PAHAM LA SKET APE ITU FRANCHISE!

orang yang tak paham konsep franchise pastuh sokong McD Malaysia buat statement “kami tak menyalurkan bantuan kepada Israel”

sape yg paham konsep franchise mesti dah boikot McD dan mane2 franchise yahudi dalam dunia nih..

memang la McDonald’s Malaysia tak menyalurkan bantuan kepada Israel SECARA TERUS.. masalahnye! McD Malaysia bayar FEES!! setiap TAHUN (or setiap bulan.. tak pasti) untuk jadi franchisee McD.. mesti la fees ni boleh membuatkan Franchiser yahudi kat Amerika tuh dapat profit.. kalau tak dapat profit.. buat hape dia franchise kan McD. bangang!
dan sebahagian profit nih la dihantar oleh franchiser amerika nun kepada Israel..
so secara tak langsungnye.. franchisee kat malaysia telah menolong franchiser kat amerika utk dapat keuntungan.. dan sebahagian keuntungan disalurkan ke dana Israel..

TUJUAN KITE BOIKOT BARANGAN YAHUDI ZIONIS ADELAH SEBAB NAK MENUTUP FRANCHISE YAHUDI ZIONIS DI MALAYSIA.. bukan nak kacau kewangan dia selame SEBULAN JE. kalau dah tutup franchise dia.. kite pun tak boleh la dikatekan menolong Israel lagi dah..

dah ekau melantak Starbucks, McD.. pakai Jeans Levi’s.. shoppping kat TESCO hari2.. itu namenye ko menolong ZIONIS membunuh orang Palestin..

SO KESIMPULAN SEBENARNYE.. KO LA YANG MEMBUNUH SEDARE ISLAM KO KAT PALESTIN TU!!!!
demn.. aku pun!

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 19th November, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Semenjak kopak tahap gile ni kan… Mcm aku tak layan da apa benda semua ni… Shopping pon p kedai runcit, makan, kat gerai2… Haha… Seluar jeans ke apa beli yang kat giant je… Murah, takde brand dan stretchable… Pasar malam pon okeyyy… Ahaha…

    Btw, bulan ni je lahhh… Bulan depan dah okey kot… Haha

    • alah. layan je. mmg kalau kite boikot pun.. bukan derang rugi pape.. ramai lagi yg membelanjekan wang derang kat tempat2 camtu (belum kire negara lain). senang je nak carik salah sape. salahkan kerajaan sebab benarkan derang bukak franchise kat negare kite. haha. well.. sape yg boikot tu mungkin iman dia kuat..
      iman aku tak kuat.. tapi aku nak jugak berusaha sikit2. kat Saudi pun melambak McD, starbucks sume tuh..

      • Tapi kalo spesis aku… Bukan la kuat iman sangat pon… Poket je yg goyah sket… Sampai bile je pon poket goyah tu haa… Tengok la sehari dua lagi… Confirm menyerah jugak… Alasan simple je… Teringinnnn… Hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: