Sabtu 10/11/12

sebenarnye pc aku rosak minggu nih. Windows 7 crashed. Blue Screen masa Windows loading page. so seminggu aku tak dpt bukak tenet kat umah. tapi bagus jugak sebab aku amik peluang nih bace buku yg aku baru beli. interesting. new publication kat mesia.. Throne of Glass. tak ingat author dia sape. buku tade kat aku skang. semalam aku kuar.. mase balik, tertinggal buku dlm krete. so aku malas nak gi amik. nanti breakfast kang. aku gi la amik.

aku kuar semalam gi repair Windows 7 nih la. mane tah pegi Windows installer aku. aku lupe. so senang cerite. aku bawak gi lowyat je terus. sambil2 tu, aku upgrade harddisk aku tambah 2TB lagi.. skang dah 3TB la. nice. skang aku tgh blur taktau nak simpan ape. 1TB pun belum penuh dah upgrade jadi 3TB.. lol.

org yg service (re-image) pc aku semalam siap ingat aku tak pandai pape pasal pc gamaknye. sebab masa dia scandisk pc aku gune bootable USB mini XP dia. dia cakap kat aku ngn nada yg agak berlagak, “lepas nih mesti sudah ok, tak payah re-image”.. aku pun terkejut. scandisk je dah ok, kalau windows bluescreen? walaupun aku dah scandisk, buat recovery sume hape jadah la sebelum nih dan mmg tak jadi pape (aku lupe yg sebab tuh aku decided utk re-image.. eheh). bile windows bluescreen lagi skali. dia senyap. pastuh dia kata
“format la” (re-image la tu maknenye)
haha. dlm hati aku gelak.
“ok”
so aku kene charge RM35 untuk service dan RM298 utk 2TB WD Harddisk.

then aku letak CPU aku kat dlm krete. pastuh gi jenjalan kat Times Square. serius bosan. awek comel pun kurang. awek paling comel yg keje kat Borders mase last aku dtg Times Square pun tade. aku berjanji pade diri sendiri kalau aku jumpe dia lagi skali aku akan mintak no tepon dia. tapi dia cam dah tak keje situ lagi dah. so… aaah! and i was so hoping for it. Times Square penuh ngn budak2. demn!

which made me think of something else. project MRT yg akan sampai ke Sg Buloh melalui The Curve tuh nanti.. akan membawa wave of budak2 skolah to The Curve. nanti akan jadi cam Times Square, Mid Valley, Pavilion.. penuh ngn bangla, indon, budak2 skolah.. serius tak best. saket mate. sekarang nih, ramai awek2 lawa je kat The Curve. bile MRT tuh siap kang.. kurang la awek lawa datang. demn!

lepas jalan2 kat Times Square, mak aku call kate dinner kat Iran.. hahaaaa! power dowh! naik flight pegi Iran utk dinner saje. hahaha! tade la. ade satu restoren Iran kat AmpWalk, Jalan Ampang nih. restoren Iran favorite family aku. tempat dia tak berapa dikenali. makanan dia sedap2. pastuh portion dia besar. ko penah gi restoren ar-Rawsha? sedap tak? kedai Iran favorite kitorang nih.. 173 kali gande lagi sedap. harga same je kot.

tapi aku pelik la ar-rawsha tu.. dah la kedai arab. kalau ko pegi Arab Saudi. kedai nasik arab dia sume sedap2.. nasik arab dia (nasik + ayam/kambing) mesti lembut, moist.. tapi ar-rawsha yg kat Kg Pandan tuh tak best pun. dah la kering je. tiap kali suap nak teguk air. susah nak makan. tapi orang penuh je datang.

pastuh aku balik. dan test pc aku. windows loaded. and tadaaaa… sume ok. aku cepat2 install driver utk wireless adapter aku.. and wallah.. dah ade internet.. aku bukak email. bace sket2 news. tengok youtube Nurul Izzah punye statement. terus aku tulis entry baru ‘Non-Malays vs Non-Muslims. same ke?

restart pc aku sebab nak update windows. pastuh trus tido. penat gile aku rasa. tapi lepas Subuh tadi, aku rase segar pulak. so aku sambung bukak tenet.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 11th November, 2012, in books, dinner, family, hungry?, Internet, my life, news, novel, PC, people, weekend and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. nape x update ke window 8 tros? hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: