Captain America, Malaysian Football and Chinese Kung Fu Legends.

Peggy Carter were portrayed as a real beauty in Captain America: The First Avenger.. aku serious fell in love ngn awek Captain America nih… Chris Evans played the character perfectly kot.. sebijik cam character Captain America dlm komik ngn kartun… shit.. it was awesome.. just like other Avenger movies.. the CGs were top notch.. personally.. between Indiana Jones: The Kingdom of Crystal Skull and Captain America. i’d choose Capt America as the better movie.. the plots are somewhat realized in this movie. compared to the old Captain America movie. and Hugo Weaving was excellent.. aku cam merasa ragu-ragu untuk memilih Hugo Weaving as one of the list of my favorite actors sebelum nih.. but today.. he made into the list. Hugo Weaving mmg tak pernah buat aku menyesal tengok movie2 yg dia berlakon. well. taktau la kalau ade movie hit yg dia berlakon yg aku x pernah tengok.. tapi setakat nih.. bagi aku Hugo Weaving mmg awesome..
sesape yg plan nak tengok muvi nih.. sile tengok yg 3D.. well. aku rase tengok yg 2D pun tade hal. cam same je. cume mungkin ade 1-2 babak yg 3D dia yg best.. and of course.. lepas muvie habis.. SILA TUNGGU SEHINGGA HABIS CASTING untuk tengok trailer muvi Avengers yg akan kuar bulan Mei tahun depan..

aku tengok muvi kat Cineleisure td. feeling satisfied. aku kuar pegi Curve nak carik makan. mase aku jalan sebelah Laundry Bar. sempat aku tengok bola malaysia bantai 1-0 memula.. sume bantai jerit sampai saket tekak. haha! sume ingatkan ade harapan. ade harapan je. tengok Malaysia main.. same jek cam dedulu.. tak reti hold bola. tamak. indecisive. aku stil rase Malaysia akan kalah. well. still jugak berharap Malaysia menang. sape rakyat Malaysia yg tak berharap Malaysia masuk World Cup? aku tengok kejap je.. pastuh aku rase lapar sangat.
so aku pegi lah makan. ingatkan nak makan grand2 sket. ye lah. Ramadhan’s coming. tapi lepas jenjalan kat Curve tadi. aku rase makan kat Marche or TGIF or Dome or Bubba Gump macam tak ckup grand jek. so aku pegi kedai kat tepi hotel tuh.. alah.. kedai mamak tuh. haha! makan megi goreng ngn nasik goreng kampung. mamak paling mahal aku pernah gi makan.. habis 17 Ringgit.. utk megi goreng, nasik goreng kampung ngn teh tarik.. untuk sebuah restoren mamak, itu kire GRAND la tuh.
bile habis makan dalam mase singkat. aku pegi balik tengok bola kat Laundry Bar tuh. selame aku makan.. tade bunyik org brsorak pun.. mungkin masih 1-0.. upenye Singapore dah bantai seri 1-1.. haha! patutla sume senyap.. skang Malaysia kene bagi 3-1 kalau nak qualify.
MEMANG TAK QUALIFY LAAA. tengok care main dah tau takleh nak bolos defense Singapore.. hahaha! stay je la 1-1 sampai abis…
aku rase elok lagi kalah kat sini.. daripada terlepas masuk World Cup, pastuh kene sembelih ngn team2 World Cup time Grouping.. buat nye dalam Grouping sume kalah 10-0.. mau malu satu dunia.. haha! tobat tanak masuk World Cup dah pastuh.. hahahaha! [kalau give-up la]..
Tapi Harapan Itu Masih Ada ya Kawan-Kawan.. hahahaha! ok la tuh.. tak pernah aku excited tengok Malaysian Football cenggini.. dulu aku tak pernah tengok bola pun. mase kecik2, takde pendedahan kepade sukan bola.. main bola mmg main.. tapi aku start tau World Cup wujud mase World Cup France 1998.. mase World Cup USA 1994.. aku buat2 tau je. sebab time tuh konon cikgu tanye. “sape yg x tido pagi tadi tengok World Cup?”.. bebudak kelas sume angkat tangan.. aku malu la kalau x angkat tangan skali.. buat2 angkat tangan.. padehal World Cup pun tak tau hape mende..
tapi tau la sesikit pasal Mokhtar Dahari tuh. sebab anak Mokhtar Dahari classmate abang aku kat skolah dulu. aku kenal2 cenggitu jek. tapi aku rase aku lagi hebat kot, sebab anak Najib Tun Razak classmate aku. haha! adik Afdlin Shauki duk kelas sebelah aku, adik ipar Ahmad Idham pun, abang kepade Aizat AF tuh classmate aku, sepupu Sufiah [Math Prodigy turn Pelacur Atasan Britain] pun classmate aku jugak. lol! pelakon Iklan Jaga Kesihatan yg sebut “Ayah, cikgu kate, merokok membahayakan kesihatan”, pastuh bapak dia senyum and simpan rokok dlm poket [WTHell?] pun classmate aku jugak.. lol!
ok.. point dah lari.. saje nak sebut pasal aku berkawan ngn ahli2 keluarga org2 femes nih.. hahahahahaha! padehal ahli keluarga je.. bukan selebriti yg sebenarnye pun. hahahahahahaha!

eh.. ape lagi aku nak cerita pasal bola Malaysia nih.. well.. like i said before.. lagi 100 tahun kot baru dapat masuk World Cup.. kalau nak menang.. tunggu lagi 5 Millenium baru ade harapan sikit nak menang World Cup. sikit je. nak menang World Cup, mungkin kene tunggu selepas kiamat la. kalau ade org main bola selepas kiamat. lol. bukan aku tanak sokong team Malaysia.. aku sokong je cam org lain. cume aku nak bagitau, realiti. this is reality. u cant fight reality. it’s a freakin fact that Malaysian football sucks! kamon la! player Singapore tuh dari negare lain2. kaum derang lagi byk lain2 dari Malaysia. tapi persefahaman derang tinggi. kite pulak? aku tak nampak pun orang Cina dlm team Malaysia. well. maybe org Cina tuh yg tanak gi trial. yg org Melayu pun, nak mendominasi je keje nye.. konon 1Malaysia.. nasib baik Rajagobal tuh manager.. kalau manager melayu.. alamat team Malaysia sume melayu jek.. pastuh seko2 main tamak. main tamak kalu power, takpe.. inii.. dah la tamak kantoi.. pass bola kantoi.. skill kantoi.. strategi lagi kantoi.. sesak napas sebab isap rokok banyak.. hold bola tak reti langsung. sekali dua je aku pernah tengok Malaysia hold bola..kalau derang main possess.. mesti byk hold bola.. mesti Singapore frustrated kalau x dapat sentuh bola tadi. ini tidak. kejap2 long ball.. kejap2 long ball.. kalau long ball pastuh sampai tepat, takpe. ini tidak. seko2 lompat angin sesaje jek. pastuh kejap2 cube gelecek defender tapi tak lepas.. kalau main one-two-one-two.. mesti lepas defender Singapore tadi..

aku tau. cakap senang. cube aku main. tapi masalahnye, derang tuh professional footballer.. setakat one-two-one-two tuh.. kire basic la. apehal nak komplen susah? ekau professional footballer yang nak main World Cup. setakat one-two tuh.. perkara mudah la.. kalau tak cemane nak compete ngn team negara2 gergasi bola lain? buat ko jumpe Argentina mase group qualifying? buatnye ko jumpe Germany mase qualifying? ekau nak kate hape? susah?!! baik takyah jadik professional footballer cenggitu. cemane ekau boleh terpilih jadik wakil Malaysia kalau kate susah nak one-two?

takpe.. nanti lepas raye. bile aku dpt peluang main bola padang. aku akan buktikan yg one-two itu adelah semudah ABC.. ewah.

kan dah pukul 2 pagi.. esok kalau tade futsal. aku nak pegi tengok muvi Wu Xia pulak.. since Ip-Man, aku tak pernah miss tengok muvi yg Donnie Yen berlakon. ini kes macam memula aku tengok muvi Jackie Chan. huhu. between Jackie Chan ngn Bruce Lee.. I think Jackie Chan is the better martial artist and better actor than Bruce Lee.. aku respect Jackie Chan more. bagi aku Jackie Chan setaraf Michael Jackson.. kalau Michael Jackson was the King of Pop.. Jackie Chan is the King of Martial Art Movies. no doubt. he is gonna be Legendary.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 29th July, 2011, in dinner, Football, Perspectives, wayang. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: