issue Khamis

semalam..
semalam aku hantar mak aku ke KLIA. mak aku nak balik Jubail. ye mak bapak aku menetap di Jubail. kat mane tuh? cube korang google.. mungkin dlm google map dia tulis ‘jubayl’.
dan semalam lepas kuar dari surau. terserempak ngn balak mertua abang aku.. aku pun dengan suam-suam kuku cube mengingati name bakal mertua abang aku tuh..
dengan jayenye aku bersalam sambil kata “Encik MosRI kan?”. lalu Encik MosRI membalas, “MosIR”. dan kat tepi dahi aku ade bentuk cenggini keluar -_-“. sambil ade perkataan “LOL” dalam minda aku. haha! demn! bakal bapak mertua abang aku nih dalam perjalanan ke surau. dia berada di KLIA bersama keluarga beliau sebab nak hantar anak angkat beliau dari Italy, pulang ke Italy setelah setahun menjadi anak yg diangkat di Malaysia.. alah. anak angkat dari program Exchange Student tuh. kebetulan pulak flight anak angkat derang same time ngn flight mak aku. lain2 penerbangan la. mak aku gi Saudi. budak Italy tuh gi Italy lah. ceh! aku tidak berkesempatan jumpe budak Italy tuh sebab family aku duk tempat lain dan family En Mosir duduk kat Secret Recipe.. tapi Mak cik Aida merangkap bakal mak mertua abang aku datang melawat mak aku. suko mak aku dpt borak2.

the end. eh.. tak..

argh! penat aku.. aku pun tatau kenape aku penat..
aku ade reka satu lirik yg leh rhyme ngn lagu ‘kereta merah’
atau lebih orang kenali sebagai lagu ‘bapa ku pulang dari kota’
aku nak post mende nih bulan lepas mase bapak aku balik mesia.
tapi skang dia dah balik Saudi semula..
tapi aku post je lah lagu nih

bapa ku pulang dari saudi
bapa ku belikan chicken mandi
chicken mandi yang amat wangi
boleh ku makan sampai takleh berdiri

nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam

chicken mandi yg sedap boleh dilihat
tengok lah perut ku makin bulat
boleh ku kata ku makin sihat!

ok.. aku bosan tade idea. nak nulis. cam mende same je hidup aku. cume akhir bulan lepas aku tetibe saket. walaupun tak berape saket. tapi ia tetap dipanggil saket. jadi aku dapat MC sampai 3 hari. yeah! best wei. jadi pada hari ketiga MC, aku rase cam dah sihat sepenuhnye. aku pergi jenguk rumah yg aku plan nak beli. apartment sebenarnye. cantik. seswai ngn jiwa i. tapi leasehold.. pastuh ade over-priced pangsapuri 17 tingkat baru nak start construction yang akan block matahari pagi rumah yg aku plan nak beli itu. so mungkin aku nak beli overpriced flat tuh pulak. huk aloh.

oh! aku nak cerita pasal keje aku. Change Request yg mengambil mase 2 tahun untuk siap.. akhirnye akan siap hari ini. aku merasa sungguh bangga. nak add 20 crystal report mengambil masa 2 tahun untuk siap sepenuhnye. cantek! kalau dapat kat programmer lain. mungkin akan siap dalam 20 hari je. tapi aku nye report. 2 tahun. aaaahahahaha! sucks!
dan oleh sebab kerja dah siap. maknenye kerja dah kurang. so habit lame aku iaitu TIDO telah kembali menguasai keadaan. asal aku rase bosan je. aku tido. sebab tuh aku x blog ni. asik tido je bile ade peluang. haha! skill tido duduk aku x pernah luput rupenye.
tapi aku balik lambat hari nih. deployment start 6:30 petang. demmit!

tetibe aku dapat email pasal roadblock around kl jumaat ngn sabtu nih. ramai ke pegi buat lawatan sambil belajar bersama Bersih 2.0?.. mesti Curve, OU, Tropicana menjadi pilihan org2 yg malas masuk KL.. ouh! ini la peluang nak wash mate nih.. sape2 yg mate dia kotor, dinasihatkan pegi kat mall2 yg disebut untuk cuci mate anda.. pergh! mesti ramai orang. demn! so.. ade baiknye aku pegi Kuala Selangor sambil mengintai kelip-kelip serta salt water crocodile di Kampung Kuantan. baik. aku akan charge battery camera aku.

malam sabtu baru aku kan gerak pegi DotA. lame jugak aku tak gi dota nih. mesti aku makin power. haha! mapitt!! DOTA!! sambil CS.. aku nak pisau mereka2 yg rase diri mereka power CS. setakat nih, aku berjaya pisau semua top listed CS fragger dalam setiap game aku join. jadi ini menunjukkan aku amat power. hahahahaha!
ok. poyo. walaupun aku mmg hebat CS. fuahahahahaha!

hape mende nih?

ps: aku patut post entri nih semalam bersaman hari kamis 7/7/2011. tapi semalam lepas keje, mase aku tgh tulis new post. tetibe EPf nih buat hal. habis segale server EPF se-meleysia nih terpakse ditutup. nasib baik issue nih jadi lepas maghrib. so cam counter EPF sume dah tutup. tapi kalau ade sesape yg try check derang nye statement lepas maghrib semalam kat mane2 kiosk EPF dlm malaysia. dia mesti perasan ade mende tak betul kat screen. haha! name, IC, ID, alamat sume tunggang langgang. haha! aku blom balik time tuh. sebab aku tgh update blog. tapi mase issue tuh datang. gelabah gak aku. ingatkn salah deployment petang tadi. upenye issue department lain. heheh! lega aku. bile aku dpt tau itu issue department lain. aku trus blah dari opis. kang ade issue lain kang. haaaa… aku balik. so lupe la nak update blog. haha. aku sampai pagi nih kt opis. tengok sume tenang jek. dah settle la tuh issue tuh. haha! bagus. aku trus post entri Anis ngn entri nih. heh.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 8th July, 2011, in Games, Keje. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: