kenal. tak penting. gi buat discovery pasal monster creature in Taman Negara lagi menarik. ntah2 ade Harimau Kumbang mate tiga ke. Naga Hijau anak Tuan Punya Kota Khayalan ke. mesti lagi ramai orang bace. ini tidak. kite bace surat kabo pastuh cakap.. “ish! kesian kene bunuh. kene bakar”. esok kalau kuar cerita Anwar diliwat Mahathir. mesti korang lupe terus pasal arwah mek sosilawati tuh. tak memberi impak duniawi pun. yang paling tak best pasal surat kabar meleisia nih. kalau satu surat kabar buat front page pasal sosilawati. yg lelain pun nak buat jugak. takde variasi langsung orang kate. aku gi beli surat kabar. utusan pasal sosilawati. the star pasal sosilawati. the sun pasal sosilawati. malay mail. NST. sume sosilawati. sume cerita same jek. aku tak nampak naskah Harakah tadi. kalau ade.. i bet mesti BUKAN pasal sosilawati.

okay. okay. cerita raya. raye ni aku tak bagi duit raye. tak ckup duit. nyeheh! betul la. keje haku ngambik gamba jek raye nih. gile best natang ade DSLR. tak brenti aku snap. 2 hari kat kelantan mmg tak cukup memory card 8Gb. itu 2 hari kat kelantan jek. pastuh gathering kat umah mak ngah pun best jugak. riuh. hish! pastuh main pass pass baby2. sekejap orang tuh nak dukung. sekejap orang nih pulak. sekejap nak posing. nak lompat. hape kesemuanye lah. makanan tak cukup tak kisah. yg penting sume hepi. heh!

snappy snappy aku hari2. serius tak sabar nak gi Sipadan november nih. yg nih kene bawah extra memory card. atau mungkin takyah. sebab mungkin keje aku hari2 mandi laut jek. bile nak nangkap gamba? takkan nak amik gamba time snorkelling? scuba diving? kene beli or sewa cover water proof untuk camera tuh. mesti mahal. tanak. aku tade duit. biar org len yg ade duit jek buat sume tuh. aku nak mandi air laut biru jernih. SAPE NAK IKUT?? murah jek.. keseluruhan 4hari3malam budget RM1000 jek. termasuk return boat. makan minum. tido. katerbang pegi balik. aku naik MAS dol. kalu AirAsia lagi murah. murah la tuh. slalunye decent package gi Sipadan mau sorang abis RM2000-RM2500. aku dapat RM1000.. Alhamdulillah. ahahaha! ye! seribu ringgit tu mahal la eh. hehe! well.. aku kumpul selame 6 bulan duit tuh. 200 sebulan.. cukup lah.

tapi nih dah lari dari cerita raya. aku sebenarnye nak elak cerita pasal raya. tapi raya kali nih cam lain dari yg lain. so. aku tulis lah sket pasal ia. terima kasih kepade descendant-descendant Che Isa dan Abd Aziz. i had great time. kesian kat orang2 yg tak dapat beraya sehappy aku. sile jeles. eh. tak.. kesian. kesian. moga2 raye korang akan lebih hepi di mase depan.

alah. raye je pun. kite patutnye happy time bulan pose. bukan raya. hish! nih ajaran orang yahudi la nih. tak habis nak celebrate sane sini. hish! adat freemason la nih. hish! illuminatus! kalau korang gi kelantan. korang carik nasik tumpang. dia bungkus nasik cam kon segitiga. pastuh kat bahagian tengah nasik kon tuh. dia letak telur rebus setengah. pastuh nampak cam mate kuning kat tengah2 nasik kon. mesti penjual nasik tuh illiminatus. hahahahhha! ahli teori konspirasi sile pegi kelantan ngn komen pasal nasik tumpang. wahahahaha!
takpun korang carik nasik paku. nasik paku dia tak gune getah untuk ikat bungkusan.. dia gune paku 2 inci. muahahaha! nanti korang makan. ade orang tukul mulut korang. eh.. tak.. itu aku buat cerita sendiri. duh~~! papehal pun. makanan orang Kelantan mmg sedap. lagi sedap kalau dia tak letak gula. huhu! kenape lah byk sgt gula kat kelantan nih? tak habis2. sugar consumption kat kelantan tinggi dol. tapi stock gula cam tak pernah abis.

itu serba sedikit pasal raye aku.
untuk rakan2 yg sanggup bace blog aku. Merry Syawal to you.
sori kawan2. aku tak dapat join futsal Jumaat. ade family gather gather malam jumaat. aku rindu ngn futsal. nak futsaaaalll..

pasnih aku nak gi McD.. beli Sausage McMuffin buat sahur. McD yahudi? sape kate? McD christian americans lah. bukan yahudians.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 19th September, 2010, in craving, Futsal, hungry?, life orang lain, manga, marah, my life. Bookmark the permalink. 7 Comments.

  1. ah kauu… air asia murah la sangat…

    huhu… aku tak suke da air asia…

    aku selalu la jugak naik flight mas… flexible segala kan… last minute pun bley book lagi… pastu sekali aku nak la jugak try air asia… pastu plak wat trip ramai2… then… ingatkan air asia ni lebey kurang mcm mas laa… sekali amik ko… lewat 5 minit dari time check-in pun da terbang duit2 aku… wuuu… 5 minit lambat sebab anak buah aku buat hal… bleh plak nak gaduh2 dekat eskulator… wuaaa…

    terus aku tak suke air asia dah lepas tu. first experience yang sux gile… hahahaa…

    biar la naik mas pun… tapi ape aku bayar tu fix termasuk makan2 ngan minum2 dalam flight. no extra charges. duit pun bleh senang lenang belanja bila sampai destinasi. heee…

    camne ko bley dapat package rm1000 tu?? mcm best jeaa…

    • ler.. dah ekau lambat watpe.. cenggitu la airasia buat duit. ramai dol org naik airasia. kalau ko gagal check-in on time.. ramai jek yg nak beli walk-in.. hahah! 5 minit yg ko lewat tuh. ade 100 orang tggu 5 minit tuh untuk beli tiket org yg tak dtg claim ticket. nyeheheheh! datanglah awal. dan AirAsia memang tak sikit pun cam MAS. sebab tu dia murah.

      untuk package sipadan. aku carik budget hotel ler. hehe. kalau nak lagi murah. aku duk hostel je. bukan hotel. try google “sipadan – budget hotel/travel/package”.. lagi ramai org gi.. lagi murah.

      • air asia ade ke beli walk-in?? takde la weyy…

        sebab mase tu ada 45 minit lagi sebelum pesawat berlepas, tapi dorang tak bagi kitorang naik… kitorang macam datang 40 minit sebelum pesawat berlepas laa…

        dari dorang nak jual tiket kitorang tu… baik dorang lepaskan kitorang naik je terus… same gak kan kene check-in semua kalo orang lain beli tiket kitorang…

        mas plak, lagi 10 minit nak berlepas pun ko still bleh beli walk-in tiket… itu pun kalo ko rase ko da cukup laju la nak berlari ke platform pesawat dalam klia…

  2. serious aku bertambah rabun baca entry hang..tapi ku gagahi jua pasal layannnnn..

  3. gua nak report blog lu ni kat kalamul haqqqq!

    TAKBIR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: