bola malaysia

Tahniah pade Malaysia sebab dapat pingat emas untuk bola sepak. i’ll give Malaysia that honor of winning emas in Sukan Sea. but no more.

in the spirit of football. i think Indonesia deserved the win. they were the better team. orang Malaysia nih tak habis2 ngn blind pride kata Malaysia was better than Indonesia. but in truth. Indonesia was great (not that awesome but great) that night. I salute Indonesia for a great show of football. overall aku tengok Malaysia main. same je cam 10 tahun lepas. cam kemak. their skills were clearly overrated. yg aku nampak ade improvement adelah defense je. Malaysian goalkeeper ngn defenders did a pretty good job. defensive mindset agak bagus. tapi offense cam koznek! same je tak berubah. bile patut hold bola, dia clear. bila patut pass, dia tamak. bila patut long ball, dia rembat. bila patut tahan bola, dia clear. bila patut kejar bola, dia penat. ape fak la. aku x paham cemane derang nih leh jadi pemain bola sepak negara. well. aku takleh la nak compare diri aku ngn derang. aku leh je kate aku boleh buat sume tuh. tapi easy said than done. tak kisah la tuh. aku pun tau aku x power. tapi SAPE YG SELECT ORANG-ORANG TAK POWER NIH JADI PEMAIN NEGARA? CEMANE DERANG LEH JADI PEMAIN NEGARA DENGAN SKILL TAK POWER TUH? aku rase ramai lagi orang power kat luar sane. yang betul2 boleh focus. boleh kejar bola. boleh setting cantik2. boleh pass betul2. boleh hold bola. DAN TAK TAMAK!

ini kes same cam badminton la. antare Lee Chong Wei ngn Lin Dan.. clearly Lee Chong Wei is better than Lin Dan. tapi Lin Dan asik menang sebab Chong Wei selalu buat error.
imagine. Indonesian football team as Chong Wei.. and Malaysia as Lin Dan.. YE! AKU INI PENDAPAT AKU!

well. in the end. sumorang memang carik kemenangan. takkan la nak bagi Indonesia menang pulak kan walaupun tau Malaysia tak power. lol. pingat emas ngn bonus RM30,000 wei. dah name pun SEA Games. takkan tanak kutip emas untuk negara kot?

aku je yg pelik kot. aku tak kisah menang or kalah. aku nak main bola. dan main bola ngn cantik. itu je. menang is a bonus. kalah pun bonus. menyokong negara untuk sukan negara adelah BERBEZA dengan tak menyokong permainan bola Malaysia yg cam koznek ye. memang la aku berharap bola Malaysia dapat naik. tapi bukan cenggini. buruk beno menang cenggini.
macam Lin Dan. ko x rase buruk ke Lin Dan menang sebab Chong Wei asik buat silap sendiri untuk tambah mate Lin Dan?

great penalty shoot-out tho.. maknenye flair ngn finishing dah ade.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 23rd November, 2011, in Football, Games. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. have to agree tho..kalau msia betul2 bgus sbenanye xyah sesusah smpai ke penalty shoot out untuk menang.luck was on our side that night.

    but nevertheless, i enjoy the intense atmosphere of watching these kind of matches..and being on the winning side for that particular matter. doesn’t matter msia vs indo, arsenal vs manu, or arsenal vs barca, just loving a good match.:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: