Instrumental

serius tak sedar. tapi aku rase sebab aku main add je semua music kat opis nih masuk iTunes library aku. dan aku add sume mase iPod aku. ade dekat 7GB lagu dalam iPod aku. obviously i wont have the time to hear all 7GB songs in a day. so i random-ed all the tracks.

tapi hari best sket. today this iPod random-ed a good track. an instrumental track. this track.. this… melody caught me after lunch. best gile. this track, played by Metallica called Suicide & Redemption from the album Death Magnetic. with a span of 9 minutes and 50 seconds. just… really made my fingers, tapping non stop. i cant stop. it just keeps going on and on. lepas habis lagu nih. aku repeat la balik. aku dah set repeat one song kat iPod aku. i know. terbaik!

i always liked instrumental track. sebab tade lirik bodoh or suara tak sedap. tak kisah la kalau dia ade lirik pandai ngn suara sedap pun. and mostly yg main instrumental track nih adelah mereka2 yg dari kumpulan heavy metal,light rock ngn rock. or soundtrack epic movies. tak pernah pulak aku dengar Siti Nurhaliza ever did any instrumental track. mungkin aku akan suke kot kalau dia buat instrumental track. setakat nih aku pernah dengar Cromok, Metallica, NAO, Equilibrium, Children of Bodom, Linkin Park, L’Arc-en-Ciel, Joe Satriani, Santana, Hiroshi Kitadani, K-ON.. yes..anime K-ON yg awek comel2 tuh. hehe. K-ON are awesome. they make great instrumental tracks.
yg lelain, aku tak jumpe lagi or tade org perkenalkan or aku mmg malas nak carik. hehe. kalau aku pegi kedai kaset kat level 3, Sungei Wang. mesti melambak lagu2 instrumental aku leh jumpe. tapi aku malas pegi sane. dah lebih 5 tahun kot aku tak pegi Sg Wang.

so.. instrumental tracks are wicked awesome. sile dengar. alah. lagu2 cam Bach, Mozart n all other orchestra pejadah sume tuh. itu instrumental la tuh. kan best dengar. and then ade soundtrack2 movie2 cam Star Wars, Lord of the Rings, The Rock, Top Gun, Superman. Pastuh ade lagu opening cam cerita Knight Rider, Airwolf, McGuyver, Voltron, Thundercats, sume tuh la. instrumental la tuh.

tapi in my case, aku lagi suke dengar yg rock band buat. it just makes my heart at ease, minda aku just go blank. just like that. aku berenti berfikir, buat otak aku berenti bekerja bile aku dengar lagu2 cenggini. baru la namenye rehat otak. its something of a pleasure. like mind fuck. selalunye kalau otak aku berserabut. lepas dengar lagu2 cenggini. mesti minda aku cam refresh. sebab dah lupe ape yg aku pikir sebelum nih. lol. keje ke. bayar utang ke. hape ke. sume aku lupe. so aku refresh je la ngn mende baru kan? haha.. its the same feeling. just like when im playing football or gazing the skies.. well.. lain sket.. tapi it makes me happy.

hmm.. aku nak dengar lagu lain pulak. mane tau jumpe lagu best lain pulak ke.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 17th November, 2011, in Tracks. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: