the Older the World gets, the Newer it becomes

i always have this time. well. arent we all? i mean. in the office. err.. jap.. ramai je org kat opis ade masa terluang nih. haha. tak kisah la. what i wanted to convey is that aku sentiasa ada masa terluang kat opis nih walaupun keje tgh belambak. especially bile keje melambak.

well. kalau sumorang kat meleisia nih jenis productive nak mampus tak brenti buat keje. mmg meleisia dah jadi cam Jepun la. btw, tahniah Jepun sebab menang semalam. Meleisia memang tak patut menang or dapat score pun. menggelabah. tak reti hold bola. tamak. bodoh. hahaha! 20 tahun aku tengok bola meleisia. camtuh jugak care mainnye. macam aku. macam kawan2 aku. macam orang meleisia lain. hahaha! millenium depan baru dapat qualify World Cup. qualify je la. hahahahaha!

ok. aku bukan nak kutuk Harimau Muda loser tuh. tapi haha… tapi on with it.

2 tahun lepas. mase start keje dulu. aku slalu buat research pasal macam2 mende. siap carik bace Hadis lah. carik cemane bintang berputar la. cemane nak buat kaca la. carik website kucing lah. blogwalking. blogrunning. belajar CCNA chapter 1 lah (lol.. chapter 1 pastuh dah malas). dan aku buat semua nih time opis hour lah. time aku ade internet. well. sebenarnye sebab aku tak reti buat keje n aku malas buat keje (sebab tak reti). aku bukan jenis manusia internet 24hours. tapi bile aku dapat internet. i could really spend my time. aku rase aku nih macam orang tua zaman dulu. aku tak invest time and money untuk dapatkan ape yg bebudak skang panggil trend. dan trend dunia sekarang adalah internet. everywhere!
tengok orang keliling aku. 1 thing they will always carry with them. THE INTERNET. smartphone, laptop, laptops.. tapi bagi aku, internet nih tak penting dalam hidup aku. melainkan bile aku betul2 perlukannye. or bile aku jumpe something interesting i can do with it. still aku at least cube untuk tidak ketinggalan. this is the new world is it not? hmm..

“the Older the World gets, the Newer it becomes” -mr.E-

aku tanak rely too much on the internet. but macam finding places tuh. mmg ar aku Google Map. senang sket keje aku. google map mmg byk menolong aku mencarik tempat2 kat malaysia nih. from Semenanjung to Sabah. Sarawak. Singapore. Arab Saudi. Dubai. Turki. i relied on Google Map. tapi Google Map hanye tunjuk my one designated point yg aku nak pegi tuh je. aku nih jenis adventurous sket. when i have time (i have lots of ’em btw). aku suke masuk lorong2 kecik. or jalan-jalan yg at first glance. someone will think “mesti tade pape along this road” or “mesti jalan mati”.
this adventurous traits of mine slalu buat aku lambat balik umah. and habis duit beli minyak krete. tapi ade rewards jugak. i know places. i found beautiful places. i can tell to whoever riding the car with me. “kat hujung jalan ni ada mini zoo” or “along this road ada kedai bihun sup paling sedap dalam dunia”, or “jalan nih shortcut pegi this place or that place” and i became the map itself. i remember landmarks. no need to Google Map the same place again.
my family sekarang dah membesar. van pulak dah jual. so kene naik 2 krete kalau nak pegi mane2. my dad drive in 1 car.. and i’d be driving another. my dad’s a natural map. im gonna be like him.. or more.

ok. aku nak cerita pasal time keje nih. demn! i wanted to say that i always have this urge to google something up during work hour. tapi after 3 years kat opis nih. aku hanye bukak certain website and blogs saje. and no more. about 10 websites je. then aku dah malas nak google mende lain. maybe sebab dah tade blog2 kontroversi yg suke tulis article2 bodoh, or article2 yg buat kite terfikir nak google mende tuh. cerita pasal Anwar pun orang dah malas nak tau. mende same je. tahun depan datang lagi 3 org Datuk ngaku Anwar liwat derang pulak. and they were helpless to refuse the old man. and kali nih derang tak basuh bontot for a month to preserves their mixed DNAs. must get the DNA. same old story. pelik aku. tak kisah la betul or not. thats not our job. but why the exaggerations?
even if the rumors says that he is gay. why cant he be a Prime Minister? he contributed for the country enough. just like Najib. he contributed enough. but rumors says he and his wife are murderers. just like Mahathir. so a murderer can be a leader of a country but a gay cannot?
tak! aku tak sokong pun Anwar tuh. he was UMNO. he still thinks like an UMNO. tapi sebab PAS n DAP support his back. dia kene tone down sket UMNO dia. but then again. the Barisan Rakyat agreed to make him PM because between the Barisan Rakyat leaders, he has the most experience in governing people. and guess what. Anwars WANTS to be PM. all i know. people who WANTS to be the highest in the hierarchy nih slalunye ade agenda tak betul. or maybe agenda yg konon akan menaikkan nama negara. but also menaikkan nombor2 dalam bank account derang.

aih.. demn.. mende2 nih la yg buat aku nulis panjang2 nih. aaah! ape yg aku nak cerita sebenarnye nih? demn!! aku nak cakap aku dah tak surf internet sangat dah.. itu je. shit!! well.. sebab mmg aku takde internet kat umah. broadband aku buat masalah. ke pc aku yg masalah. phone aku pun bukan smartphone. boleh masuk internet.. tapi jenuh la nak menaip ke hape ke. malas ar nak beli pc baru. nanti bile ade duit. aku beli iPad2 je. mintak2 dalam masa terdekat nih. haha. ke aku kene beli laptop baru? tapi laptop tak best nak buat main game. nanti Diablo III kuar nanti kang. nanti nak main CS kang. haa.. aaaah! nanti la aku decide sume nih. menyusahkan betul lah! dah la aku kene beli external hard disk lagi satu nih. dah nak penuh dah yg aku beli tahun lepas.

ah! buat keje dulu ar. ONE PIECE.. kenape tak kuar lagi nih? ke cuti lagi minggu nih?

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 23rd February, 2012, in blog, Internet, Jepun, manga, politics. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. Salam..asyik cite pasal bola, office…bila nak cita pasal ur love story mori..nak dengar gak..cer cite2..:D

  2. ooooo….agak2 brape negara lagi y tinggal???heheh…saje je tnye..sbb ko dok post travel n living ko je..ko post la pa pe pun pasal love..x pun ciri2 y ko nak..kot2 ada org bace..pastu in love ke..kihkihkih…

  3. cayala..:D..tp seriusly..suka ngn apa y ko tulis..sincere..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: