The Rite

dah la inspired by true events. pastuh dia tulis “‘The Rite’ is a supernatural thriller that uncovers the devil’s reach to even one of the holiest places on Earth.”

nih masalah orang jahil nih. dia ingat kalu holy places jek, setan takleh masuk. hape lah. Iblis relek2 jek masuk Kaabah, masjid sume.. dia ingat Iblis takleh masuk Vatican? oh! jap! ade ke antare kamu yg percaya Iblis tak boleh masuk masjid?

percayalah.. Allah membuka pintu rumah-Nya kepada semua mahkluk-Nya… i repeat.. SEMUA… so Iblis pun boleh masuk masjid… yeeee….

kalau tak.. masakan ade orang semayang saf tak rapat..
kalau tak.. masakan ade orang yg semayang tak sempurna..
kalau tak.. masakan ade orang berlaku sumbang dalam masjid..
kalau tak.. masakan ade orang yg hanya tidur sepanjang hari dalam masjid..

be a believer.. not a belieber…

oh! kejap lagi aku nak pegi tengok movie nih. slalunye kalu ade Anthony Hopkins.. maka crite ia pasti best.. selalunye lah.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 17th February, 2011, in Religion. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. cakap pasal anthony hopkins, mungkin lu dah penah tengok filem ni>>Human Sushi, Anyone?

    definitely gua akan tengok the rite. thnx for the tip

  2. be a believer.. not a belieber…or justin bieber…

    org tu memang jahil pun. nampak sangat xpernah baca cite2 Nabi di mana setan diikat kat tiang masjid and so so so.

    Cakap dia, noob sohai niama pui…

    maaf, masih mood swing.

  3. darkhalf : aku dah tengok sume crite Hannibal.. dan untuk crite ‘The Rite’ pulak.. ok jugak la kot.. lakonan mantop tapi sebab aku tak suke crite2 merepek cenggini sebab omputih slalu ingat setan tuh same kuat ngn Tuhan.. bagi derang.. Tuhan rules syurga and iblis rules neraka.. WTF!

    lovesucks: aku tak cakap mane2 org pun. tapi.. yeah.. kalau ade org cenggitu.. nanti aku cakap “noob sohai niama pui…” lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: