Boikot?

penuh ngn permintaan boikot barangan yahudi kat email ngn facebook aku sekarang. rimas aku.

aku nak cerita konsep boikot pulak. nak boikot nih perlu commitment jangka panjang. kalau setakat boikot McD satu dua hari je. or even sebulan, 2 bulan je pun. itu tak dipanggil boikot langsung.

kalau ko boikot barang yahudi zionis hari ni. bukan bermakna yahudi akan berhenti menyerang orang Palestin tu hari ni atau hari esok. malah tak bermakna derang akan berhenti menyerang Palestin dalam lingkungan 5 tahun.. lame tak? ini pun KALAU SEMUA (sorang pun tak terlepas dari boikot) orang Islam berjaya boikot barangan yahudi selama 5 tahun. tapi mungkin dalam 5 tahun, habis dah sedara kite kat Palestin semua dah mati (mungkin). aku bukan mintak. tapi nih nak cerita pasal probabilities.

like i said before. kite kene boikot sampai McD tutup. baru lah dikire boikot itu berjaya. kalau McD masih open kat Malaysia. maknenye tak bermakne ko boikot McD. tapi ni la masalahnye. kalau semua orang Islam di Malaysia boikot McD start hari nih. mampu ke kite membuatkan McD rugi dalam masa sehari? mampu ke kite buat McD rugi dalam masa sebulan? mampu ke kite buat McD rugi dalam masa setahun.. even 10 tahun pun aku rasa McD Malaysia takkan tutup. malah profit dia hanye akan jatuh sikit je. by which they will still have to pay fees to the Franchisor of McD in USA. and McD USA will still have profits from the annual fees paid to them by all their franchisee all over the world. which also means, their Jew Owners can donate some of their profits to help the zionist to kill Palestinians.

faham tak? takde gunanye ko start boikot setakat 2-3 bulan pun kalau McD punya profit jatuh 20%.. then melambung semula lepas 2-3 bulan.. even if profit derang jatuh 50% to 90%.. they still have 10% profit.. in which they can use to maintain their business for maybe another few years.

ini baru McD alone. tak masuk product-product lain. Coca Cola. Starbucks. Levi’s, Tesco.. macam2 lagi.

so buat hape ko boikot. boikot was never a good option. unless u’re determined to boycott their product for life. tapi itu pun tak menolong jugak. sebab everyday, ramai budak2 kecik membesar yg mahu cube mengenali produk2 yahudi ni. kalau ko sorang berjaya boikot McD for life. ada 2 JUTA budak skolah DALAM MASA SEHARI JE..baru nak belajar makan MCD dan rasa sedapnye McD. like i said.. ini tak termasuk Coke, Starbucks, ke hape sume tuh.

so boikot bukan solution dia. boikot ini adalah solution untuk NON-MUSLIMS. tapi MUSLIMS ade solution sendiri.

solution dia tak pernah berubah. solution dia termaktub dalam al-Qur’an. MALAH SOLUTION DIA ALLAH SENDIRI YANG BAGI DAN DISAMPAI KAN OLEH BAGINDA RASULULLAH. cume kite tak pernah berusaha nak capai solution tu je.

Jangan Tinggal Solat. Solat Berjemaah di Masjid. PENUHI RUKUN ISLAM.
itu je solution dia. it always goes back to the root kan?.. RUKUN ISLAM.

well.. jap. aku tak pasti sebenarnye. heheh. aku tak jumpe lagi hadith or ayat sebenarnye yang relatekan perkara solat menjadikan yahudi gerun ni. tapi adelah aku jumpe bacaan ni dari semasa ke semasa. yang buat aku percaya semua ni sebab org2 Islam ni lebih kuat, lebih rapat bile solat berjemaah. bukan jadi penakut dengan hanye boikot produk yahudi. tapi akan lebih berani bersuara. lebih berani nak perangi zionis. yang nih aku google tadi:

http://www.szlihin.com/2012/04/islam-akan-menang-jika-jemaah-solat.html

http://ustazlah.blogspot.com/2011/07/yahudi-takkan-kalah-selagi-subuh-tak.html

ps: aku tulis ni bukan sebab aku suke makan Prosperity Burger, Chicken McNugget ngn Sausage McMuffin. hehe. tapi ye. aku suke 3 makanan tersebut. hehehe.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 21st November, 2012, in boring, Religion, Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: