Kawan Baik or BFF aku.. lol

aku ade 2 kawan baik. Elfi ngn Faitz.. well.. sebenarnye ramai lagi kawan baik aku. boleh kate sume pun kawan baik aku. tapi aku slalu lepak ngn Faitz ngn Elfi je. kalu tengok wayang ke hape.. ngn budak 2 eko nih je. sebab derang nih je yg slalu kate ‘OK’ or ‘Boleh, no hal’ bile aku ajak lepak.

tapi dedua dah kawen. haha! Faitz kawen tahun lepas.. aku jadik pengapit dia. Elfi pulak kawen minggu lepas. tinggallah aku sorang single. dah la stil tade awek. lol. kene ar cepat2 kuruskan badan. hehehe

kalau masuk facebook. dan bile aku stalk fb awek2 cun.. or mane2 awek lah. mostly akan letak gamba kawan dia.. and then ade description.. Best Friend Forever kat description gamba. or BFF.. and then siap tulis kat info ‘takleh hidup tanpa BFF’. or something like that.
and then kekadang.. ade yg aku stalk bertahun-tahun lamenye.. kekadang ade yg aku jumpe buat status.. “hmph! BFF konon.. suke tikam belakang.. mmg dasar perempuan jalanan”.. or “susahnye nak jumpe kawan sejati sekarang..”

padehal dulu sebok BFF BFF.. pastuh kawan backstab sket.. dah putus kawan.. kawan mengumpat blakang sket.. dah putus kawan. kawan curik boyfren sket.. putus kawan (kalau curik suami lain la cerite).. BFF pejadahnye cenggitu?

kalau ekau masuk mane2 social network lelaki.. even yg metroseksual or yg gay sekali pun… korang takkan jumpe status2 bodoh macam ‘putus kawan’ sume tuh.. kite cakap depan2.. or kutuk depan2.. then bile masalah settle.. kite stil kawan. biar ar ko curik girlfren aku pun. aku ingat lagi housemate aku kat UTP dulu. dah la duk blik sebelah2 je. tapi yg seko nih suke curik girlfren kawan yg duk bilih sebelah lagi satu.. gaduh mmg gaduh. tapi lepas seminggu dua.. elok je kawan. main bola same2. main futsal same.. pegi kelas same2.. buat projek same2.. score same2..
tade pulak status kat Friendster or facebook.. or myspace.. kate ‘kawan tak gune, curik girlfren aku’.. tade pun tulis status ‘susahnye dpt kawan sejati’.. tak komplen pun kat kawan2 lain pun. pastuh bile bercerita ngn kitorang.. dedua eko kene kutuk same2. elok la. tade pulak derang putus kawan ngn kiterang yg lain.

aku boleh curik makanan kawan2 kat pantry aku mase duk satu rumah.. aku boleh curik porn.. aku boleh curik duit.. and then aku bile bebudak tanye sape curik.. aku ngaku. and then bayar balik ape yg aku curik.. settle.. kalau dah mmg tak mampu bayar balik.. derang bengang.. pastuh derang halalkan je.. tade pun aku putus kawan. gamba2 facebook yg kitorang amik gamba same2 tade pun yg hilang.

aku paling tak suke masuk blog pompuan2 yg ade so called ‘BFF’ nih.. derang harap, BFF tak tikam belakang.. derang harap their BFF are perfect humans.. dia boleh bangga sebab jumpe perfect human utk jadikan BFF. and then bile BFF tunjuk kelemahan sket.. terus putus kawan.. kutuk sane sini.. terus tak bercakap.

ini la sebabnye kalau berkawan setakat mulut.. bukan dekat hati.. tak payah cakap ko berkawan dekat hati la.. sebab tuh ko sedih bile kawan ko tikam belakang. bodoh namenye tuh… mmg sah2 berkawan setakat mulut je. konon nak tunjuk the world yg dia takleh dipisahkan ngn BFF.. bullshit!
berkawan tade kene mengene sikit pun ngn hati.. even berkawan jadi boyfren girlfren pun tade kene mengene ngn hati.. semua tuh nafsu je. takyah nak sangkal. aku mmg betul. nafsu bile dah GAH!.. cenggitu la.. senang je putus kawan.

aku nak tanye….
Sape lagi yg nak tikam belakang kalau bukan kawan2? musuh tikam depan2!

Sape lagi nak mengumpat belakang kite kalau bukan kawan2 kite? sumpah tade sape yg tak mengumpat belakang.

Sape lagi yg nak menghancurkan jiwa ko kalau bukan kawan2? itu bukan yg derang carik. tapi dah terjadi.. ape nak buat?

Sape lagi yg nak gelak bile kite sedih or saket kalau bukan kawan2? kalau stranger yg gelak.. lagi awkward kot. kalau musuh yg gelak, dah mmg saket ati pun..

Sape lagi yg ko nak gaduh pasal ekonomi or pasal politik negara kalau bukan kawan2? well.. orang lain pun boleh jugak. tapi ngn kawan2 ko boleh sangkal depan2. dengan orang lain. ko kene carik fakta betul2 baru boleh sangkal. heheh..

sape?…. SAPE LAGI KALAU BUKAN KAWAN-KAWAN?

sedarlah.. Tuhan bagi ko berkawan tuh dah cukup bagus ko tau tak? silaturrahim tuh kene kite eratkan.. bukan putuskan.. silaturrahim tuh bukan ngn keluarga kite je. dengan semua manusia.. sekalipun manusia tuh cube bunuh ko. tak salah pun ko berkawan ngn pembunuh ekau. malah tak salah langsung kalau ko berkawan ngn Yahudi sekalipun. sebab musuh kite hanye satu.. Iblis/Syaitan je.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 2nd July, 2012, in kawan kawan, life. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. aku… putus kawan ni… ntah… mcm takde dalam kamus hidup… tapi orang yang buat salah dan melarikan diri dari aku tanpe meninggalkan jejak apa lagi tanda2 nak bayar balik hutang lama dia kat aku pun takde… ntah… aku tak pernah lupa kot, tapi tatau la orang yg salah tu tak ingat langsung… tapi kalo dia contact aku baik2 balik, no hal la jadik kawan balik…

    macam la aku tak biasa kan kawan2 aku cari aku time dorang susah je… time senang semua blah tinggal aku susah sorang2… ahahahaha…

    • sian.. well.. itu la kawan2.. kalau derang datang time kite susah.. maknenye tu ahli keluarga.. bukan kawan2.. haha!
      aku pun ade kawan hutang.. time belajar dulu.. cecah seribu kau. pastuh dia blah.. tapi aku dah keje.. tade financial problem pun, so cam kalu dia nak bayar hutang lame tuh.. alhamdulillah.. kalu tak.. aku halalkan je la.. tak pasal2 aku kene tunggu dia carik aku kat akhirat nanti.. bile time aku nak masuk surga..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: