Monthly Archives: January 2011

the story of today in me [re-published]

here’s something i picked from my previous blog “The Neglector”.. read it.. copied.. edit it.. publishing it again here… heheh! enjuice [en-juss] bukan [en-juis]..
tetibe jek terbukak blog lame. haha! zaman kanak2 nye idea dah hilang. tak tau nak tulis pe.. dah tua2 nih.. makin hilang idea2 penulisan.. so publish mende lame je la.. haha! [tak lame mane pun]

it’s the 29th January 2007.
this should be my biggest day of all days that i had lived for.
heh! i did wished it to be normal.. but it cant be help.
i am losing my past and im continuing a journey beyond my own limits.
never would i dream this day to be filled with any darkness left by own mysterious life.
never had i think about surpassing others.
never did i foresee these changes.
what i did was so useless but.. enjoyable.

but i found the true meaning of a word… just a simple word.
all my years that i have lived, i brought this word with me.
with every fake definition within it.
i tried to tolerate each meaning til this day,
when i arrived somewhere anyone would call ‘no where’.
little by little, bit by bit, brick by brick, the word revealed its own face.
and today i am proud to say…

I HAVE FRIENDS!

not a friend.. but friends
years long i lived within the shadows..
with no one to trust
with no one to tell
not even foretold
that i have not achieved anything..
that i am searching for everything..

i have lived properly and not even a single regret will have me
i want to live with my own words, my own power
my own determination…
let me stay as who i really am,
but let me change what i truly intended to do.. to live for.
i can see the sky suffer,
i can feel the wind shuffle,
i can smell the green green of grasses,
and i can hear everyone whispering.
let me with it… it is me

i will have my own cup,
and a refreshing hot tea to be sipped.
ladies will pass by,
they have bags of leaves on their backs.
i will greet them and they will smile back.
a little kid would come by and sit beside me on my bench,
and we’ll just sit there waiting for the story of the day to be told.
reason does not matter anymore,
what we feel is our achievement.
what left to be felt are nothing more than memories.
and with it, we would just smile to each other and part ways when the day folds down.
right on this day..
i will think back… and maybe
i will have regrets,
but it will be in my past.

THAT IT REALLY IS MY DREAM

i just wish that i will live my life as i dreamt it would be.. happy..
and please.. never with regrets..

Advertisements

Dubai Makkah Dammam Jubail Dhahran Bahrain

cuti 2 minggu nih

aku amik gamba nih sejam lepas berlepas dari KLIA.. gile aouuuuroraaaa!!! kalau korang percaya itu aurora lah.. aahahahahahaha!

tetibe jek ade mase sikit nak blog

aduh! jet lag! dah 3 hari aku tido 1-2 jam di pagi hari.. pastuh kene bangun terus pegi keje. mati tak cukup tido kang aku.

so 1st day keje in 2011. aku kene marah oleh Project Manager aku sebab tido waktu kerja. haha! style marah dia amat senang nak di ketahui.. dia kejut aku yg tengah tidur nyenyak.. wahahaha! sekali dia tepuk bahu aku kuat2.. time aku terpinga2 bangun tidur.. dia dah sampai meja dia semula..
2nd day aku mamai.. tapi aku sanggup melayari internet. maka aku kene marah sebab tak buat keje.. “kaman bradar. cuti dah habis ni. sekarang waktu kerja. i mau tengok u siap kerja esok” kate-kate team leader aku dlm office IM a.k.a. Yak!.. dia jenis tak marah depan2.. depan2 dia senyum jek. dia marah dlm IM je.. hahahaha! ok la kot. private sket. tapi non-the-less.. marah jugak.. aku ngn selambe jawab “ok”.. walaupun aku tau cam takkan siap keje nih ari nih. adui.

dedua boss aku tuh chinese ethnicity.. derang mmg jenis tak marah gune mulut cam boss2 org len.. tapi derang gune action jek. tapi aku tau la derang marah.. huhu.. seb bek boss2 aku baik2 belaka. lucky me eyh?.

ade 6 documentation task aku kene buat. skang baru siap 2..

dan dengan kerja dan jet lagging aku nih.. aku tak mampu nak siapkan blog pasal Dubai dan Saudi aku. oh! kenape aku tak buat kat umah?

1. sebab broadband aku kene bar sebab 3 bulan tak bayar.
2. aku lom upload gamba dalam komputer
3. tiap kali aku balik keje.. aku gi merayau2.. hari pertama gi unpack barang2 dari saudi.. bahagi2kan kurma2 yg dikirim.. hari kedua dota sepanjang malam.. dan hari ketiga yakni semalam.. aku beli barang dapur serta tengok wayang.. sampai kat umah.. cube tido tapi takleh tido…

so aku akan try buat malam nih. upload gamba je la.. malas ar nak type article.. weekend nih cam takleh jek.. aku nak gi wedding kawan aku kat Masjid Uniten.. dia nikah pagi.. so mungkin aku takkan balik sampai malam.. dan lepas aku balik. mesti aku tido sampai tengahhari ahad.. dan petang ahad ade wedding lagi.. mesti balik malam.. nak buat persediaan untuk hari senin pulak..

hari jumaat malam? aku futsal!

ini mengingatkan aku pade ability blogging aku.. aku cam hanye dapat idea blogging bagus2 kat opis jek. kat umah kalu.. idea melambak tapi mesti akan berakhir menjadik draft atau aku cancel trus.. atau delete bagai.. mmg tak menjadi kalau aku blogging kat umah. kat opis kalu.. ligat jari2 aku menaip. takyah re-tulis 2-3 kali pun… pelik tapi benar.. lebih benar dari kisah pembunuhan lorong kelana pulau jerjak. ntah la. haaaiii….

ape nak jadi aku pun tatau. oh! mase aku masuk keje selase lepas. sumorang terperanjat ngn style rambut aku yg baru.. al maklumlah.. aku gi umrah.. lepas umrah kene botakkan rambut. so rambut aku yg baru tumbuh selame seminggu setengah nih. nampak cam style gi barber shop india mintak potong guna mesin “1”.. sape tatau ape itu “1”.. sile gi tanye barber kat barber shop please..
ye amat pendek rambut aku sekarang. mmg menyerlahkan kebulatan kepala aku yg sememangnye bulat-bulat lemak ini. demn!!!

oh! teringat pulak pade kentang yg bulat aku bace kat MPH semalam.. buku pasal cara2 nak masak kentang yg lazat.. hmmm.. bile aku nak try nih? serisu lazat2 resepi yg buku tuh tunjuk semalam.. aku rase cam nak beli.. tapi rase tak berbaloi sebab kalau dah beli.. mesti tade mase nak bace atau praktikkan pape yg ade dlm buku.. so tggu mood memasak aku datang je lah… huhu..

jap.. jap.. idea pasal culture org Arab dah masuk dalam kepale otak aku. tapi kalau aku continue blogging, mesti aku tak sempat pegi lunch break kat McD makan Prosperity Burger.. walaupun aku dah berjaya ponteng sekejap pagi tadi gi McD makan Sausage McMuffin kegemaran aku. hahahahahahahaha!

so.. im gonna go now! either aku pegi lunch.. atau aku tido.. hmmm…. mane satu lagi bagus?