Hepi Befday Les Paul

korang dah bukak Google ari nih? logo Google tuka ngn bunyik Gitar Letrik sempena meraikan Hari Jadi Lester William Polsfuss aka Les Paul yang ke 96.. walaupun beliau dah mati mengikut ape yg aku bace kat Wikipedia.. tapi dia tetap hebat dan kaye serta legend sebab menaikkan kegilaan rock sedunia. kalau bukan dia.. Solid-Body Electric Guitar mungkin dicipta oleh orang lain.. haha!

tapi aku bukan nak cerita pasal dia sebenarnye.. aku nak cerita pasal Google page tuh.. kalau korang gerakkan pointer korang kat tali gitar kat logo Google tuh.. ia akan berbunyik.. tapi susah nak kawal gune mouse.. so ade “keyboard” option button kat bawah logo tuh.. kalau korang nak compose lagu gune keyboard computer korang.

yang aku nak cadangkan kat sini.. cube korang klik “keyboard” button tuh.. pastuh korang type name korang.. jadik lagu… so boleh claim.. lagu name korang…

dan aku terpikir.. mungkin lagu nih leh jadik satu code untuk kite..
dan jugak simbol mende2 lain [macam barcode atau QR code]… tapi kali ni dalam bentuk MELODI!!! let say kate.. satu company nak jadikan melodi name syarikat derang.. bayangkan perkataan “S.D.N. B.H.D.” boleh jugak jadi cam satu simbol menyatakan yg melodi itu memainkan code nama suatu company.

idea weh Google nih… respek!!!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 9th June, 2011, in idea, Internet, life orang lain. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: