Tarhib 2012

Bismillah (dimulakan dengan Bismillah.. diakhiri dengan Alhamdulillah – Raihan)

see i told you we’d see each other next year. ta-dah! WTF?

ok. sambung. dalam bahase melayu lah pulak. firworks dah abis. bosan!~
so aku balik sambung tengok Arsenal menang. seb baik sempat tengok V.Persie score sblum keluar tgk fireworks yg jauh nun kat KL. nampak bunga api kat KLCC, Menara KL, Genting Highlands, OU.. dan sekitar Sungai Buloh. aku pegi rumah jiran cina aku yg paling kaya. bunga api depan mata beb. atas kepala. seronok gak duk atas bukit nih. aku try gune telephoto lense yg aku baru beli utk try nak amik gamba bunga api.. hampeh! selepas beberape try aku x menjadi. aku givap. noob gile aku. sume gamba tak jadi. kezmak. kalu nak gune lensa telefoto, kene ade planning la. setengah jam sblom event bermula. kene set up tripod sume dulu.. baru la gamba cantik.
ini tidak. mase tengah dentam dentum sane sini. aku baru sebuk nak carik kamera. sebuk carik tripod. sebuk tuka lense. sebuk nak kuar rumah. bukak pagar. bawak krete pegi atas bukit. bile aku sampai je, setengah fireworks dah terlepas. demn! pastuh sebuk nak set up tripod la. nak carik port la. pastuh baru nak test lense lah. nak set aperture lah. nak set shutter speed lah. set ISO lah. hape mende sume. argh! tade planning langsung. last2 sume gamba tak jadi. ceh! so aku givap. aku brenti. aku tengok je. then wish happy new year kat amoi2 yg duk tengok fireworks kat atas bukit tuh. hehe. hidup berjiran kene la selalu bertegur sapa. lol.

shit. i’ve just realized. besok mesti kedai breakfast yg best2 tutup. shit. esok nak makan ape? takkan breakfast McD? aduu.. aku nak gak makan nasik dagang ke, nasik lemak ke, laksam ke, nasik minyak ke, lontong ke, nasik ayam ke. takpe. kejap lagi aku pikir. esok lepas bgn pagi pun leh pikir gak.

aku nak sambung cerita pasal wedding la. wedding tahun lepas. ok.. aku rase aku pengapit paling special time jadi pengapit Faiz. sebab aku pengapit yg bawak kamera. hahaha! so aku adelah Best Photographer.. eh.. tak.. Best Man cum Photographer atau Pengapit/JuruFoto. special dowh aku nye position. pengapit yg mengapit sambil mengambil gamba. korang penah tengok ke? haaaaaaa..

jap, aku nak cube mengingati sape yg kawen tahun lepas (haha! tahun lepas macam dah lame.. padehal baru kejap tadi je).. abang aku, Faiz, Acap, Farid, Terk, Mapitt(demn.. dah tade kawan dota), Jaz, sape lagi ek? ah.. kalu aku x ingat.. maknenye bukan kawan baik la tuh… hahaha! oh! aku jadik photographer ngn Faiz untuk mejlis pertunangan Elfi. adik pompuan aku pun dah bertunang. sedare aku Fathi pulak dah bertunang ngn orang Jakarta. gile lah!

oh! aku lupe nak masukkan aku main ATV kat Kemensah. walaupun bukan 1st experience main ATV.. tapi 1st time bawak ATV masuk hutan. sebelum nih main kat Saudi tapi main kat padang pasir.. atas dunes. pastuh boleh bawak laju2.. yang kat Kemensah tuh pulak, dia tak kasi bawak laju2. dia ckap tak leh bawak laju2.. pastuh bagi warning, kalau bawak laju or eksiden or ATV rosak. kite yg kene bayar ganti rugi. demn! mmg tak jadi la nak bawak laju2.

ape lagi ek?
aku berjaye join football club. walaupun yg aku kenal hanyelah Elfi. tapi ok la. petang tadi aku berjaye turun padang tanpe kehadiran Elfi. dan aku dapat main jugak. walaupun bukan favorite. lol. takpelah. asalkan dapat main. mungkin sebab aku dah beli jersi kelab kot. so semalam aku officially dapat masuk kelab bola. yes! name kelab adelah Kelab Pop Football.. i know! K-Pop Football.. or KPF for short.. WTF gile.. and tapi tade peminat K-Pop pun.. lol. kalah 5-6 tadi. lawan bebudak muda. sume kurus2…laju2. Kap Kap FC name team derang. lol. aku mendapat pujian mengejar striker derang yg laju. well, kejar je la. but see see.. i told u im fast. walaupun gemuk. hehe.
KPF masih belum memenangi mane2 friendly. tapi semakin byk perlawanan.. semakin mendekati untuk mendapat draw. hehe. maknenye ade improvements lah.

ade banyak lagi aku nak cerita nih pasal false new year nih. ini aku buat post lain lah. kalau aku rajin, aku buat. kalu tak.. hmm.. cam bese lah. aku tade azam nak cerita pun. azam aku dah doakan kat Tuhan time Awal Muharram ari tuh. hehe.. adik aku(empunya laptop yg aku tgh guna untuk post blog nih) dah balik. lepas habis main bola tadi aku call adik bongsu aku tuh. tanya dia gi clubbing kat mane malam nih. cam bese jawapan dia “mana ade”. everyone’s favorite answer. dia kate dia gi BBQ kat umah kawan dia. knowing him and that he lived in KL with a lifestyle. i know his friend and himself wouldav likely pegi mane2 club untuk enjoy.. just like his sister lah. aku jawap. “pegi Babi-Beratur(Barbie-Queue) watpe? minum arak time nu yer la best.” dan dia still insist dengan jawapan dia “mana ade”.. ok fine. aku percaye je lah. so takyah la aku beli dinner utk dia. aku pegi Pizza Hut Pusat Bandar Damansara (alah.. tempat buat passport dedulu tuh).. aku makan Pizza Hut Meal 2.. utk 2 org.. tapi aku sorang habiskan. sebab lapa tak makan satu hari. pastuh main bola pulak. mau aku tak rase lapar? lepas habis. aku lepak jap. cam bese. aku usha awek2 yg datang Pizza Hut. usha je la #loser #foreveralone. serius, sume awek2 yg datang Pizza Hut tuh either beautiful atau Hot or both. then aku balik. mandi hot bath. buat 2011 last post. tengok fireworks. tengok bola. then sambung buat post baru. dlm kul 2.30 adik aku balik. dia naik atas carik laptop dia (aku bawak laptop dia naik atas kat opis bapak aku).. aku tengok dia cam jernih je. so betul lah dia tak pegi clubbing. aku tau la rupe org pegi clubbing nih. kawan2 aku melambak suke pegi clubbing. adik pompuan aku pun. so Iman(name adik bongsu aku tuh la) terlepas dari ditengking aku malam ini. heheh! well.. name pun Iman! Iman korang ade kat hati kan? Iman aku ade kat umah.

ok chow.. adik aku nak gune laptop dia. dia pun nak update fesbuk.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 1st January, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: