a new era

lame aku tinggalkan bost blog nih. sori ar ururules.wordpress.com! aku x berniat. cume tiap kali lepas setengah page aku menaip. mesti aku cancel trus. draft tuh melambak. postnye tidak. ok. nanti aku delete draft x berguna.

bulan pose aku hadapi cam bese. cume tahun nih aku berjaya bukak pose tak ikut nafsu. walaupun aku tak kurus2 jugak. tapi bukak pose ngn 3 gulung roti sardin dan 2 botol besar air kosong dah cukup kenyangkan perut aku sampai bukak pose esok harinye. haha! cam bese. aku x bangun sahur. still aku x kurus jugak. aku siap pegi gym lak lagi sebelum bukak pose. [2 kali jek. heheh]

raye pun cam bese. mak bapak aku balik KL on 23rd Ramadhan dari Jubail. so raye ngn family la. pelik tak? patutnye anak2 balik kampung raye ngn mak bapak. family aku pulak. mak bapak aku balik umah untuk raye ngn anak-anak. lol.

September tahun nih, my family came into a new era. adik aku tunang minggu lepas. abang aku nikah 3 hari lepas. sedare aku tunang semalam [arranged marriage nih]. haha! penat dowh minggu nih.

aku spend last weekend kat kuantan sebab abang aku nak kawen la. terlepas aku nak berfutsal, dah 3 minggu x futsal nih. tapi all-n-all, abang aku dah selamat jadik seorang suami [n instant father] Jumaat malam lepas. dia panic seperti dalam jangkaan ahli keluarga aku. haha. tapi mostly sebab melayu dan adat2 mereka. atas ajaran ayah aku, kitorang sekeluarga telah lame meninggalkan ajaran melayu. hanya ajaran Islam diajar dlm keluarga aku. takyah duk sebuk cakap pasal adab ketimuran.. adab2 yg baik itu semuanya bermula dari Islam. dari Allah. bukan dari orang timur.

so bile wedding planner ngn wakil pompuan sebuk nak dengar abang aku lafaz akad betul2.. sepatah demi sepatah.. abang aku panic. haha. 2-3 kali lafaz pulak tuh. baru saksi belah pompuan nak sebut “sah”. lol. pastuh kene paksa semayang sunat. lol. bile mase Islam ajar paksa org yg baru kawin semayang sunat syukur? lol. bapak aku trus pegi kat abang aku nasihat dia. “kalau rasa terpaksa semayang sunat sebab disuruh. takyah la semayang. itu bukan semayang kerana Allah namenye”.. nih la masalah melayu. agama itu bayang adat. bukan adat bayang agama. tapi abang aku kate nak semayang. ok lah. pergi lah dia semayang sunat. niat nak semayang. ngn niat dipaksa semayang tuh lain ye adik-adik. lagipun aku tak pernah dengar semayang sunat syukur nih. semayang sunat tu semayang sunat la. kalau nak bersyukur. time semayang zuhur pun leh bersyukur jugak.

well. sumenye berjalan lancar. abang aku skang tido kat umah keluarga bini beliau. takyah la aku cerita pasal seronok ke tak malam pertama dia. geli kot pikir mende2 camtuh kat abang sendiri. wtf?! makanan sedap.

detail lain?… hmm.. lelain cam bese je. cam kenduri kawen yg lain2. cume aku menjadi tetamu kehormat a.k.a cameraman keluarga. kerna aku memiliki Nikon D5000. lol. oklah. aku buat hal skit2 kat atas pelamin. buat muke bodo. perangai bodo time amik gamba family. itu keje aku la tu. kang tak meriah pulak org tengok family aku. abang aku ngn fake smile dia. nampak sangat fake. aku kate kat dia. gelak je la. takyah senyum2 cenggitu. susah beno nak senyum.

abang aku nikah Jumaat malam. kenduri hari sabtu. pagi sabtu tu, lepas subuh. aku ngn family sempat breakfast kat McD Teluk Chempedak. lol. pastuh carik kedai nasik dagang. lol. perihal persediaan kawen abang aku. sruh abang aku ready sendiri. lol. kitorang sampai hotel kitorang. lambat sedia. sampai kenduri pun lambat. nyeheheheh! oh! Jumaat malam tuh pun sampai sejam lambat. lol.

hmm… laptop mak aku dah panas gile nih. kene tutup. kang cpu cair kang. x dpt aku nak berinternet lagi. nanti la aku update lagi ye ururu. aku nak kene upload gamba kawen abang aku pulak lagi nih. hmm…

papehal pun. selamat bertunang Adik.. selamat bertunang Sopi [sepupu aku].. selamat pengantin baru Abang n Nana. tak. aku rase kekok nak panggil dia kakak. so aku x panggil dia kakak. and happy 9/11 to America.. tah pape la aku tengok BBC ngn discovery channel hari nih. lagi2 dia tunjuk documentary pasal George W Bush pulak. ceh!

cerita pasal Mat Sabu pun bangang jugak. betul je ape Mat Sabu cakap. pejuang Bukit Kepong tuh bukan pejuang kemerdekaan. sebab derang mempertahankan penjajah. mempertahankan post penjajah. sile paku dalam otak kamu. BRITISH ITU PENJAJAH! komunis2 yg menyerang tuh. tujuan derang nak halau British. tapi polis2 Bukit Kepong pertahankan post British. well. in a sense. derang did a great job lah. it’s their job. their duty. syahid la kot kalau derang mati semasa bertahan sebab buat keje derang. keje tu ibadah. kalau mati time buat ibadah. kire syahid la. tapi fact sebenarnye, mereka bukan memperjuangkan kemerdekaan. that’s a fuckin fact! komunis2 yg menyerang tuh la pejuang kemerdekaan. sile bace betul2. AKU TAK KATE aku sokong komunis. aku hanye sokong kebenaran. dan kebenaran yang sebenar adalah : komunis itu pejuang kemerdekaan yg sebenar.
melayu2 penakut sume keje ngn British. org Islam yg berani, terpakse la mintak tolong komunis untuk bekalkan senjata , sebab sape lagi nak bekalkan senjata nak jatuhkan British? keris melayu? british sendiri nak bekalkan senjata untuk jatuhkan British Empire? ape ke bangang?
komunis nak tolong jatuhkan British. nak tolong bekalkn senjata. derang terima la! [the enemy of my enemy is my friend] – sape nye quote tah.

kemerdekaan kite adelah kemerdekaan palsu! tau tak Indonesia berjaya menghalau Belanda dengan tangan sendiri bukan dengan menghantar proposal untuk merdeka? UMNO itu anak murid penjajah BRITISH laknatullah. Perpindahan kuasa dari British kepada UMNO menandakan perpindahan kuasa penjajah kepada murid2 penjajah. ajaran derang same je dari dulu sampai sekarang. pendidikan penjajah. dan kite semua mmg telah lame tertunduk dengan pendidikan penjajah nih. astaghfirullah! merdeka ke kite nih? selagi UMNO tak jatuh. selagi tuh kite belum merdeka.

aku terpikir la. ko tak terpikir ke?

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 12th September, 2011, in family, Futsal, Religion, Wedding, world. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: