Bese bese je

The usual thing happened. futsal.. football.. wayang..

played futsal on Friday night..
played football on Saturday morning.. and Sunday morning..
won them all.. (hehe)

whole body suffered muscle aches, muscle cramps.. on Monday morning.. i cant even lift my legs. put a lot of effort walking from the living room to the kitchen. imagine the effort i put when i went to the toilet pulak. pergh! saket weh! lol.

watch the movie.. SAFE.. Jason Statham lah hero. (Monday evening, despite the muscle aches)
personally memula dia start jadi femes.. i hated Jason Statham.. yes.. hated his movies.. dia tak pandai berlakon. he likes to be featured as a hero with a car.. and his own fighting style.. but yeah.. all his movies since Transporter sucks big time. his movies were like.. Yuck! tapi aku tengok ramai jugak orang minat lakonan mamat nih. aku tak habis2 bangkang. Transporter 1,2,3 adelah movie paling ridiculous abad ini.

tapi aku rasa since Expendables kot.. or was it ada movie sebelum tuh. sape tah koreograf fighting scenes dia.. memang setelah Expendables.. mmg nampak fighting scene choreography dia dah berubah.. nampak real.. nampak awesome.. i had to admit.. mmg fighting scene dalam movie SAFE nih mmg awesome. takde lagi orang jahat buat bulatan(hero kat tgh2).. takde lagi fighting pause bagi chance untuk opponent bangun then tumbuk/tembak. fighting choreography movie nih mengingatkan aku pade cerita Jason Bourne.. menarik. no pause.. fast.. bloody.. clean.. DUSH! and KAPOW! terbaik.

its a movie about a Super Agent who acted as the shadow of a city. any big bad event that went down in the city must surely be his doing. but no one knows it except the mayor and the government. not even his colleague knows that he is a Super Agent. sume ingat dia polis bese je. sampai satu masa dia kene belot ngn di berhentikan keje.. seterusnye.. aku rase baik korang gi tengok wayang trus.

aku boleh samekan rating cerita nih ngn Jason Bourne.. mmg one of the best movies aku pernah tengok. twist jalan cerita dia pun menarik. macam tade satu saat pun aku rasa bosan dalam cerita nih.

Monday night lak.. aku gi try makan kat Restoran Subak. restoran mahal kat Kg Sungai Penchala. terletak atas bukit dan dalam hutan. exotic habis lah. baru lepas hujan. katu-katu melambak. aku try Black Cod Grill dia.. aku rasa kalau sos dia tak manis.. mungkin lagi sedap.. and their Tomato Bruschetta tak berapa sedap.. so no.. lepas nih tanak pegi lagi dah.

Ayah ngn mama sampai Malaysia, Khamis nih. hmm.. so aku dah tak boleh naik Honda lepas nih. kene send Satria gi workshop semula. hadui. Adik aku nak grad Ahad nih.. sebab tuh parents aku balik Malaysia. then mama akan tinggal sini sampai wedding adik aku tuh. Ayah balik Saudi hari Isnin depan. kesian dia. penat weh.

aku pulak ade interview ngn DHL Jumaat nih. gaji naik sket.. tapi keje sebulan 7 hari je! best gile kalau dapat keje nih. hahaha! aku akan dapatkan. InsyaAllah.

ok!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 9th May, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: