Non-Malays vs Non-Muslims. same ke?

senang gile nak tau sape yg liberal nih..
dia tulis Islam as ‘islam’ and Allah as ‘allah’..

nama Allah dia tulis kecik.. well.. mmg la orang paham tu name Tuhan.. tapi itu nama TUHAN kot.. bukan nama PM.. name najib dia tulis Dato Seri Najib or name mahathir dia tulis besar2 TUN Mahathir.. nama Tuhan dia tulis ‘allah’ je? tade effort pun nak tunjuk respect kat Tuhan.. walau satu capital letter je.. dah la name TUHAN.. ya Tuhan..

and they barked to people who actually love Allah as penghina Islam? ade satu blog nih.. dia siap ade gamba minum arak lagi.. click fb badge dia, religion: Islam.. pastuh latest entry dalam blog dia tuduh Nurul Izzah hina Islam.. wahahahahaha!

nah aku bagi youtube link.. susah gile nak paham.. aku kene replay byk kali nak paham satu-satu.. tapi yg aku pasti.. sesungguhnye. aku sokong statement Nurul Izzah..
sebab just like me.. she NEVER viewed Melayu as Islam. MELAYU SEMEMANGNYE BUKAN ISLAM.. a Muslim can be Malay but a Malay may not actually be a Muslim. I have had some privileges of knowing some Non-Muslim Malays in KL and another currently living in Brunei (dia kawin ngn org Kristian Brunei.. dia ngaku tak pernah mendapat ajaran Islam langsung.. cume dia kata mak bapak dia mengaku Islam.. itu je)
well.. kalau ko nak tengok melayu bukan Islam.. senang je.. gi The Curve, derang minum arak terang2 kat Laundry Bar. boleh nampak ngn mate kepale sendiri. nak lagi senang? ko download Melayu 3gp.. lol. yet when asked, they’ll say ‘saya org Islam’ (or letak dlm IC: Islam).. by Allah, they are the ones that INSULTS Islam.. fuckers arent Muslims.

in this youtube.. you’ll notice that the 2nd lady asked specifically if it also applies to MALAYS.. minit 12:11.. Nurul Izzah confirmed that it does not only applies to NON-MALAYS. dia tak sebut pun applies to NON-Muslims.. and she continued, “in the Qur’an, there’s no specific term FOR THE MALAYS, ‘this is how it should be done'”.. memang tak disebut langsung Melayu dalam al-Qur’an. sape berani sangkal?

just like the Arabs! ekau ingat semua orang Arab adalah orang Islam? hahaaha! ko tak pernah pegi Arab..

did u know Indonesia adalah negara paling padat DALAM DUNIA dengan orang Islam? dan kite tau Indonesia ade ramai kristian ngn hindu.. itu negara paling padat ngn orang Islam.. negara Arab adelah ke-2 paling padat ngn org Islam.. bayangkan brape percentage Arab bukan Islam kat Arab itu sendiri? kalau Arab pun ade yg bukan Islam.. ekau boleh caye tade melayu yg bukan Islam?

to summarize it all.. MALAYS SHOULD HAVE RIGHTS TO FREEDOM OF RELIGION.. BUT WE ALL KNOW: ONCE YOU’RE A MUSLIM, YOU CANNOT CHANGE RELIGION. so melayu murtad boleh menang kat mahkamah atasan/bawahan.. tapi takkan menang kat mahkamah syariah la.. Malaysia ade 2 sistem perundangan.. satu sistem dari perundangan demokrasi (yg dicipta oleh org2 jahil) dan satu lagi sistem perundangan Islam..

sekali lagi aku kate… JANGAN SAMEKAN MELAYU NGN ISLAM.. ITU PENGHINAAN TERBESAR TERHADAP ISLAM..

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 11th November, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Haha aku pon ada gak tules pasal nih. Sebab aku rasa dia cakap pasal malays, bukan pasal muslim. Haha. Pelik2 orang zaman sekarang. Fanatik sangat sampai bangsa ngan agama pon takleh nak beza. LOL.

  2. bukan takleh beza.. boleh beza.. cume dia ingat bangse dia nih mulia sangat.. dia ingat kalau melayu, otomatik Islam. nih pemikiran semula jadi org melayu sejak melayu beragama hindu lagi (aku rase la.. hehe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: