Sensitivity 1.2

ini value mouse sensitivity yg aku slalu gune kalau main CS. haha. tapi aku bukan nak cerita pasal sensitivity mouse aku.. tapi pasal kawan2 aku yg sensitif..

to me. its never about being fair. but people shouldnt be mad about it if im being fair to them.

ok! ekau nak buat aku marah. buat lah. aku tak kisah. kalau aku rajin. aku buat ko marah pulak. kalau tak. aku maaf kan je perbuatan tak mendatangkan pahala tuh. aku dulik hape ko nak buat aku marah ke tak. cume.. bile aku kenekan kat ko pulak. ekau takyah la sensitif lebih. ekau baru je kenekan aku. ekau nak marah aku pulak kalau aku kenekan ekau? manjang aku dapat kawan2 cenggini.. dia prank aku sane sini. dia kutuk aku sane sini.. gelak2 ngn kawan2 lain. tapi bile aku buat cenggitu kat dia. dia marah aku. wtf?!! patutnye aku yg marah kat dia… so bile aku explain. dia tanak terima.. lagi WTF?!!

tapi itu cerita being ‘fair’ atau terjemahan dia “pukul sama rata”..

tapi aku nih pengikut teori aku sendiri.. [yg aku fikir mmg ade byk kebenarannye]… bagi aku “karma” tak wujud dan “life is unfair” mmg tak wujud.. so ko kutuk aku cemane pun dan kalau ko langgar aku ngn kereta pun sebab aku buat ko marah.. aku percaya “bukan sebab Tuhan nak balas dosa2 kecik aku..”

tapi sebab Tuhan nak uji aku boleh hidup betul2 tak? fair, tak fair tuh.. itu cerita akhirat..

so mengikut teori aku kat atas.. kalo ko buat aku marah.. aku takkan salahkan ko.. aku tak salahkan diri aku.. aku tak salahkan Tuhan.. tade sape salah.. cume Tuhan nak uji aku je.. so aku terima..

dan teori aku nih ade setback dia. sebab most manusia kat dunia nih percaya kewujudan “karma” dan percaya bahawa “life in unfair”… itulah setback teori aku nih. aku takleh nak praktikkan teori nih kat org lain sebab nanti sume jadik sensitif.. konon aku nak cube lukakan hati derang. ok “WTF for me”.. but “FTW satan” untuk korang!..

penatlah aku cube explain mende2 nih. tapi ramai orang mmg takkan faham.. sebab ape? sebab adat dan tradisi.

adat dan tradisi nih melukis fenomena “Normal” dalam kehidupan.. so kalau aku buat mende yg bertentangan.. aku dianggap “di luar normal” atau “abnormal”.. so aku menjadi outcast.. tapi aku tak kisah.. aku akan teruskan ape yg aku buat.. sebab sume nih cam ala ala Sunnah Nabi..

Nabi pun buat mende yg bertentangan ngn tradisi kaum2 derang [bukan aku nak kate aku mengaku Nabi.. ape bodoh aku nak ngaku Nabi kalau dah tertulis takkan ade nabi lepas Muhammad SAW]. tapi aku still Khalifah atas bumi. tengok Nabi2 sume, kene kutuk kene cerca sebab tak ikut tradisi kaum derang.. Nabi sume dianggap “tak normal bagi mereka yg mengikut tradisi” oleh kaum mereka.. tapi being abnormal is a good thing kan?

ok tutup part nabi.. aku nak cerita pasal mende lain. kang aku merapu lebih kang. ade yg cakap aku murtad pulak. hoho…

kenape kite kene takut menjadi abnormal? kenape kite kene manjadi normal? kenape kite kene sensitif kalau orang luka hati kite? kenape kite kene takut kat gelap? kenape kite takleh potong kereta kat lane kiri walaupun lane kiri kosong? kenape kite kene berak lepas bangun tido? kenape kite kene makan gune tangan kanan? eh.. ok.. itu Sunnah.. kene la makan guna tgn kanan.. heheh!

ok tutup part nih pulak..

dan ini lah masalah ngn kawan2 aku nih. seingat aku. sumenye mase kat UTP dulu. punye habis brag orang lain tak paham perangai kite yg mmg tak sensitif nih. tapi tup tup. makin lame aku tengok. makin sensitif seko2. sume da takleh terima lawak masing2. bile org tak melawak dia sensitif.. bila org melawak. lagi dia sensitif.. BEEeeEECI aku!!
well! its ok korang dah matured beyond time [aku paham, seriously].. tapi being normal doesnt mean you have to ditch that abnormal ways you were born with.. being normal is to embrace the truth.. bukan ikut tradisi.. sensitivity do not applies to good friends.. its what we do among us. that is why we are friends.

eh aku cam tipu jek nih.. aku rase perangai aku pun cenggini gak.. haha! oh! well.. saje nak tulis something.. lol!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 6th April, 2011, in blog, kawan kawan. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: