The Day – End it please

iRONY..
Chelsea was down to 10-men and Barcelona was set to conquer it all. have you seen the statistics? NAH!

Barcelona’s time of possession 83% kot.. Chelsea pulak 18% je.. tapi Chelsea boleh level the game. WTF wei?!!! boleh kata salah Messi la jugak sebab tak convert penalty tuh.. hahaha! te hell bole miss decisive goal cenggitu. hadui.

so Cesc Fabregas and Samir Nasri keluar Arsenal pun dapat result yg same.. no Champions League Cup.. ntah2 League cup pun tak dapat jugak. hahaha! you want to win trophies, you want to be with the best, tapi tak menang pape?! IRONY la tuh!
huhu.. tapi taktau lagi.. season belum abis. kalu season abis and tak menang pape cup.. baru aku leh kate IRONMAN.. eh.. IRONY.

*sigh*

hari ni aku rasa amat slow. dan tak productive. well. dah seminggu aku rasa aku tak productive. macam Sabtu lepas masa main bola friendly match lawan junior2 UTP aku (yg power). kitorang seri 2-2.. leading 2-0 then bile aku masuk 2nd half.. kitorang concede 2 goal.. dan gol2 tuh sume berpunca dari aku. demmit.
aku dah la patut main attacking midfielder. tapi aku biar ruang midfield jadi kosong sebab slalu sangat turun padang sebab nak defend skali ngn defenders. mmg salah aku. bukan tu je. setiap sentuhan bola aku tak betul lah. lembab pulak tuh. aku pun taktau la. *sigh*

so skang nih. aku cube jadi produktif sket. dgn menambah post dalam blog. wahahahaha! setelah 5 jam aku melayari internet tanpa buat kerja. haha! mentang2 la team leader aku MC. aku buat kepale. Project Manager lalu blakang aku. aku buat dek je. surf tenet suke ati. lol. ade kene buang keje aku nih kang. nih keje stil belum siap nih. adui. pastuh pening2. aku taktau la nape. takkan sebab tak lunch kot. aku bantai 3 keping roti canai yg amat besar kot pagi tadi. ckup2 la tu. kang jadi cam Faitz kang.

oh! Faitz. kawan aku. yg ada aku mention beberapa kali dalam blog nih. dapat mild heart attack last 2 weeks. dengan diabetes. WTF?! dah la ade Gout. umo tak sampai 30tahun lagi. i know… muda sangat2 dowh utk dapat sume penyakit tuh. nampaknye Encik Faitz adalah BUKTI terbaik bahawa orang muda skang pun boleh dapat penyakit orang tua. kawan aku sendiri tuh.

puncanye? hahahaaa! punca MAKAN tak edit la! dari kecik makan tak edit. MAKAN MAKAN MAKAN! tapi pelik jugak. dia takde la gemuk. aku lagi gemuk kot. aku buat test darah 3 minggu lepas. result sume OK. cume. kolesterol tinggi sket and lemak tinggi.. itu je. ok! boleh la tu. aku still boleh kontrol. and aku still bersukan. kes Faitz pulak lain. lepas dia confirm dapat Gout. physical activities dia pun terbatas. susah nak bersukan. sebab saket Gout tu la. so dia boleh kontrol makan je la kalau tanak gemuk. tapi aku dapat tau cam dia tak slalu kontrol makan dia. last2 2 penyakit baru datang. hadui. hadui. last week pulak. time dia tak baik lagi. anak sulung dia lahir. mintak2 la dia jaga diet anak dia betul2.

ini kisah benar ye. dengan nama sebenar. lol.

hmm.. alhamdulillah. aku pun dah start jage makan aku skang nih. tade la aku amik lebih2 cam mase kat skolah dulu. mase aku skolah sampai masuk universiti dulu. aku leh abiskan 2 kotak Nugget 20 McD.. nice eh? 40 ketul nugget + 2 large fries + large Ribena + Apple pie + Sundae.. aku x pernah tengok mane2 kawan aku pecahkan rekod aku nih lagi. Faitz pulak boleh habiskan 3 set BigMac dan habiskan sisa2 makanan sape yg tak habis. lol! mase aku start keje. kitorang penah beli 16 ramly burger. so each habiskan 8 burger lah. lol. inilah contoh MAKAN TAK EDIT.
tapi lepas tuh start kontrol lah. bile Gout Faitz makin teruk. aku pun kontrol skali la. tanak kene gout jugak. lol.
start tahun ni. aku dah makan berpada2. sebab tahun ni nak cube ngorat awek. lol. kawan aku sume dah kawen kot. aku je tinggal nih. jeles aku. hahahaha! so kepade awek yg aku kate nak berkenalan tuh. aku serius la nih! bukan main2. playboy pun bukan. hade ke aku yg huduh dan gemuk nih dituduh playboy? wtf? takleh terima langsung aku ngn tududan tuh. aku dating ngn mane2 awek pun tak pernah. seumur hidup aku tak penah kapel ke hape. cemane aku dituduh playboy. aku pun tak paham. so aku dah pangkah awek tuh. awek2 yg suke assume sane sini nih, tak baik utk kesihatan. lol. cis! tapi dia menepati ciri2 awek idaman aku. tinggi and curvy.. lol!

aaah! let it be. i’ll make Japan as my first priority. dapat awek Jepun pun best jugak!

oh! lagi satu. baru tadi bos aku email kata aku kene standby for support Disaster Recovery simulation test on 26th and 27th of May.. patutnye buat on 12th and 13th May.. tapi hape kene tah dia postpone pegi 26,27 Mei.. so aku dah tak boleh pegi kenduri kawen Ijad kat Penang. and i was so looking forward to go to Penang. siap dah plan nak tido sane dah. tetibe je cuti aku kene tarik cenggitu je. demmit!!!!! AKU NAK PEGI JENJALAN LAAAA!!! support DR watpe? bosan gile kot!! lagi2 kalau DR berjalan lancar.. mmg aku tak buat pape la 2 hari berturut2. just tunggu dendiam kat opis sampai simulation abis. slalunye start 10 pagi and habis 7 malam.. LAMA GILEEE!!! dah la boleh claim Meal Allowances je.. RM50 je.. demn!!!

aaah! i so need an awek right now to comfort me. lol..

 

nak gi tengok wayang la lepas nih

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 25th April, 2012, in food, Football, Health, Holiday, Jepun, kawan kawan, Keje, Wedding, weekend. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. For the 1st time, u sound so desperate haha. Baik u bela kucing to comfort u.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: