uh! salah mak bapak laaaa!

nah! aku terikut salah satu komen luf-kin suruh datang blog nih. untuk bace.

http://sindarella84.blogspot.com/2010/07/dajjalyahudi-freemason-pokemon.html

kakak sinderella ezora nih menerapkan bahawa musuh Islam menggunakan cara repetitive atau dalam bahasa malaysia nye “Ulangan” atau ulang ulang. atau dalam bahasa senang. aku sebut ‘amal’. untuk menyesatkan anak2 kite dari kecik.

ini respon aku:

benar cara repetition nih mmg cara yg digunakan semua. dan kite sememangnye takut anak2 dipengaruhi mende2 tersirat nih.

malah Islam pun mengajar kite repetition untuk bersolat. mmbaca Al-Qur’an. itulah bentuk perlindungan utama untuk orang Islam. membaca dan mengamal. ilmu dan amal. saye percaya kuasa Allah itulah kuasa mutlak. tade kuasa lain boleh menandingi kuasa Allah. so bentuk perlindungan yg Allah janjikan dengan meng’repeat’ solat dan bacaan Qur’an dan hadis itu salah satu perlindungan muktamad untuk org2 Islam.

dalam artikel akak nih. akak concern ngn perilaku anak2 yg mungkin terpengaruh pade konsep2/teori2 yahudi memasukkan sedikit demi sedikit unsur2 agama mereka. dan saya TAK BERSETUJU ngn akak nih.

ini lah masalah sebenar orang melayu. kalau anak2 diterapkan, diajar dari kecik untuk bersolat, bace al-qur’an, di ajar nilai2 murni. cukup lengkap di ajar rukun Islam dan Iman. saye percaya.
biarlah anak2 tu tengok pokemon ke. biarlah anak2 tu tengok filem kristian ke. da vinci code ke. demons and angels ke. tak pun. kalau yahudi tu terang2 datang ceramah pasal agama mereka depan anak2 ke.
takkan luntur akidah anak2 kalau ade perlindungan Al-Qur’an itu sendiri.

apa yg paling penting untuk perlindungan anak2 adalah ajaran yang KITA sendiri turunkan pada anak2. kalau kita biarkan anak2 tengok tv tak berenti. main internet tak brenti. main game tak brenti. tak solat. tak mengaji. tak buat pape yg berfaedah. TAK REPEAT pulak ajaran Islam tu. memanglah anak2 tersimpang. letak ulat depan mate pun dia boleh kate itu ‘god’. lepas tu kamu salahkan “perkara2 kecil yg orang yahudi/nasrani/freemason/illuminati masukkan” dalam rancangan TV? dalam buku?

padahal ajaran yg kamu bagi kat anak2 mmg tak cukup kuat nak menolak perkara2 kecil tu. anak2 ni otak mereka kosong. sume bende mereka nak tau. sume dia terima. dan kamu sendiri suapkan ajaran2 yahudi kepada mereka.
bukan salah anak2 terpengaruh dengan ajaran luar. salah mak bapak yg memberi peluang ajaran luar masuk.

tengoklah mak bapak sekarang. konon open minded cam omputih. bagi couple sane sini. siap bagi restu lagi. di beli game. di beli komputer. main internet sampai pagi. di beri tengok TV sampai larut malam. solat. mengaji sume tinggal!

nampak tak camane yahudi menerapkan nilai mereka pada anak2. bukan pada TV. bukan pada katun2. bukan pada buku2. tapi melalui mak bapak. tapi ye lah. mak bapak tanak salahkan diri sendiri. nak salahkan sape? salahkan yahudi/nasrani “yg menerapkan perkara2 kecil dalam kehidupan seharian anak2” lah kan? walhal. kamu sendiri yg REPEAT untuk BIAR anak hidup dgn otak sendiri.
APE KATE KALAU kite pulak. cube kite nih pulak pegi pengaruh anak2 org yahudi nih dengan ajaran Islam. kalau iman yahudi derang tak kuat. mesti derang terpengaruh ngn Islam. mau mak bapak dia tak salahkan kita? padehal derang tak ajar anak untuk kukuhkan iman yahudi derang sendiri.

SALAH MAK BAPAK DAN TENAGA PENGAJAR TAK BAGI ILMU CUKUP UNTUK MENGHALANG ILMU2 KOTOR. BUKAN SALAH ANAK2 TENGOK TV! malah bukan salah orang yahudi pun. dah itu kerja mereka. kerja kamu jaga anak2.

itulah carenye org Islam patut buat untuk menjaga agama Islam. dengan menjaga anak2! ANAK2 NI LA YG NAK BAWAK ISLAM KE MASA HADAPAN! kalau kamu gi clubbing, minum arak, tengok Americas Next Top Model hari2 macam org yahudi nasrani tuh… anak2 pun ikut la cara kamu!! part mane Ilmu tu nak masuk? kalau anak2 tade ilmu.. cam mane nak terlindung dari terpengaruh?! cemane nak jaga agama Islam?

well. kite tau dalam al-Qur’an ade sebut Islam akan bertahan sampai akhir zaman. so kite pun memperlekehkan usaha kita untuk menjaga agama kite sendiri. dah tau dah ape jadi. Islam prevails in the end. so ape nak kisah kan?
aku rase sebab nih la Allah tak bagitau bile Kiamat akan tiba. seko2 mmg perangai lahanat.

ekau sedap2 lah nak salahkan freemason lah. illuminati lah. padahal ekau sendiri yg perkenalkan mende tuh kat anak2! part mane Al-Qur’an nak tolong lindung anak ko kalau kau dan anak2 kau REPEAT mende nih hari2? nampak tak betape pandai yahudi nih? dia tak pengaruh anak2 de.. dia tau anak2 nih takleh kawtim ape dia buat. tapi dia pengaruh mak bapak! mak bapak nih cepat takut. sume mende masuk kalau takut. ye la. macam mane tak takut? iman tak kuat. belajar tak cukup. amalan tak ade. MALAS. sebab tuh la takut. so org yahudi nih pun terapkan lah nilai2 yahudi nih kat orang2 penakut cam orang melayu. orang melayu pun turunkan ajaran pade anak2 dia. yg membesar jadi bodoh cam dia jugak. habis lah melayu!

tengok pemimpin melayu sekarang. terutame yg AMENO tu lah. tengok je dah tau ramai antare derang suke minum arak, suke gi clubbing, suke buat maksiat, suke rasuah, kroni sane sini, suke bazir duit rakyat .. tengok anak2 derang dah tau cemane derang ajar anak2. tapi dalam pilihanraye tak abis2 nak pertahankan Islam konon. tapi nak memimpin melayu nih? and they keep on REPEATING the same thing over and over. nice examples lah dudes! i believe young people in Malaysia will grow up to be JUST like you mofos! I REALLY BELIEVE THAT!

laknat lah Melayu!!

so mak bapak sekalian.
takyah la jadik konspirasi teoris. nampak cahaya bintang utara lah. nampak macam satu mata lah. nampak macam piramid lah. nampak bentuk bintang daud [david] lah. nampak macam songkok pope lah. nampak macam tanduk setan lah. sumenye MACAM.
yang depan mate dia anak dia buat maksiat sane sini. dia tak nampak macam buat maksiat.

INGAT wei mak bapak zaman sekarang! belajar Ilmu agama Islam. ajar anak tu elok elok! suruh derang repeat byk kali! paksa derang repeat. [bukan repeat kelas.. lol]. pukul anak tuh kalau derang tanak. biar melekat dalam pale otak derang tuh. korang pun repeat la skali ngn anak2.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 29th September, 2010, in blog orang lain, bodoh!, life orang lain, love, marah, people, Religion. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. yup…mmg betul.. apa mak bapak xde yg xbetul? maksum? xleh masuk neraka?

    apa anak2 je yg leh jatuh hukum derhaka pada ibu bapa? mcm mana dgn ibu bapa yg xtunaikan tggjwb diorg pd anak2? tu tak dikira derhaka pada anak2?

    and mmg tul, kalau dah asas agama tu KUKUH, dtg lah ribut badai taufan tsunami pun….xde hal lah! Asas of coz la bermula di rumah…sebelum anak2 gi sekolah belajar dengan lebih lanjut dari ustazah… tp kalau asas pun xde, camne nak harap bdk tu iman dia leh setinggi gunung everest?

    and mmg tul, mak bapak zmn ni sdiri yang xreti didik anak2… anak2 lebih byk dididik KAWAN dan MEDIA MASSA. Cikgu kat sekolah pun xmampu nak didik lama2 sbb byk lg students lain dia nak tengok.

    oh..aku dah leh wat satu post dah ni. sekian makasih.

  2. mantap r urules!

  3. huhu..betul2..hopefully boleh jdi parent y baik, if aku kawin..amin…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: