yang aku suka hari ini

seBUAH banana sudah cukup untuk membekalkan tenaga berbentuk gula dalam darah untuk 2 hari.. sebab tuh diabetic dinasihatkan hanye makan setengah ulas atau kurang daripada itu. sebab tuh bapak aku takleh makan goreng pisang. dan sebab tuh. aku gemuk. haha! aku tengah makan kerepek pisang sekarang nih untuk lunch.. padehal aku baru je lepas makan nasik padang 20 minit yg lepas. kerepek pisang yg masin adelah sedap nak mampus. aku takleh brenti kunyah. macam makan kerepek bawang. cume ini adelah kerepek pisang. dan korang tau perbezaan pisang dan bawang. mereka adelah dari spesis yg same. lain climate je. haha.
aku serius tak tau cemane kerepek pisang terjadi.. adekah beliau digoreng atau dikeringkan? tapi macam dikeringkan sebab ia menjadi masin yg sedap. tah sape2 la memula skali memandai-mandai pegi keringkan pisang nih haku pun tak tau. sedap mak bapak dia jek memasinkan pisang yg manis. mmg sedap.

lagi satu mende yg aku suke adelah awek hot tinggi berbaju kebaya.. pastuh kat baju kebaya ade vertical lines yg menampakkan curvy body awek itu. macam awek di bawah:

aku dapat gamba tuh kat sini . ahahaha! kenape aku penat2 edit gamba pastuh bagi url dia kat sini aku pun tatau. dah la ade copyright.. selambe aku pegi copy gamba dia.. tapi aku tak copy gamba dia.. aku printscreen.. printscreen bukan copy. dia tak letak pun printscreen-right. hahahaha!
comel kan awek ini. lihatlah curve itu. lagilah comel curve beliau. suke aku melihat awek2 cenggini.

aku juga suka mempermainkan watak hero dalam mimpi aku. di mana aku akan mempersembahkan kuasa lebih dari 1,000,000 HP semasa membuat atau menerima serangan. ahahahahaha! shit! sebelum lunch tadi aku mempergayakan hikmat “tidur-duduk” aku. bos tidak perasan langsung aku sedang tidur sebab aku dalam keadaan duduk memandang monitor. dan pabila aku tersedar dari tidur dan mimpi aku.. aku melihat screen aku penuh dengan huruf ‘3’ sebab aku tertekan button nombor ‘3’ semasa tidur. habih source code! nasib baik aku tak reti mempergayakan hikmat “check-in-source-code-semasa-tidur-duduk”.. kalau tak.. memang nahas aku. dan kemungkinan untuk terkena tembakan atau lebih dikenali sebagai fired adelah tinggi kalau aku berjaya mempraktikkan hikmat tersebut. aku bernasib baik. rupenye hero cam aku byk kelemahan lagi… aku perlu tingkatkan training untuk menstabilkan kekuatan dalaman aku. aku perlu menguasai hikmat “ketenangan-dan-ketenteraman-abadi” supaya kelemahan aku tidak terpapar lagi.

ok! sekarang aku mau makan buah oren yg tak habis2 diberi kepada aku sejak minggu sebelum gong xi fa choi lagi… aku berdoa agar semua umat manusia dapat membuka hati mereka dan menerima bahawasanya; Allah itu Esa dan Rasulullah SAW itu adalah pesuruh Allah yang sebenar-benarnya.

p/s: risau. risau. risau. risaauu… kalau cinta. jangan kacauuu… WTF lagu nih.. lirik bodoh.. tapi catchy.. fak laaa!!!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 16th February, 2011, in food for thought, I Like, komik. Bookmark the permalink. 11 Comments.

  1. dan pabila aku tersedar dari tidur dan mimpi aku.. aku melihat screen aku penuh dengan huruf ’3′ sebab aku tertekan button nombor ’3′ semasa tidur. <— aku tergelak kuat2 sorg2 mcm org yang tak siuman bila baca ayat ni sebab aku dapat membayangkannye dengan jelas menggunakan imaginasi tahap dukun indonesia yang lawan yeti kat everest.

    kebaya? ok.. nanti aku post gmbr aku pakai kebaya banyak k.. vertical line aku kasi lagi banyak sampaikan ko akan terkeliru itu vertical lines ataupun vertical lines itu sendiri merupakan baju kebaya aku.

    Tak paham? Amik tirai jurai2 orang letak dpn pintu tu, sarung kat bdn ko… kan byk vertical lines tu.

    kerepek pisang adalah direndam dalam air garam dan kapur sebelum digoreng. Kapur memberikan efek rapuh kepada kerepek dan air garam pula memberikan perasaan masin kepada anda bila memakannya…

    saya tau sebab saya pernah wat kerepek pisang.

    sekian, terima kasih😉

  2. perghh… kene lagi si Nad ni. nak kene bgtau dia lg pasal hal ni. Sian dia.

  3. kenape dia kene pulak? ape yg dia kene?

  4. Oh, gambo pompan tu kwn saya. Tak sangka gambo dia kua kt blog laen pulak.

  5. bkn pe. sblm ni gambo dia penah kua tnpa izin kt blog laen. tktau pulak saya klu hal mcm ni biasa pd awak (gambo awak atau kwn atau ahli keluarga diguna tanpa izin sbg hiasan mana2 blog). Klu pd awak tak kesah, takpela saya minta maaf tertegur. Yela, salah tuan punya badan jugak kan kongsi gambo utk org tgk.

    • bukan salah sape2 kalu sesape nak share ape-ape.. bukan haku kate ini gamba aku pun. cyber permissions dont mean u have to ask from the owner.. cyber permission means you have to quote or refer back the original picture/writings to its original owner..
      u need to learn more on cyber ethics..

      and dalam kes aku nih. aku dah siap hitamkan mate. bukan aku mengaibkan dia pun. well.. unless dia rase offended lah.. in which aku rasa.. tak patut rasa offended pun. bukan aku bogelkan gamba dia pun.

  6. minta maaflah taktau menahu psl cyber ethics. byk lg kena belajar ni. no wonder la skang hanya dgn mengguna isu hak asasi je kita boleh ketepikan hukum-hukum agama. maknanya klu dlm sesetengah bidang, sesuatu perbuatan tu boleh menjadi halal kalau ada garis panduan lain yang boleh menutup loophole (jika ada) garis-garis panduan sblm ni. terima kasih berkongsi dan membuka mata saya. maafkan saya kerana tak mempunyai etika utk berfikir secara binari.

    • right. kalau aku tak paham bahasa sarcasm, mungkin aku diamkan saje. tapi masuk hukum agama rupenye. hukum agama mane yg ko maksudkan itu? ape hukum yg aku dah langkah?

  7. itu cuma sekadar contoh – mengetepikan ape yg termaktub dlm hukum agama hanya dgn mengguna isu hak asasi sbb dah byk berlaku sekarang. saya tak kata awak melanggar hukum agama. cuma dgn hanya bergantung kpd cyber ethics je kite dah boleh buat mcm2 tanpa memikirkan the bigger picture. dunia di hujung jari, kan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: