tetibe jek ade mase sikit nak blog

aduh! jet lag! dah 3 hari aku tido 1-2 jam di pagi hari.. pastuh kene bangun terus pegi keje. mati tak cukup tido kang aku.

so 1st day keje in 2011. aku kene marah oleh Project Manager aku sebab tido waktu kerja. haha! style marah dia amat senang nak di ketahui.. dia kejut aku yg tengah tidur nyenyak.. wahahaha! sekali dia tepuk bahu aku kuat2.. time aku terpinga2 bangun tidur.. dia dah sampai meja dia semula..
2nd day aku mamai.. tapi aku sanggup melayari internet. maka aku kene marah sebab tak buat keje.. “kaman bradar. cuti dah habis ni. sekarang waktu kerja. i mau tengok u siap kerja esok” kate-kate team leader aku dlm office IM a.k.a. Yak!.. dia jenis tak marah depan2.. depan2 dia senyum jek. dia marah dlm IM je.. hahahaha! ok la kot. private sket. tapi non-the-less.. marah jugak.. aku ngn selambe jawab “ok”.. walaupun aku tau cam takkan siap keje nih ari nih. adui.

dedua boss aku tuh chinese ethnicity.. derang mmg jenis tak marah gune mulut cam boss2 org len.. tapi derang gune action jek. tapi aku tau la derang marah.. huhu.. seb bek boss2 aku baik2 belaka. lucky me eyh?.

ade 6 documentation task aku kene buat. skang baru siap 2..

dan dengan kerja dan jet lagging aku nih.. aku tak mampu nak siapkan blog pasal Dubai dan Saudi aku. oh! kenape aku tak buat kat umah?

1. sebab broadband aku kene bar sebab 3 bulan tak bayar.
2. aku lom upload gamba dalam komputer
3. tiap kali aku balik keje.. aku gi merayau2.. hari pertama gi unpack barang2 dari saudi.. bahagi2kan kurma2 yg dikirim.. hari kedua dota sepanjang malam.. dan hari ketiga yakni semalam.. aku beli barang dapur serta tengok wayang.. sampai kat umah.. cube tido tapi takleh tido…

so aku akan try buat malam nih. upload gamba je la.. malas ar nak type article.. weekend nih cam takleh jek.. aku nak gi wedding kawan aku kat Masjid Uniten.. dia nikah pagi.. so mungkin aku takkan balik sampai malam.. dan lepas aku balik. mesti aku tido sampai tengahhari ahad.. dan petang ahad ade wedding lagi.. mesti balik malam.. nak buat persediaan untuk hari senin pulak..

hari jumaat malam? aku futsal!

ini mengingatkan aku pade ability blogging aku.. aku cam hanye dapat idea blogging bagus2 kat opis jek. kat umah kalu.. idea melambak tapi mesti akan berakhir menjadik draft atau aku cancel trus.. atau delete bagai.. mmg tak menjadi kalau aku blogging kat umah. kat opis kalu.. ligat jari2 aku menaip. takyah re-tulis 2-3 kali pun… pelik tapi benar.. lebih benar dari kisah pembunuhan lorong kelana pulau jerjak. ntah la. haaaiii….

ape nak jadi aku pun tatau. oh! mase aku masuk keje selase lepas. sumorang terperanjat ngn style rambut aku yg baru.. al maklumlah.. aku gi umrah.. lepas umrah kene botakkan rambut. so rambut aku yg baru tumbuh selame seminggu setengah nih. nampak cam style gi barber shop india mintak potong guna mesin “1”.. sape tatau ape itu “1”.. sile gi tanye barber kat barber shop please..
ye amat pendek rambut aku sekarang. mmg menyerlahkan kebulatan kepala aku yg sememangnye bulat-bulat lemak ini. demn!!!

oh! teringat pulak pade kentang yg bulat aku bace kat MPH semalam.. buku pasal cara2 nak masak kentang yg lazat.. hmmm.. bile aku nak try nih? serisu lazat2 resepi yg buku tuh tunjuk semalam.. aku rase cam nak beli.. tapi rase tak berbaloi sebab kalau dah beli.. mesti tade mase nak bace atau praktikkan pape yg ade dlm buku.. so tggu mood memasak aku datang je lah… huhu..

jap.. jap.. idea pasal culture org Arab dah masuk dalam kepale otak aku. tapi kalau aku continue blogging, mesti aku tak sempat pegi lunch break kat McD makan Prosperity Burger.. walaupun aku dah berjaya ponteng sekejap pagi tadi gi McD makan Sausage McMuffin kegemaran aku. hahahahahahahaha!

so.. im gonna go now! either aku pegi lunch.. atau aku tido.. hmmm…. mane satu lagi bagus?

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 6th January, 2011, in blog, cook, my life. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. aku cuma dpt idea berblog ketika berak okek… iya… sebab cuma waktu itu je aku free takde keje…. minda ku bebas… dan aku suka beger prosperity..SANGAT2… bagi aku, beger tu termasuk dlm list makanan yang klimaks bila dimakan… hadiah dari sorga.. oh~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: