Today is the day

do u know what day is this?

This is the day that my team leader decided to take an MC.
This is the day my Project Manager didnt show up [dont ask me ‘why’,idk ‘why’].
This is the day that no tickets issued to me [well, at least in the morning.. dont know about this evening].
This is the day I’m free to do anything I want!!

so i’ve been playing games, reading mangas and blogwalking all morning. and later during lunch break, i’m gonna go shop till I drop. no.. I think I wont drop. coz i think i am wicked awesome today!! okay.. nothing to buy actually. just need a couple of onions and a battery for my dead alarm clock. i missed my Subuh this morning bcoz of my dead alarm clock. ye lah. aku tido kul 3 pagi kot. masalah tul kalau terbukak fb kul 12 tgh malam nih. meleret sampai kul 3 pagi.

today. yes today. im gonna talk about sharks. as i learned in the National Geographic channel yesterday. we all know. fishes.. fish.. just like other fishes in the world are cold-blooded. sharks are fishes too. so naturally they should be cold-blooded too.. which make ’em cold-blooded killers. just like Mona Fendi and Mahathir. eh.. okay.. maybe Mona Fendi were a warm-blooded killer. just like Sharks! yes. Sharks are warm-blooded. they have 2 types of muscle. the red muscle that generates heat.. and the white muscle that can be used in some kinda killing burst. the red muscles never stop moving. so they generate heat. which make Sharks warm bloody hell of a fish..

okay aku tipu. aku bukan nak cerita pasal sharks je. aku nak cerita pasal mende lain jugak. jap. dah kul 12.30pm, aku kene pegi shopping.

hmm.. 30 minit exercise ke sogo di bulan pose. ok gak. Sogo dikala lunch hour adelah surga dunia. Sogo adelah tempat tertumpunye awek-awek dan amoi-amoi yang cantik-cantik belaka. di situlah iman aku tergoyah sebentar tadi. sungguh ramai. bak ketam-ketam merah Great Migration. dan tentulah mereka adelah awek lawa yg loaded. awek loaded je yg sopping kat Sogo n The Mall. awek tak loaded sopping kat The Gardens n KLCC n Pavilion. sebab kat tempat2 cam Gardens or Pavilion nih, aweks hanye akan beli selai dua baju je. kalau kat Sogo.. x cukup kaki tangan nak angkat beg plastik. kalau boleh tolak 2-3 troli. mmg derang tolak. loaded wei! dah la lawa2. ade sorang amoi tadi.. pergh lah! tercalar iman aku. bukan tercabar.. tercalar terus dah nih.. hish! Subhanallah! cantik betul ciptaan Tuhan.

heh…… okeh. mane aku tadi? okay. cerita lain.

last weekend[semalam la tuh]. aku hanye duk umah. bile aku bosan dikala Sabtu. aku kuar gi main Dota sampai 5 pagi hari Ahad. pastuh sahur terus. eh. tau pulak aku sahur? tak tak! salah tuh. pahala Sunnah Sahur itu hanye lengkap kalau kite tunggu dan semayang Subuh. sebab kalau setakat makan je. itu bukan Sunnah Nabi. Sunnah Nabi adelah.. makan sebelum Subuh dan sembahyang Subuh. jadi.. ape yg aku buat adelah. aku makan kul 5.30pagi. ble sampai umah. aku bantai tido sampai kul 5 petang. hahahaha! alhamdulillah.. hidup lagi aku selepas tido 12 jam non-stop. kantoi terlepas sume mende. konon nak kemas rumah. konon nak tolong mak aku hantar kad kawen abang aku. konon nak masak spageti untuk bukak pose. last2 sume ke laut Atlantik. laut Atlantik lebih romantik. woke up from my beauty slumber stayed on the bed for another 2 hours. yeah!!!!! DURJANA KAU!! NERAKA!!!!! bile bajer2 dah kul 7.20 cenggitu. baru gi mandi. konon nak berbuka puasa. makanan pade malam semalam adelah Mamee dan air oren sedap. yes! that’s all folks. sedap wei makan Mamee. perut aku terasa cam kenyang pule makan Mamee 2 paket serta minum air oren 3 teguk. 3 gelas penuh bermakna 3 teguk sahaje. alhamdulillah. ok la tuh. aku terasa cam aku dah kurus. padahal still a fat fuck. sempat aku bertaubat sekejap dengan menunaikan Fardu Maghrib serta Isyak. pastuh kuar pegi semayang Tarawih 4 rakaat.. ramai banget kat masjid. terasa panas bahang manusia2 bernafas dengan laju. dengan hawa panas yg manusia2 sekeliling generate. kipas kat dlm masjid tuh tolak angin panas je. 4 rakaat aku rase ckup la kot. peluh2 aku. tapi mungkin aku berpeluh sebab aku berpura-pura puasa pada siang hari itu. hmmm..

eh. aku slalu cenggini. mase memula nulis. nak macho konon, tulis dalam bahse inggeris. last2 entri aku nih jadik entry bahse melayu jugak. demn! aku cube jugak nak sway away from bahase melayu tadi kejap. tapi tak jadi jugak. hmm..

aku belum pegi tengok cerita Rise of the Planet of the Apes. muvi2 cenggitu leh tunggu hari Rabu. yg takleh tunggu mungkin adelah cerita Cowboys and Aliens. sebab aku dah bace review dia yg amat memberangsangkan. mat saleh tuh bagi 8 out of 10. is a must watch movie lah kan?! takyah jawap, nih rhetorical question. haha! byk mase aku nih.

aku sampai opis kul 0900pagi. by right. aku musti balik kul 5.30ptg. Kami Muslim diberi right untuk datang opis seawal 0800pagi dan balik kul 1630petang. supaye dpt balik awal dan bersedia untuk bukak pose. tapi memandangkan aku datang kul 0900pagi. aku kene la balik kul 1730petang. tapi some anomaly. some stainable variables dalam polisi nih. aku gelarkannye “the Absence of Bosses”. yes! maka aku akan balik kul 1635ptg hari ini. selepas Muslim2 yg lain balik kul 1630ptg. hehehe! ye lah. bagi derang balik dulu. kang derang x puas ati pulak tengok aku dtg kul 9 pagi.. pastuh balik same ngn derang.. so i’ll give them 5 minutes start sebelum aku chow. sungguh tak beretika aku ini. well. bukan aku ade keje pun skang nih. daripade duk tercongok sampai 5.30ptg.. baik aku blah je. mungkin aku boleh pegi Fitness First ari nih. setelah 2 bulan x gi gym. muahahahahahaha! bayar je. pegi tidak! BAZIR!!!! pastuh sebuk kate nak brenti. tapi x brenti jugak! ceh!

kalau pegi Fitness First. maknenye kene bukak pose kat luar.. hmm.. boleh makan kat Pizza Hut. YES!!! tentulah aku gi gym sebelum bukak pose! baru leh kurus. apehal gi gym lepas bukak pose. x kurus la cenggitu. tenaga aku banyak lagi kot. makan Mamee 2 paket ngn Air Oren 3 teguk bersamaan tenaga selama 3 hari kot. Meleis jek yg tak tahan puase. tak makan 12 jam dah merungut cam x makan sebulan. tade tenaga lah ape bagai. iman tuh yg lemah. bukan tenaga yg lemah. aku bernasib baik gak la. ade Iman reserve.. tgh duk kat kampus. oh! Iman tuh name adik aku.

so do u know what day is today?

it is
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday..
aku tak ingin, tak perlu..
aku dah bingung!

hahaha! ever heard of this song? i swear its the most annoying song i’ve ever heard.. well.. maybe second most annoying after Rebecca Black’s Friday. tapi lagu yg aku tulis atas nuh macam catchy.. sebab slalu sgt dengar dlm Hot FM. so teringat2 dlm kepale aku. tapi it’s not even sedap. tak sedap langsung lagu dia. it’s like the fuckest song! adelah lagi satu fuckest song. sang by Hazama.. aku tak tau name lagu tuh. tapi Hot FM tak habis2 ulang lagu tuh. aku punye la mintak2, bile dengar name Hazama.. aku mintak lagu ‘POKOK’ by MUH.. tapi keluar lagu tak sedap.. suara Hazama cam kemak tuh.. hape ke mende tah name lagu tuh. lagu slow. tapi kalau pegi youtube. tak habis2 komen org puji lagu tuh sedap. definitely bukan ‘POKOK’.. lagu POKOK sedap. tapi lagu Hazama yg selalu ulang2 tuh.. aku rase cam setanding Rebecca Black’s Friday lah. annoying! tak sedap! bile aku dengar jek lagu tuh. aku tuka channel station. Red FM ok gak lagu2 dia. tapi part dia bukak lagi hip hop negro2 yg x seswai ngn telinga aku tuh.. aku tuka lagi station. and DJ dia amat annoying.

bile caller nak letak fon..
DJ: “what do u have to say?”
Caller : “I love Red FM”

what te hell kene paksa cakap. padehal org tuh call sebab nak dpt freebies jek.. tade dia nak love2 radio stesen x terkenal nih. lol.

ahahaha! ape lagi eh? Blue Demon aku dah saket. dah la roadtax mati bulan lepas. nih semput semput pulak. aku try bawak gi keje minggu lepas. tiap kali aku break je. mesti enjin mati. WTF? cube bayangkan.. SETIAP KALI BREAK! mase aku balik keje minggu lepas. stuck dalam traffic jam. kejap2 nak break. kejap2 nak break. rase WTF gile. aku sampai je kat umah. aku pegi dapur carik minyak masak. aku tuang atas kerete. pastuh aku bako. krete aku tak terbakar pun. ye laaa.. aku gune minyak masak. bukan minyak tanah! ahahahahaha! seb baik aku x gune olive oil. mahal dol. tapi tade la. aku x carik minyak or tuang minyak pun. aku biar tersadai kat luar rumah je. mampus la. haha!

Blue Demon is still my Blue Demon wei. aku plan nak tuka enjin bile ade duit nanti. taktau la bile nak ade duit. heheh! kenape lah duit sebanyak RM 10 Juta takleh tibe2 menjelma dalam bank aku? kalau boleh menjelma. dah lame aku beli Scirocco. heheh!

walau pape pun. u know what day is today.. today is the day we live. nothing less. selamat berpuasa kepade aku. dan kepade sesape yg terlepas membace artikel x berfaedah aku nih.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 8th August, 2011, in music, my life, Religion, story telling. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: