Juru-Rancangan

nih hape ke jadah la substring nih susah sangat nak compile. penat dah aku nak declare object tu function nih. run je laaa!!! selesai keje aku. demmit. sape nak keje mencabar wei? sila la email aku CV korang. aku dgn rela hati akan bagi experience yg bagus untuk korang.

ape? susah? aku takleh buat? kalau aku takleh buat ko takleh buat? memang la aku takleh buat. aku nih tak reti programming kot. nak carik2 solution kat internet. kat forum pun malas. aku mmg bukan baka programming. bukan saje tak mampu. malah tak layak. sebab programmer nih kene rajin. rajin sangat2. buku2 nak rujuk terlampau lah banyak. internet lagi. kalau keje engineer senang jek. cemane bace meter. manual dia tetap satu.
e.g.
macam mane nak bace meter minyak. dalam 40 buku ko bace pasal meter minyak krete. satu care je nak bace meter minyak krete. kalau bacaan salah. engineer tulis je “bacaan salah”

kalau ko sruh programmer bace meter minyak. adelah dia nak bace dalam bentuk string ke. double ke. integer ke. pastuh kalau salah bace. nak kene log pulak. nak buat validation error lagi. tak kire interface lagi nih. warne ape. height. wide. graphical interface. class. id. fak ah!

penat ar nak gune otak yg tak reti logik nih. faham logik tak same ngn reti logik. so sesape nak keje .NET 1.0 (yes.. ketinggalan zaman) sile la bagi email CV kat aku. cepat. ganti lah aku di sini. aku dah tak tahan gile nih.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 9th November, 2010, in Keje. Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. Kalau haram xtau apa2 pasal programming boleh hntr cv jgak x?

  2. Salam Cik Ururu,

    As much as I would like to comment your whole web-log, or the Melayu-Islamic related entry dated Nov 23rd, or the contradicting entries between the one dated Nov 26th with Nov 30th, I picked the one that bored me most: this one. It’s lame, it’s degrading, and it’s sure bring alot of memories, personally.

    you know what to do…

    http://aderberani.blogspot.com/2010/12/komen-kepada-juru-rancangan.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: