Monthly Archives: February 2011

my heart.. help me!

Pagi tadi aku tengok Arsenal kalah. hari ni aku tengah cube kutip hati aku yg hancur berderai pagi tagi..

demmit!!! JUST one!!

one!!! silly mistake…
dia punya penangan amat besar skali.

 

WHY??!!!!!!!

 

shit gile lah rase hari ni… dah la lupe bawak access card. nak masuk opis kene tggu org bukak pintu.. nak kuar opis kene pinjam colleague nye card. cih!

Advertisements

I lovely you

aku dah lama nak blog pasal mende nih. tapi…. cam asik terlupe jek.

aku tau korang slalu jumpe orang hensem, perempuan cantik, laki hudoh, pompuan ugly… kan?

aku tengah lunch kat McD, Sogo ari tuh bile sorang bapak bawak anak dia dengan wheelchair. anak dia seperti anak2 yg malang (lucky?) yg lain, adalah seorang pesakit down syndrome. muka beliau (well, u know how they look). tapi ok pulak perangai dia.. cara dia bawa diri, dia carik meja sendiri. tunggu bapak dia datang baru start makan. tolong agihkan makanan. cam org normal jek. so aku suspek, sakit dia yg dari segi fizikal je la kot. aku pernah jumpe pesakit down syndrome berumur lebih kurang 30++, perangai ngalahkan budak2. mmg annoying. tapi dah dia sakit nak buat cenggane? ok. tak kisah la tuh. aku nak crite kite slalu kaitkan kalau muka buruk itu bermakna orang tu sakit. dan yang putih gebuuuuuu.. itu comel normal dan tak sakit. aku baru terpikir mase time aku duk lunch tuh.

adekah kemungkinan kehenseman dan kecantikan itu juga secucuk disease?

kenape kite hanye kaitkan buruk = sakit. nih macam stereotyping dol. kenape kecantikan itu bukan satu penyakit? sebab orang tuh hidup sihat? tapi macam aku kata sebelum nih. penyakit seseorang itu mungkin penyakit luaran sahaja. tak efek dalaman. macammana kalau dari dulu.. zaman Nabi Adam a.s., sumorang mempunyai muka average yg normal. dan tetibe lahir sorang anak yg hensem nak mampus. dan sorang lagi buruk nak mampus. adekah bermakna yg hensem itu takde penyakit? mungkin itulah sebenarnye permulaan Penyakit Kecantikan? mungkin wujudnya orang2 cantik dalam dunia nih sebab ade sorang manusia zaman dulu terkene “penyakit cantik” dan wujudnye org buruk sebab terkena “penyakit buruk”.. mungkin ia adelah sejenis penyakit kulit. dan pembawa genetik “cantik” dan “buruk” nih cam dah tersebar seluruh dunia. dan takde obat. well… aku rase tade org research pasal mende nih, sebab tuh tade ubat. ke cemane? *kene carik internet nih*.. bukan nak kate ini penyakit berbahaya. cume low profile low priority disease yang mungkin tak membawa kepade apa2. tapi kalau aku tengok crite cam series House. dia kate “there is always something that makes someone sick in this world” [ok. tipu. dia tak kate cenggitu tapi aku nak jugak kate yg mende tuh disebut dalam crite House..haha!]

mungkinkah dokter2 kat dunia nih tak jumpe cure untuk penyakit2 berbahaya kat dunia nih disebabkan genetik kecantikan dan keburukan ini? mane tau lepas jumpe cure “penyakit cantik”. jadikan normal semula. tetibe leh dapat cure AIDS ke. hahaaaaa? it’s all in the genes dol.. eh.. hahahaha! mandai la aku. macam la aku dokter.

tade.. aku terpikir jek. hmm.. mungkin dah ade dokter yg terpikir pasal mende nih. dan mungkin mmg tade masalah pun ngn kecantikan ngn keburukan. sebab tuh tade fuss pasal cantik itu penyakit. tapi ye lah. aku tak puas ati gak. asal muka buruk je. kene cop saket berpenyakit sume. tak fair dowh!

Tuhan itu Maha Adil. kalau buruk = saket.. mungkin cantik juga saket

string buruk = “”;
string saket = “”;
bool normal = “”;
if (buruk == saket)
{
cantik = saket;
}
else
{
normal = true;
}

tapi mungkin muka normal itu satu penyakit jugak?!!

Blue Demon

rise my sweet dark creature
before the mountain of youth
within the fountain of the blue

she roaaarsss!!!

again.

 

 

p/s: oh.. nanti aku upload gamba

Free dome

bukan tade idea menaip. cume malas menaip. nak nak pulak duk jadik programmer nih. most programmer yg aku kenal, sumenye takde cubical. takde privacy. so cam aku pun cenggitu. bukan nak kate takde leisure time. cume limited to certain part of time. of course blogging is not priority. ade bende lain lagi nak buat. takleh nak blog selalu. takleh tengok facebook. tiap kali aku click ‘new post’ kat blog aku, time tuh either keje datang atau boss lalu. bukan itu saje. time ade idea baru. idea lain yg lebih baru pun datang. or maybe time tu la nak tweet sane sini. or bace soccernet. atau new favorite manga posted. heck! ade je yg menghalang aku nak tekan balik button ‘New Post’ tuh. hish! last2.. malas ar aku. blogging je pun.

jap…. boss datang……

oih! lame pulak aku hilang.. sampai habis lunch. haha. padehal aku lupe aku tgh blog.

aku baru balik dari lunch kat McD Sogo. aku beli Double Cheese Burger regular McValue Meal Lunch set ngn Chicken McNugget 6 ketul ala carte. selama 20 tahun aku makan kat Fast Food Joints kat Meleysia nih. aku boleh kira dengan jari sebelah tangan, berapa ramai orang yang akan actually kemas tempat makan derang, letak sampah2 dalam tray dan buang segala sampah ke dalam tong sampah sendiri. tak kire lah. McD ke, KFC ke, A&W ke, Carl’s Jr ke, Burger King ke. boleh kata 99.9% Malaysian akan tinggalkan tempat makan mereka bersepah dan mengharap pekerja restoran akan membersihkan tempat yg mereka tinggalkan bersepah. oklah. sebab tu restoran ni mengupah pekerja untuk membersihkan tempat mereka. dan ini membuatkan mentaliti pengotor rakyat meleysia nih makin menular. alasan mereka : “kalau aku kemas sendiri, nanti cleaner makan gaji buta. nanti derang tade kerja”. lame excuse for lazy bastards.

and you call yourselves civilized people? open minded people?

No! believe me. you are not. apparently, all the teachings about kebersihan never made any impact to your civilized soul other than unto your own body. dari kecik sampai besar. dari ajaran sekolah sampai lah ajaran agama. semuanya mengajar tentang kebersihan. tapi…. hmmmm… ye lah. bersih untuk diri sendiri je la.
being civilized bukan bermaksud thinking on the current situation. being civilized means you have to think out of the box. out of the current set of mind. thinking ahead.

let say it was the other way around. Malaysian people were actually civilized and pembersih. lets just say, everyone clean their own mess after having their meal. bersih!
jadi managers will not be forced to hire a cleaner or two for their restaurants. instead of cleaners, maybe they could be hired as another staff in the kitchen or in the front counter. kekadang derang boleh je keluar kejap and lap meja when needed. sebab meja semua bersih. tade makanan bersepah sangat. tade sampah bersepah atas meja. and the customers can keep on coming. tak payah tunggu cleaner bersihkan meja. or maybe kalau betul ade org sepahkan. they would just buang sampah yg tertinggal sendiri. and guess what? restaurant pun boleh untung. sebab tak payah hire cleaner. customer pulak tak brenti2 datang. tade customer yg perlu waste time carik tempat duduk bersih.

it is not about jadi cam omputih. it’s NOT! but it’s about being a good Muslim or good Samaritan or good Christians or whatever the good people are called in their own respective religions. if you can practice your 5 times/day prayers. believe me. this is just another easy task you can accomplish. senang gile. sedangkan aku yg tak semayang penuh nih pun boleh buat. ehh.. bukan nak bangge diri.. tapi alah… bangge sket sket ape salahnye.. hahahaha!

you wanted change but you yourself dont want to change. nak change pe mendenye? no way it’ll happen lah. one good change/deed you made every little now and then for others would change something in this world. i believe that. yes.

i was taught this since i was little. tapi kulit otak aku nih tebal gamaknye. ayah selalu marah kalau kitorang adik beradik tak kemas meja makan and buang sampah lepas makan kat McD. aku pun cenggitu jugak dulu. aku mesti cakap, “ayah. kan ke ade cleaner”. pastuh bapak aku ketuk pale aku. saket. so aku pegi kemas. every single time. last aku ade perangai nih mase aku Form 2. power tak? hahahaaaa! tapi aku cam tak puas hati jugak apesal kene kemas meja. kenape nak jadi cam omputih.

start Form 3. aku terpikir. ini bukan perangai orang putih. ini perangai orang yg beragama. civilized faithful people. it was taught to us since the very beginning. never since aku biarkan meja aku bersepah. never since aku biarkan sampah lepas makan. and i get my thanks every time from the cleaner. every time. well. unless aku makan kat restaurant mahal yg guna pinggan mangkuk tuh la. takkan aku nak bawak masuk pinggan mangkuk tuh pegi blakang kitchen siap basuh skali. kalau camtuh. tak payah la aku bayar service charge. itulah gunenye service charge. kalau McD ade service charge takde la namenye Fast Food restaurants.

maka lepas abis lunch dan kemas2. pandang kiri kanan kalau ade awek cun nampak ape aku buat. mungkin dia jatuh hati ngn tingkah laku aku tadi. haha! takde? aku jenjalan sket kat ruang sales kat ground floor. cam bese lah ade sales bebaju kat tengah2 tuh. aku belek sket.. tade pape yg menarik. aku pun decide untuk blah. sampai lah aku kat satu french door nih [nanti aku bagitau apa itu french door]. nih salah satu perkara yg aku benci bile sampai french door. org yg pertama sampai french door akan menolak satu daun pintu. dan manusia2 dari semua arah luar dan dalam akan cuba sedaya upaya untuk masuk melalui satu pintu sahaja walaupun boleh je tolak lagi satu daun pintu. of course lah sebab dah guna satu pintu. maka traffic pun congested lah. macam nih:

gamba 1: french door
gamba 2: yg selalu terjadi
gamba 3: yang SEPATUTNYE terjadi

tak dapat lah aku nak keluar ngn cepat sebab berdiri kat blakang manusia2 yg amat pandai. sampai je aku kat pintu. aku tak bukak daun pintu lagi satu. sebaliknye aku masuk kat daun pintu yg terbuka dan aku brenti dan berdiri kat tengah2 pintu. maka bodohlah mereka sebab tak bukak pintu yang ke-2. bodoh yg amat. hadui. aku berdiri kat tengah pintu selama 10 saat kot. dan org lain pandang aku dengan muka amarah sebab aku tanak bagi laluan. ahahahahahahahahaha! suko aku! dah tak beragama dah la aku time tuh. hahahahahahaha! dan aku tolak daun pintu ke-2.. baru lah mereka berasa lega. dan lalu pada pintu tersebut. aku cakap kuat2. “Bodoh!”.. dan aku berlalu pergi. satgi kalau salah satu pintu tertutup. mesti traffic jam lagi skali.

dan aku sampai kat opis ngn perasaan kenyang perut suke hati.

p/s: oh! satu jari je yg aku dapat kire selame 20 tahun aku makan kat fast food joint. dah tentulah aku ngn family aku je yg buat cenggitu. heh!

The Rite

dah la inspired by true events. pastuh dia tulis “‘The Rite’ is a supernatural thriller that uncovers the devil’s reach to even one of the holiest places on Earth.”

nih masalah orang jahil nih. dia ingat kalu holy places jek, setan takleh masuk. hape lah. Iblis relek2 jek masuk Kaabah, masjid sume.. dia ingat Iblis takleh masuk Vatican? oh! jap! ade ke antare kamu yg percaya Iblis tak boleh masuk masjid?

percayalah.. Allah membuka pintu rumah-Nya kepada semua mahkluk-Nya… i repeat.. SEMUA… so Iblis pun boleh masuk masjid… yeeee….

kalau tak.. masakan ade orang semayang saf tak rapat..
kalau tak.. masakan ade orang yg semayang tak sempurna..
kalau tak.. masakan ade orang berlaku sumbang dalam masjid..
kalau tak.. masakan ade orang yg hanya tidur sepanjang hari dalam masjid..

be a believer.. not a belieber…

oh! kejap lagi aku nak pegi tengok movie nih. slalunye kalu ade Anthony Hopkins.. maka crite ia pasti best.. selalunye lah.

yang aku suka hari ini

seBUAH banana sudah cukup untuk membekalkan tenaga berbentuk gula dalam darah untuk 2 hari.. sebab tuh diabetic dinasihatkan hanye makan setengah ulas atau kurang daripada itu. sebab tuh bapak aku takleh makan goreng pisang. dan sebab tuh. aku gemuk. haha! aku tengah makan kerepek pisang sekarang nih untuk lunch.. padehal aku baru je lepas makan nasik padang 20 minit yg lepas. kerepek pisang yg masin adelah sedap nak mampus. aku takleh brenti kunyah. macam makan kerepek bawang. cume ini adelah kerepek pisang. dan korang tau perbezaan pisang dan bawang. mereka adelah dari spesis yg same. lain climate je. haha.
aku serius tak tau cemane kerepek pisang terjadi.. adekah beliau digoreng atau dikeringkan? tapi macam dikeringkan sebab ia menjadi masin yg sedap. tah sape2 la memula skali memandai-mandai pegi keringkan pisang nih haku pun tak tau. sedap mak bapak dia jek memasinkan pisang yg manis. mmg sedap.

lagi satu mende yg aku suke adelah awek hot tinggi berbaju kebaya.. pastuh kat baju kebaya ade vertical lines yg menampakkan curvy body awek itu. macam awek di bawah:

aku dapat gamba tuh kat sini . ahahaha! kenape aku penat2 edit gamba pastuh bagi url dia kat sini aku pun tatau. dah la ade copyright.. selambe aku pegi copy gamba dia.. tapi aku tak copy gamba dia.. aku printscreen.. printscreen bukan copy. dia tak letak pun printscreen-right. hahahaha!
comel kan awek ini. lihatlah curve itu. lagilah comel curve beliau. suke aku melihat awek2 cenggini.

aku juga suka mempermainkan watak hero dalam mimpi aku. di mana aku akan mempersembahkan kuasa lebih dari 1,000,000 HP semasa membuat atau menerima serangan. ahahahahaha! shit! sebelum lunch tadi aku mempergayakan hikmat “tidur-duduk” aku. bos tidak perasan langsung aku sedang tidur sebab aku dalam keadaan duduk memandang monitor. dan pabila aku tersedar dari tidur dan mimpi aku.. aku melihat screen aku penuh dengan huruf ‘3’ sebab aku tertekan button nombor ‘3’ semasa tidur. habih source code! nasib baik aku tak reti mempergayakan hikmat “check-in-source-code-semasa-tidur-duduk”.. kalau tak.. memang nahas aku. dan kemungkinan untuk terkena tembakan atau lebih dikenali sebagai fired adelah tinggi kalau aku berjaya mempraktikkan hikmat tersebut. aku bernasib baik. rupenye hero cam aku byk kelemahan lagi… aku perlu tingkatkan training untuk menstabilkan kekuatan dalaman aku. aku perlu menguasai hikmat “ketenangan-dan-ketenteraman-abadi” supaya kelemahan aku tidak terpapar lagi.

ok! sekarang aku mau makan buah oren yg tak habis2 diberi kepada aku sejak minggu sebelum gong xi fa choi lagi… aku berdoa agar semua umat manusia dapat membuka hati mereka dan menerima bahawasanya; Allah itu Esa dan Rasulullah SAW itu adalah pesuruh Allah yang sebenar-benarnya.

p/s: risau. risau. risau. risaauu… kalau cinta. jangan kacauuu… WTF lagu nih.. lirik bodoh.. tapi catchy.. fak laaa!!!

Kawan Lame

aku jumpe Prem ngn Acap semalam.. Prem ajak main futsal skali ngn dia kat Shah Alam Extreme Park. gile lame tak jumpe kawan2 1W ngn 2W.. setelah lame tak jumpe Prem.. perkara pertama dia buat adelah menyapa aku dengan gelaran “Baharom”.. ini aktiviti paling seronok mase skolah dulu. sebut name bapak. macam ala2 ejek name bapak. [padehal sebut name bapak je]… dan aku menyapa dengan lutut aku. malas dah la aku nak sambung perangai budak2 tuh. nanti2 la.. lepas futsal ke.. hahahahaha! Prem ngn Acap mmg power main bola dari dulu. takleh nak sangkal dah. aku nih je cube manunjuk nunjuk cam dah power. padehal tak power pun. ahahaha! well. org baru belajar main bola. cenggitu la.

lepas futsal aku lupe pasal perangai kebuda-budakan itu. kitorang lepak mapley sambil duk lame borak pasal life mase sekolah menengah. best. cube mengingati name rakan2 ngn cikgu.. serta gelaran2 yg kitorang bagi kat seseko budak. itu je lah yg kitorang borak satu malam. hahaha! pastuh kite chow.

balik rumah. aku sampai umah terus tertidur sebab penat. nyahahahaha! bukak mate jek. dah kul 11 pagi. demmit! lupe pasang alarm semalam. tengok handset. ade 2 mesej dari elvin berbentuk “where r u?”.. lantas aku membalas. “just woke up. sori. i’ll take halfday EL today” dan aku bersiap.. skang baru sampai opis. trus aku blog.

te hell?

Bersin dan Tahmid

ouh! benarkah kalau kite bersin, jantung kite brenti berdegup selame 1 milisecond?

@Docter AnisIzatyAJ.. sile jawab sok’alan ini kalau anda terbace blog saya nih.

then kalau betul.. patutlah kite kene bersyukur [tahmid :Alhamdulillah] lepas bersin.. sebab jantung kite bergerak semula.. lepas bersin.. cobe kau bersin dan jantung ko brenti terus.. mungkin nak mengucap pun tak sempat sebab tetibe jek jantung ekau brenti. ekau ingat badan ko sesaje nak koma. upenye darah tak jalan sebab jantung dah brenti. huk ah.

hachiuuu!! haaaachuumm! Alhamdulillah…. [kan.. comel kan aku bersin? WTF?]

Duit aku

yes! got my new lens. it’s a Tamron 28mm f2.8 macro. baru je dapat tadi mase lunch. terus aku blog pasal natang tuh. i bought it from someone who advertised the item in mudah.com, murah la kot. terus aku test kat situ jugak. upenye dia tak support auto-focus D5000. hmm.. tak kisah la. asalkan aku ade lens baru. sori lens. malam nih aku ‘main’ ngn ko. hahaaaaaaa!! am pretty excited about it.
oh! and i got some more budget for a 18-200mm.. hmmm… nak beli lens ke nak beli ps3? i keep asking myself this question for the past couple of months. well. ade duit lebih. cenggini la. and i have other questions in-store.. such as… nak gi Pulau Perhentian or Singapore.. or Bandung or SIPADAN again? but if i do all that. will i have any money to go to Male or Maldives this year. better yet. when will i get a skydiving license? and then i tot.. can i try and take skydiving license in New Zealand? or should i just spend my savings to get a scuba diving license for now? WTF? ape nih? banyak gile mende nak buat. bukan aku dapat bonus pun. duit ASB je kot.. demn!

jadi aku dah punya lens. mungkin cukup lah untuk sampai bulan Jun aku simpan duit untuk beli sebuah lens berharga RM8K.. atau patutkah aku simpan untuk pegi EURO 2012? best gak kalau dapat gi. hmm.. senang hati tade awek nih. duit sume dibelanjakan seorang diri. i wonder, will i ever get to have these kind of freedom.. these fun.. if i already had a girlfriend. mungkin aku akan simpan duit untuk kawen skang? mungkin cuti paling mahal aku leh afford adelah sejauh Pulau Perhentian sahaje. ke camne? i know! seronok gile jadi single ni.. well.. unless aku dapat ngorat awek cun yg kaye. aku nak stay single dulu. hahaha! kalau ade awek. nanti tiap minggu kene pegi mall. tiap minggu kene pegi lunch dating la, dinner dating la. deng man! tanak aku.. ngabih duit aku je! dah tuh abih diet [tak makan] plan aku jugak.
tade ke awek yg tanak gi dating? dah la dating haram. ngabih duit pulak lagi. pastuh buang masa. time free kite nak kuar ngn rakan2 jugak. ini tidak. asal cuti jek: dating. asal cuti jek: dating. tak best gile wei. dating la lepas kawen. kalau nak dating sblom kawen.. dating skali skale la. cam 6 bulan sekali atau sebulan sekali.. baru rindu stok nak mampus jadik shakespeare kuda timun. then lepas kawen lepaskan la rindu tuh. tak ke masyuk cenggitu? konon cannot live without you. porah! all that syaitan talks better earn you a holiday in Paris. if not. worth nothin dating hari2. simpan duit belanje besar besaran adelah yg terbaik.

tapi aku belajar dari kawan aku. kalau aku simpan duit, aku menolong menyebabkan inflasi. membeli life insurance boleh membawa kepada kejatuhan ekonomi. aku paham logic dan bagaimana inflasi akan berlaku. tapi cam aku malas nak menulis pasal kejadian inflasi dalam blog aku. so.. kepade yg terbace blog aku dan rase nak tau cemane sebenarnye kite mencapai inflasi. korang leh gi carik mereka2 yg power bab ekonomi dan tanye “bagaimana kite boleh mencapai tahap inflasi infiniti”.. aku bagi hint sket.. ia ada kene mengene dengan menyimpan duit seumur hidup tanpa membelanjekan duit simpanan itu. apa yg kite perlu buat adelah invest.. bukan saving.. investing adelah salah satu care kite nak mencapai inflasi sifar.. saving akan menyebabkan kite mencapai inflasi infiniti. bagus tak? bagus kan?.. mmg la bagus.. sebab orang yahudi yang cipta matawang serta gaya ekonomi baru ini. negare ko porak peranda sebab ikut dasar ekonomi yahudi.. ko still nak guna dasar ekonomi baru tuh. dasar ekonomi Islam yg kukuh lagi tetap ko tak mau ikutkan?
ye lah! kalau ikut dasar ekonomi Islam. duit sikit jek. kalau nak duit byk. kene keje keras. bertahun2 lamenye. well. sekurang2nye dasar ekonomi Islam itu halal dan kukuh.
tapi noooooo… ko nak duit cepat. ko nak jadi billionaire sekelip mata. ko nak kene tanam ngn harta bile ko mati. yeah! so kite ikutlah dasar ekonomi baruuuuuu… yg buat kau risk dapat duit byk sekelip mata atau pokai setengah kelip mata.. menjadikan simpanan ko tak stabil sepenuhnye..
the zionistas that patented the new economic strategy became rich and powerful. sebab kite gune idea dia dalam negare kite. nice la melayu! and u call yourself Muslims?

so ape aku nak buat dengan duit aku nih sebenarnye? aku akan beli pelbagai barang dan servis dan produk kat malaysia nih. “keep the economy going” org kate [bloody quotes! cis!].

ah itu sume tak penting. yg penting aku kene pegi skydiving.. itu paling penting.. priority number one. ok! aku nak carik hari yg best boleh cuti2 pegi skydiving.

laytah!

Pujangga Malam

nama aku lebih kecil dari seorang manusia
nama aku berkuasa tidak meratapi dunia
tapi barisanku bebas merusuhi hati yang keras bagai ombak daun malam fantasi

aku
seorang pujangga malam
berapi melolong jauh di alam yang penuh kegilaan
punah semua tujuan yang aku gunakan untuk pelbagai hantaran
bila sebuah lautan aku lingkari mati
bila pautan badai aku lihat bersujud tidur
bagai badai putih mentari tengah
bila sekujur tubuh ingin menguasai hati
terduduk aku tersepi menghilang
terjah memori disulami silam

kawanku tersenyum hilai mereka hidup di sisi
aku percayai dunia dipijak janji ditawar
dan aku merisik disebalik kristal biru
kristal si pencuri kota halangan tersergam baru
marahku santai
sabarku meraung
sedihku rebah
banggaku terbang
akulah suatu yang kau tidak mungkin inginkan
akulah batu tinggi gunung yang tajam
akulah pasir ditengah lautan
akulah pokok yang bersujud merintangi jambatan kemenangan

jauh aku dibuang sepi
hingga malam merancang untuk melarang
lantang aku tidur tapi malam menguasai kekuatan
tersisih
terliur mendengar alunan suara yang bergema senja
tergelak menikmati juadah pagi
memaksa memori bermain
sesejuk besi merah berapi
jadi aku tidur dalam gua yang malam
sungguh gelap
hanya bara selatan meliputi imaginasi
panasku hanya sebesar salju batu
dan aku terduduk diam dunia membisu

aku
seorang pujangga malam
dan aku bernama si kecil manusia
yang tidak pernah maratapi dunia
aku hidup gugur di atas hati bagai ombak daun malam fantasi

mr.E