sahaja aku sujud kepada BABI, 14 rakaat kerna… erk..

ini pun boleh jadi berita..
wahahahahaha! kelakar la orang melayu nih…

nah.. sile bace berita terkini surat-cover Metro tentang artikel babi derang..

corak bunga laaa tuh!!

tak habis2 org melayu nih. mampus de la ade gambar babi ke anjin ke kat sejadah tuh. ekau bukan kene sembah sejadah tuh. ekau kene sembah Allah. nampak sangat la hati tu tak pernah tenteram. tak penah ikhlas sembahyang kerana Allah. lain la kalau semayang atas kulit babi. ini tidak. sejadah yg dia pikir ade corak babi. WTH?

gamba muka babi tuh bukan haram pun. yg haramnye BABI.. bukan sejadah ade corak babi! bukan lukisan babi adu la melayu. aku tengok sejadah tuh dah tau itu bukan corak babi.. ekau nampak ade iras2 je, ekau komplen same ngn babi. wahahaha! ITU CORAK BUNGA LA!

iman tuh lemah la sangat. nak sembahyang pegi bayangkan babi watpe? sebab ade pemangkin? ahahahahahaha! pemangkin la sangat. kepale otak tuh tak betul. salahkan orang buat sejadah. salahkan babi. dah kalau tanak hilang konsentrasyen mase semayang. jangan la beli sejadah tuh. yg kau beli jugak watpe? bodoh! pegi beli sejadah tade corak! sembahyang atas lantai. sembahyang atas tikar buluh. sembahyang atas katil. tapi jgn la semayang atas katil yg penuh ngn air mani korang. tuh semayang atas mende tak suci tuh.

masuk bab suci pulak. semayang atas sejadah ade gamba babi tuh tak suci ke? aku rase tak penah disebut dalam mane2 hadis or dalam al-Qur’an.. pasal semayang atas tikar gambar babi ni. wahahahahahahaha! kelakar la ko umat melayu. pegi mati la lahanat!

tak pasal2 babi yg kene.. mau butthurt babi tuh kang. ekau sedap2 jek nak benci babi. babi nih binatang mulia ko tau tak? Tuhan kate babi tuh haram. Dia tak kata pun kite kene benci babi. menatang tuh ciptaan Tuhan jugak. menatang tuh ade nyawe jugak. menatang tuh ade keluarga jugak. sayang anak2. ekau manusia kene jauhkan diri je. jgn sentuh je. jangan makan. kalau Tuhan tanak babi ade kene mengene ngn manusia nih.. Dia tak cipta la babi tuh. adelah sebabnye babi tercipta. ekau sedap2 nak condemn babi tuh.

kalau arak lain pulak eh?!!.. arak tuh dah la tade nyawe. kencing syaitan. yang arak ni boleh pulak korang teguk. yang ini boleh pulak tengok time semayang? ye la. dalam surat kabar kan banyak iklan arak. mane tau mase korang semayang. korang letak surat kabar kat tepi. sambil iklan arak terpampang. aih! khusyuk pulak semayang korang eh? hebat!

dah dah la! orang buat or jual sejadah tuh mostly mesti org Islam. time buat sejadah tuh mesti pembuat tak terpikir pun itu corak babi. aku percaya itu adelah corak bunga berdasarkan corak2 lain pade sejadah tersebut. ekau yg nak semayang nih je lemah iman. habis terbayang itu ini. hmmm…

tuh la. mase semayang orang tunduk. bukan tengok bawah. ade bezanye tengok bawah ngn tunduk. ko nak tengok depan ke, atas ke, aku rase OK je.. asalkan ko tak hilang tumpuan dan tujuan ekau sembahyang. sembahyang la leklok. sejadah itu hanye alas. ape ape pun boleh jadi alas. tuala ke. batu marmar ke. baju ke.

haiii….

melayu melayu.. FAIL!!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 23rd November, 2010, in bodoh!, kelakar, marah, people, Religion, WTF. Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Imaginasi kuat sangat nihh.. teringat dulu kuar sotkabar pakcik tua nampak imej orang beromen kat sejadah.. (-_-‘)

  2. pegang babi takpe bleh samak… kalo ter’pegang’ awek bukan muhrim?? hmm…

  3. abis la..aku nmpk gmbr lucifer…

    ala… kalau nak tgk corak2 ni, suma ikut kita nye imaginasi la…aku pernah je nmpk corak mcm org tgh main doggie style kat dinding umah aku, pe kes? wahahahahahha!

  4. lol. bende mcm nieyh pun boleh jadik issue ker? heheh~ bese r tuh.. imaginasi tinggi kan? suh die pwgi jadik kartunis.. heheh~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: