Seafood

urgh!
just hearing the word makes me nauseous. ok. bese ar exaggerate2 nih. tade la aku rase nak muntah bile dengar orang sebut ‘seafood’. but.. demn! i hate seafood..
well.. except for fishes. i like fish! i like to eat fish too.. but i dislike other kind of seafood. like sotong [especially sotong], udang, lobster, kerang, penguin, sea-slugs, seal, walrus, turtles, crap.. eh.. crab, ular laut, gamat, tapak suleman, oysters, jellyfish, batu karang, etc etc.. i dislike them all!!!! except for fishiesss.. [i know how to spell fishes.TQ].. fishies are sedap. belut pun sedap.
but yeah! its no secret. to me. I HATE SEAFOOD! not like im allergic to it or something. maybe its the smell. dari kecik aku tak suke bau dia. lagi lagi sotong.. kalau mak aku buat sambal sotong or masak lauk sotong. aku mesti lari keluar dari dapur.. tak boleh blah ngn bau sotong. makan pun takleh. pernah aku termakan skali. terus muntah. wahahahaha! kesian mak aku. konon dia nak senyap2 bagi aku makan. mak aku selit dalam nasik, kan sotong warne putih, aku tak sedar. kalau aku rase sedap mungkin aku akan suka sotong la konon.. tapi tak jadi. aku muntah. terus mak aku give up. huhu. sori mama.
tapi sotong kering yg pedas diselaputi gula pasir tuh boleh pulak aku makan.

kes udang ngn ketam lain pulak. aku boleh makan dulu. stil boleh makan. tapi sikit2 je. udang pun jenis ade smell jugak. aku makan 2-3. pastuh muntah. lol. kalu makan 1 ok je. dulu la.. skang dah tak boleh langsung. ketam pulak sebab aku malas korek isi dari cangkerang dia je. kerang-kerangan aku tak suke sebab dia lembik2.. macam makan lemak or makan kulit ayam. yaks! geli! geli!

TADI….
aku order Nasik Goreng Kampung tadi kat cafe bawah mase lunch break. lepas aku tengok Nasik Goreng Kampung yg org lain order macam sedap gile. tapi nasik goreng tuh letak kangkung. yeah! thats another thing i hated. I HATE KANGKUNG! but the topic is about seafood.. so cerita kangkung is for next time. if there are any next time. on with the topic. so i saw the delicious Nasik Goreng Kampung w kangkung.. but i didnt see any seafood in them. maybe they were buried under the nasik. who knows. so i decided to order the same thing for my lunch. aku mintak dia goerang ngn sayur lain, selain dari kangkung.. tukang masak replied, “yes, i can do that”. dan bile Nasik Goreng Kampung aku siap. aku nampak seko udang kat tepi nasik.

first thought came in. “DAMN!.. ok la kot. nanti aku ketepikan je la”
then mase nak bayar ternampak second udang. again “DAMN!… hmm.. boleh ketepikan lagi..” “RM3.50?.. ok la kot”
then mase nak amik air kosong free, ternampak 3rd udang, and i was “WOI! WTF?!!”
mase aku nak start makan.. aku kuis2 nasik goreng tuh.. guess how many udang aku kene ketepikan? GUESS?!!! GUESS?!!

“9 Udang Besar!!! ngn SOTONG!!!! baik aku makan babi cenggini…” fikir aku

hish! hilang mood aku nak lunch. tapi aku lapar dan aku bukan alergic kat seafood pun. tapi mase aku makan nasik goreng tuh. asik terase udang ngn sotong jek. walaupun aku dah ketepikan semua. shit! dah la aku rase membazir ngn rugi ketepikan 9 udang besar. yang kakak buat nasik goreng nih pun satu. tau la generous. tapi generous kat orang yg salah. so membazir la jadi. lepas aku makan setengah pinggan. aku dah tak tahan ngn bau udang ngn sotong dalam mulut. rase nak muntah membuak2. demmit!!! so aku tinggalkan je setengah pinggan nasik ngn udang dan sotong kat atas meja makan. aku teguk air kosong. air last aku kumuh dulu baru telan. lol. then refill air suam. aku teguk skali jek satu gelas air suam. argh! rase udang tak hilang lagi!!!!!

so aku pegi kedai runcit kat depan escalator. beli kit kat, cokelat bar berjenama zip serta air epal yg sedap.. sedap mmg sedap.. but it all ended lepas aku burp sepenuh hati.. sebab sendawa aku berbau udang. dan bau tuh melekat kat tekak aku!! hish!!!

argh! I HATE SEAFOOD!!!!!

lepas nih aku tak beli dah la nasik goreng kat kedai tuh. patut la ramai beli nasik goreng kat kedai kakak tuh. dah la time aku sendawa tuh, aku dah sampai depan pintu opis aku. demmit. malas aku nak turun beli gula2 ke.. chewing gum ke.. tapi nasib baik ade stok chewing gum lebih kat meja aku. NASIB BAIK.. !

“burp!”, aku baru sendawa lagi skali.. bau udang datang balik!!! shit!!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 26th May, 2011, in food, hungry?, sea. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. waaa… ko same mcm abang aku.

    rugi… rugi… rugi aaa korang… miahahaha…

    wey len kali order nasik goreng cina laa… takde seafood. ada ayam dengan sayur2 berwarna-warni je. best tu…

    btw sotong kering salut gula pasir tu memang best. huhuhh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: