yang aku rasa hari ini

bulan lepas aku ade buat satu entri nih.. nah click sini!
jadi selame sebulan bile aku tengok site statistics aku.. part search engine term mesti penuh ngn search standard orang melayu. cenggini:

dan cenggini

dan mereka nak aku bangge jadi melayu? aku amat percaya.. mereka2 nih la yg bangga jadi melayu.. dan kalau aku kutuk2 melayu.. mereka2 inilah org2 yg pertama akan bantah kutukan aku. i wonder why?…

recently, Jepun baru kene tibai ngn tsunami.. ade byk makhluk Allah yg suffer. tapi aku paling rase makhluk Allah yg suffered paling teruk adelah BUMI.. sebab tuh la Bumi meragam.. sebab dia tgh suffer.. sape yg buat Bumi suffer? manusia? hmmm.. mungkin… kite taktau kan? hmmm… bumi ade perasaan ke tak? tak kisah la tuh.. tapi suffering bukan pasal perasaan saje.. suffering tu pasal sakit..

Bumi nih dah tua.. tua sangat.. aku teringat cerita Nabi SAW naik ke langit dan nampak seorang tua bertongkat. Nabi tanye Jibrail [kot], “Sape tuh?”.. Jibrail kate.. “itulah Bumi”. itu zaman Nabi tuh mase baginda nampak orang tua tuh…
sampai zaman kite… abih manusia saket kan bumi.. abih kotoq udara bumi.. abih rosak air laut.. abih rosak gunung2 kene toreh.. buang sampah merata-rata.. penyakit berleluasa.. buat nuclear test.. buat anthrax test.. abih segala destructive test manusia buat kat bumi..
dah la tua! kene rosak pulak.. haduiii… mau tak kene stroke org tua tuh? dah dia kene stroke, tunggang langgang la badan dia.. bergetar sane sini..

jadi.. manusia rosakkan bumi.. pastuh manusia kate Tuhan turunkan bala kat manusia?.. well.. in a sense, nampak cam Tuhan turunkan bala jugak. tapi tiap kali aku bace pasal bala yg Tuhan turunkan, mesti ade satu kaum pupus terus dari bumi.. dan tiap kali ade bencana alam aku tengok kuar kat tv.. tade pun kaum yg pupus… tade pulak berita pasal kaum yg pupus kene tsunami kat Jepun tu or Indonesia or India mase kene tsunami dulu.. tade pun.

so benar ke bala Tuhan yg turun? atau mmg sekadar orang tua [bumi laaaa] tuh stretching jek? kite mandai2 nak sedapkan hati kite kate “Tuhan dah turunkan bala besar kat aku, so dosa aku dah bersih”. seingat aku, dosa ko bersih kalau ko bertaubat jek.
Tuhan sayangkan makhluk-makhlukNya.. bumi ngn planet2 lain pun skali laa.. eh? Bumi bukan makhluk? palotak ekau.. semua mende dalam alam semesta nih makhluk Allah laa.. ekau pikir.. asal makhluk jek.. dia mesti bernafas? walaupun bumi mmg bernafas, cuma bukan guna udara.. ahh! ini sume kene tanye scientist.. aku keje jadik programmer jek. aku mane tau perihal physical luar dalam bumi. kalau Tuhan nak turunkan bala.. mmg pupus la orang Melayu.. or org Jepun.. tapi macam tak kan? Tsunami, gempa bumi, tornado sume tuh aku rase hanye sekadar warning jek. tunjuk betapa power Tuhan.. baru turun angin sket.. terus jadik tornado… kalau Tuhan turunkan bala angin.. mesti angin dia se power angin kat planet Musytari AKA Jupiter tuh.. sile google sendiri kelajuan angin2 kat planet itu. kalu angin kat bumi selaju tuh.. bukan satu kaum pupus.. segala makhluk atas bumi nih pupus.. itu baru namenye bala bencana..

so yg manusia kene nih.. gempa bumi.. tsunami.. tornado sume tuh.. patut di kira perkara normal jek.. perkara biasa…
lets say ade Tsunami 100 meter tinggi kat Antartika atau Artik tuh, [berita kate ade sorang eskimo mati].. tempat tuh kan tade population… adekah itu dikira bala Tuhan??!! kalau tade population tak di kira bala? kalau ada population di kira bala? Bumi boleh pilih tempat ke dia nak gempa bumi sane sini?
oh! hari nih aku nak buat gempa bumi kat New Zealand lah sebab sane ramai orang jahil
hmmm! hari nih gempa sket kat dalam laut.. bagi tsunami kat Acheh ngn India sebab ade org menari bogel kat pantai
boleh pilih2 pulak orang tua tuh? setau aku.. manusia jek ade kuasa pilih memilih nih.

tade!
gempa bumi, tsunami, tornado ni perkara normal bagi sebuah planet.. kalau ko pegi planet2 lain pun.. ade gempa bumi.. ade tornado, tsunami jugak [kalau ade air ngn udara la].. ekau yg pandai2 duduk kat tempat2 boleh kene bencana.. ekau pandai2 la tanggung risikonye.. bukan salah orang mandi bogel.. bukan salah orang minum arak berleluasa.. sebab kalau salah derang dan Tuhan murka.. dgn puak2 ko pupus skali. ko takkan terselamat pun.. itu beza bencana alam ngn bala Tuhan..

kalau ko lintas jalan time lampu hijau.. pastuh putus kaki kene lenyek beca.. ko nak kate itu bala Tuhan? dont be fucken stupid please.. itu bala kebodohan ko sendiri. Tuhan bagi kuasa memilih.. itu yg ko pilih.. ko dapat la yg itu..
yg ko degil nak duduk tepi laut sape suruh? yg ko degil duk atas kawasan gempa bumi sape suruh? sendiri punya risiko.. bukan maknenya Tuhan murka, bila ko mati sebab bumi meragam.. dah itu keje bumi.. ko tak payah salahkan sape2.

haaa!! ok?!!!

p/s:moga2 manusia bertaubatlah.. moga2 aku bertaubatlah. heheh!

————————————–
update
————————————–

yaa Tuhan. keluar dah teori tak masuk akal nih.. nah! wak bagi satu ribu ringgggiiittt!!! bace nih http://www.izamirridzwan.com/2011/03/malapetaka-di-jepun-1132011-adalah.html.

well.. aku takleh nak kate ape lah.. sebab aku pun taktau kesahihannye.. tapi kalau semua mende tertulis camni.. boleh pecah2 nombor ayat.. pecah nombor tahun.. maybe kite leh tau bile kite Kiamat.. sedangkan dalam al-Qur’an sendiri tulis kite takkan tau bile Kiamat akan terjadi. tapi ape kate ko pecah2kan nombor kat al-Qur’an tuh.. mungkin ko boleh jadi orang pertama yg discover bile Kiamat akan tiba wahai sedare Izamir Rizwan oi.. hai orang melayu! cukup2 lah! tahyul sungguh kepercayaan kamu. aku paling tak suke part dia pecahkan tahun ngn masa.. itu paling kelakar.. paling bodoh mengikut sejarah2 teori bodoh nih. ya Allah.. buke kan lah minda orang2 bodoh ni!!!!!

teori takleh terima 1:

1446 = 1+4+4+6 = 15?
kenape bukan 1x4x4x6?
kenape bukan 1/4/4/6?
KENAPE??!!!! kenape mesti tambah?

teori takleh terima 2:

1432 = 14||32
kenape bukan 1||432?
kenape bukan 143||2?

teori takleh terima 3:

1. Tarikh yang berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. So dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Juzuk ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Juzuk 14 ayat ke 4.

dalam al-Qur’an ade 32 juzu’ ke? setau aku 30 je? ko bahagikan 14||32. cemane ko boleh dapat juzu’ ke-14 dari 32 juzu’? 32 tuh hilang ke mana? tibe2 nombor 32 tak memberi pape signifikasi?
bulan 4 = ayat 4? kalau bulan depan ade gempa bumi ngn tsunami follow up lagi skali kat jepun… ko nak kate ayat ke-5 pulak? ayat ke-5 pasal ape pulak?

“Sesuatu umat itu tidak dapat mendahului tempohnya yang telah ditentukan, dan mereka juga tidak dapat mengundurkannya.”

oh! ade kene mengene ngn gempa bumi or tsunami or kebinasaan ke ayat nih? macam tade je? tapi aku tau ko boleh putar belitkan ayat kat atas supaye boleh kene mengene ngn kebinasaan pantai2 dunia..

AHAHAHAHAHAHA! mane datang manusia2 kufar nih! korang menyesatkan orang lagi ade laaa.. patut la ramai orang bodoh kat malaysia nih! yang lain sile terus percaya! sesungguhnye al-Qur’an ekau tanak bace.. tapi ilmu tambah tolak tahun hijrah dan samekan ngn juzu’ surah ayat al-Qur’an nih korang suke bace dan percaye. serius tak pelik aku kalau Allah laknat negara kite nih…

ps: Kitab tuh puzzle cam buku sudoku.. ko kene solvekan nombor dalam kitab untuk tau bile Kiamat. PALOTAK EKAU!!!!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 14th March, 2011, in bodoh!, food for thought, Jepun, life orang lain, marah, people, Religion. Bookmark the permalink. 18 Comments.

  1. eh kau mana tau yang dia tuh salah..?? kau tak tau ke rahsia al-quran ni sampai mana.. ko sapa?? dah lah blog tak de nama.. ko ustaz ke eh.. eh, dalam islam mmg byk istimewanya.. sb tuh yg allah suruh kaji al-quran.. bukan suruh baca saja.. baca, paham dan kaji.. tolol la kau ni.. mmg kiamat tu allah rahsiakan.. ko kaji pon tak kan dpt punya.. aku percaya si izamir tuh pon kalau kaji pon tak jumpa juga sb termaktub kiamat tu allah rahsiakan.. kau nak kutuk dia, kau tau tak dia tuh sapa? takot kau kena blk je dgn dia bila dia tetiba msuk blog kau ni nnt.. aku just nasihatkan kau, dah byk org tutup blog sb dia punya hujah…

    • bace komen ko pun aku dah tau, ko tak paham komen aku pasal entri izamir tuh.. ekau nak cakap aku tolol. well.. aku tak kate pun aku pandai. ko mmg lagi pandai dari aku. aku terima. wahahahahahahahahahahahahahahahah!

  2. n lagi satu aku tengok, patu la blog kau ni tak de orang msuk.. blog takde info rupanya.. check ranking pon no data.. ahahah mana follower?? hilang?? ke mmg xde.. ahhah sb orang tak minat

  3. bru perasan, aku je yang komen.. nmpk sgt blog ni tak femes.. hahah kesian ko kan.. tulis pnjg2 xde org baca.. booo

    • lol!
      create blog kene bagi info berguna ke?
      bukak blog kene femes ke?
      create acct blog kene ade ranking ke?
      tulis panjang2 ko tak bace ke?
      aduu zamni [ke muhammad nizam?].. ko kene tau beza bukak blog sebab nak femes.. ngan bukak blog sebab nak menulis..

      aku tak kate dia salah. aku kate dia bodoh. teori dia bodoh. tak semestinye salah. ko kene tau bezakan salah ngn betul.
      tapi well. ekau tak bace Qur’an [aku tau].. aku tau ko tak dapat bezakan.. takpe. bak kate Jibrail.. BACALAH!

      “aku just nasihatkan kau, dah byk org tutup blog sb dia punya hujah…” <—- wahahahaha! i know im not gonna close my blog because of his hujah!.. hurrah! lol!

  4. http://www.izamirridzwan.com/2011/03/entry-khas-untuk-haters-blog-lebah.html

    baca la yer… bagi buka sikit otak anda tuh.. ehh ade anon kat ats.. pikir blk cakap anon tuh, betul jugak ckp dia..

    • takpe dik.. aku tak kisah ko tanak link aku. hahahahaha! macam aku kisah. yg aku kisah hanye ko mencari kebenaran.. bukan share teori bodoh. demi Allah aku tanak jadik femes. demi Allah aku tanak jadik bodoh cam ko. Demi Allah.. laknatlah aku kalau benar teori kebinasaan Jepun bodoh ko tuh. lol! demi Allah. tak sanggup aku tengok syurga dikotori org bodoh cam ko.

      well berdasarkan link yg ko bagi kat atas.. nampaknye ko bukak blog mmg sebab statistik ko.. mmg sebab ko nak femes.. ko boleh berlagak semaunye. well. aku boleh tabik ko sekarang.. melainkan ko boleh bawak lagak power statistik ko masuk kubur or masuk syurga or even neraka.. aku tabik sekarang je laa.. hahahahahahahaha!

      • demi Allah aku tak nak cakap orang bodoh sesuka hati, sebab “kebodohan” orang tu tak de pada semua orang.. eh jgn cakap orang bodoh tau.. orang tu sapa cipta.. Allah kan.. apa jadi kalau kutuk ciptaan Allah..??

  5. ayat mana aku tulis 32 juzuk bro?? rabun ek.. pakai spek lebih power sikit.. lain kali baca elok2..

    • mmg tade ayat tulis 32 juzu’… aku tulis atas dasar sarcasm yg budak kecik cam ko tak paham.

      tapi mane ko dapat juzu’ 14 tuh? kalau dalam 1432.. 14 ade signifikasi.. kenape 32 tak ada signifikasi? 32 tuh tetap nombor ciptaan yg diilhamkan Allah.. takkan Dia nak beri 1432 then nombor 14 jek yg bagi significant meaning? tak logik la bodoh! ape ko ingat Tuhan tuh bangang cam ko?

      • LOL.. baca tak habes rupanya ko ni kan.. eh pc ko screen separuh eh?? ko baca part ni sampai kebawah..

        So dalam 1432, 14 dah di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

      • secret number palotak ko? ape yg secret? ko pecah kan 3|2.. tetibe no 3 jadi nombor secret?
        kenape 14 bukan nombor secret? kenape 1432 bukan nombor secret? sejak bile Rabiulakhir jadi bulan 4? Rabiulakhir adelah Rabiulakhir.. tak pernah jadi 4..
        nombor 2 tuh pegi mane pulak? jadi secret baru? secret yang takde makna?
        SECRET hape mende?
        mane ade secret!!!! ko nih delusional lah.
        aku ingat luqiee sorang jek delusional.. hadoi!

  6. saudara…sungguh kelakar mendengar pandang saudara..”NTAH2 BOLEH TAU KIAMAT ..CEK CEPAT” .mcm org yang x de agama jew ckp..maaf bgi saudara terasa..saudara dlm kalam ALLAH swt.AL QURAN telah menceritakan segala yg sudah terjadi dan akan terjadi..saudara belum memdalami ilmu al qura’an saudara tidak boleh ckp begitu.saudara/i umpama meyenda al-quran dan islam..andakah saudara ini seorg sekuler? yg memisahkan agama dan urusan kehidupan..saudara berckp mengunakan logik akan tanpa berfikir..saudara nak tau x kiamat bile akan berlaku..? maknenye saudara/i ni x pernah bace al-quraan.ataupun pernah bace tpi x mendalami..x menghayati al-qura’an.sebenarnya dlm al-qura’an sudah menceritakan tentang kiamat dan bile ia akan berlaku..cume saudara sahaja tidak memahami al-qura’an.tau x tande2 kiamat ape..mesti saudara tidak tahukan.sebenarya al-quraan telah pun meceritakan bile kiamat akan berlaku..kaum wanita lebih ramai dari lelaki,kemaksiatan berluasa,hiburan mjdi panduan,kerap berlaku gempa bumi,terbitnya matahari dari barat,turunya imam mahdi,turunya dajjal,turunya nabi isa.a.s.tetapi kite tidak tahu bile tarik kiamat akan berlaku.dgn tanda2 ini pun dah cukup jelas.bahawa kiamat hampir tiba.cume kite perlu siap sedia ,dengan bekalan iman, ini.same lah jugak yg gempa bumi dijepun berlaku ,dlm al-quraan mungkin telah menceritakan ttg gempa bumi ini,tpi kite tidak tahu bile ia kan berlaku ,same lah jugak dgn kiamat saudara,al -quraan itu benar,die tidak pernah bohong,die lah cahaya jikala kite dlm kegelapan nnti saudara kene fhm ayat al quran byak berkias…saudara kene byak beljar ttng al quran .jgn pandai mengunakan logik akal sahaja..Sebagai umat Islam seseorang wajib beriman bahawa hari kiamat pasti datang dan pasti akan berlaku.Tetapi MASA BERLAKUnya hanya ALLAH sahaja yang mengentahui.Allah tidak memberi tahu seseorang pun sama ada manusia biasa mahu pun Rasul-Nya dan tidak seorang pun yang berupaya untuk mengentahui baki umur dunia yang masih tinggal hal ini berdalilkan wahyu Allah dalam Kitab al-Quran surah al-`Araf ayat 187 yang terjemahnya seperti berikut(harap buka al-Quran):
    `Mereka menanyakan kepada mu tentang kiamat,bilakah terjadinya? Katakanlah:Sesungguhnya penegentahuan tentang kiamat itu ada lah pada sisi Tuhanku.Tidak seorang pun yang dapat menjelaskan waktu kedatangannya selain Dia(Allah).Kiamat itu amat berat(hura haranya bagi makhluk)Yang di langit dan di bumi.kiamat itu tidak akan datang kepada mu melainkan dengan tiba tiba.Mereka bertanya kepada mu seakan-akan kamu benar benar mengentahuinya.Katakanlah:Sesungguhnya pengentahuan tentang hari kiamat itu adalah di sisi Allah,tetapi kebanyakannya manusia tidak mengentahui`.
    Dalam Islam tidak ada satu nas pun yang menentukan tarikh bila berlakunya hari kiamat.same lah jugak dengan gempa di jepun tiada yg menyatakan bile ia akan berlaku..dlm surah al hijr ,ayat ke-4 : ‘dan kami tidak membinasakan suatu negari,melainakan sudah ada ketentuan yang tetap` baginya,” .

    maksudnya allah swt telah menetapkan bile ai berlku cume kite tidak tahu bile ia akan berlaku.dlm al quraan mmg tidak ada myebut negara jepun.,sbb al qura’an adalah bahasa kiasan,jdi saudara kene fhm bace dgn ikhlas,insyallah saudara akan fhm ape yg dimaksudkan dlm aq -quraan

    • budak nih tak paham sarcasm rupenye.. wahahahahahahaha! hai meleis. takpe.. terima kasih ngn komen berguna ko. walaupun aku dah tau sebahagian besarnye.. tapi terima kasihlah. mungkin org lain boleh amik iktibar dari komen ko.

      sedarlah.. kalau hari kiamat pun Allah tak maktubkan bila.. ko rasa Allah nak sebut bila Jepun kene tsunami dalam al-Qur’an? byk sgt flaw dalam teori jepun bodoh ekau.. pls stop sharing that stupid theory.

  7. well what do u know.. the stupid fucker never even post my comment.. gile penakut.. aku ingat aku ni penakut.. tapi dia nih lagi penakut.. hilang respek aku kat ko izamir.. haduu…

    kenape dia takut? sebab dia tanak trefik aku tinggi.. tujuan dia bukan nak share ilmu.. tapi nak berlumbe trefik rupenye..

    aku tegur engkau wahai izamir ridzwan… share info yg aku bagi.. bagi orang lain pilih yg mane satu lebih benar.. bagi mereka peluang berfikir yg mana satu kebenaran.. aku post link blog ko supaya orang boleh bandingkan yg mana hak dan yang mana batil… post komen2 aku.. jgn delete.. bagi peluang pembaca ko bandingkan kebenaran..

    demi Allah.. aku tegur engkau Izamir Ridzwan.. jadilah seorang Muslim.. bukan seorang blogger yg gila trafik..

    doa aku hanya untuk kesejahteraan semua.. termasuk engkau

    • dah la… aku malas la layan orang pandai lebih.. nak cakap lebih2 takot salah tafsir pulok.. ikutlah.. nk terima sudah.. tak mau sudah… tak puas ati nnt jemput minum kopi kedai pak jamit.. hahahahah

      • well. dah ko mmg terlebih hebat nak layan org takde minda cam aku kan.. haha! ape aku cakap sume pembace ko ngn ko sekali salah tafsir.. tapi kat sini ko kate aku akan salah tafsir ape yg ko nak cakap? hai!

        takpe.. jatuhkan aku. sesungguhnye bukan tangan ko yg aku nak gapai..

  8. well the blog is really fuckep-up.. i urge people with good set of mind.. please do not believe anything Izamir said in his blog titled

    “Malapetaka di Jepun (11/3/2011) adalah suatu ketetapan Tuhan : dan telah di nyatakan di dalam Al-Quran.”

    semua itu bohong belaka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: