Komen kepada: Juru-Rancangan dari Tukang Komen

aku nak komen sini.. [aderberani.blogspot.com] tapi x dapat. so aku post komen kat blog aku.

demn! kalau aku nak komen panjang jek. mesti ade error bile cube nak post komen. jadi aku bertambah malas nak komen kat blog tuan.
dan tuan! aku lelaki. bukan pompuan. sile jgn panggil aku ‘cik’ lagi ye. do i sound like a girl? doesnt that show that im being gentle. ahahahahaha! ke sebab aku gune name ururu? its just a nickname.. i can even call myself jennifer if that nickname holds. tak kisah la tuh.

well. was that entry created to put a wrath on me? nak buat aku butthurt? well.
i know my blog is lame and degrading. heck! i dont care about it. u can rage all you want about my blog. u can say anything u want to my blog. heck. u can come to me and talk shit in front of me because of my blog. i wouldnt care. malah. aku akan bersetuju.

the only thing that would rage me is the idea of insulting anything i adore. and apparently, my blog is not something i adore. as do my mind. nor do my blood.my blog can be true. can be false. i acknowledged my ideas. its up to you to acknowledge mine. i wouldnt care if my idea was shit itself. the reason for blogging defer from one another. you may want to convey truth or advice to people by blogging. and i may not.

aku tak reply komen sebab tade tenet kat umah. dan aku tak mengikut siri2 blog semua. selalunye. sebab skang nih aku lagi sebuk pasal tekak aku yg kebas sebab dah 2 minggu batuk2 saket asma [aku rase lah sebab sakit asma].

as much as i want to say i dont.. i do know what engineers do.. well maybe not with 1st hand experience.. but i know what engineers do. but thats exactly the problem in my blog isnt it. i never detailed out anything in it. coz im not one shaped to be someone so detailed, ppl wud easily misinterpret everything i blog or comment. dan aku tak kisah la. coz anything that happened between me and the internet are mostly defined by my mood. sebab kalau aku rajin nak blog secare detail. mesti dah ade ayat2 hadith or kitab yg aku selit skali bile blog pasal agama. tapi TAKDE kan?

i found the solution to that programming problem minutes after i blogged about it. but thats not what im trying to convey in that less detailed entry of mine. or any other less detailed entry.. sebab aku tulis ikut suke aku jek. bukan nak menyebarkan pengetahuan sgt pun. saje nak marah2 pasal ape yg aku baru bace 10 minit lepas. and well. mostly aku marah kat org melayu yg tak abis2 nak samekan level ngn agama Islam.. sape tak marah kalau tau agama kene hina cenggitu? blog lalu! nak update status. blog lalu. senang je kan. bukan aku cube publish article berguna pun.

kenape tak detail? sebab byk sgt nak di bagitau. little time to explain. so aku bagi point2 yg kire2 mungkin org leh paham. dan aku malas nak taip panjang2 dlm blog yg tak bagi aku pape benefit nih. ape benefitnye? buang masa aku je. sebab aku blog time keje [i know.. its unethical]. time ade internet. well. kat CC ade internet. tapi situ aku nak gune internet utk perkara lain. WTH? org lain main dota. ko pegi CC sebab nak blogging? nooo… that cannot be me.

and if my blog was ever that good of a blog. i’d be you or even another effi weiland or hellioz or hanis zalikha. but its not good. and i never want to deliberately publicly announce my existence. I just need an ID to comment and a blog to write sumthing. korang nak bace. itu hal pembace lah. nak komen. itu hal pengkomen lah. kan..?

and i would gladly duk bawah krete carik masalah daripada mengadap komputer 175 jam sebulan. i’d like to be a hard labor. an engineer. a chef. a traveller. but now is not the time.. just not the time. so aku keje hanye utk duit. until i found what i’d like to do..

ke korang judge aku nih cube menonjolkan kemuliaan based on komen2 dan blog aku? aku tak pernah kate pun aku nih mulia. malah aku rase aku tak pernah ngaku pun aku org Islam. aku ikut ajaran Islam je. mungkin tak ikut 100% sebab nafsu aku tak betul. kalau aku nih Muslim. mesti rukun Islam aku tak tinggal wei… so aku bukan Muslim. aku sendiri tau aku tak layak digelar Muslim. I wanna be one tho. aku tanak jadi org Islam dari lidah je.

aku tak pernah post2 hadith2 atau ayat2 al-Qur’an kat sini.. kenape? sebab aku tau. aku sendiri tak amalkan. dare u say ekau amalkan hadith2 sunnah2 yg ko post? yes! u dare.. biarlah sebaik mane nasihat dalam blog aku. kalau aku tak amalkan. aku takkan blog pasal ia. it is what hypocrites do. heck! aku tak pernah ajak org pegi semayang. sebab aku slalu tinggalkan.

this is what being a Malay is all about. not a Muslim.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 8th December, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. tu pun nak gado?

    ish ish ish…

  2. Hai En. Ururu,

    mgkn ko da tslp anggap psl blog tukang komen tu
    kje dia mmg komen entri org pon, atas kefahaman dan pandangan dia
    bkn utk rage org yg dikomen
    so dont take it so serius ok

    anyway, you do sound like a girl
    hehe

    • itu la. lepas aku bace 2-3 entry kat blog dia. aku dah paham yg dia bukan nak bagi aku rage. tapi oh well. malas aku nak re-blog or update balik semula. so. jadik entry baru je lah. lulz.

  3. so.. sorry lah en. tukangkomen. anda boleh discard komen aku. anggap ia sebagai entry blog aku je. lol.

  4. No, Ururu,

    Oh, I see…I thought you’re a cik because Ururu in Bleach is one. Or is it? I’m not much of a Bleach fan.

    Thanks for the entry! Great! Lets have MORe of THIS kind of entry..And I hope you don’t delete it. Everybody makes mistakes. And it’s OK sometimes to records the mistakes to remind ourselves.

    And Hellioz, still rage at me/us? Come on, man..Move on..

  5. huhu~ i terasa pulak bile u kata org assume u as a girl because of the nick ururu. hehe.. no heart feeling ya? clarified already🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: