aku tau la dia bukan sengaje nak buat aku marah. tapi dah memang perangai dia tak pernah pikir orang. marah la aku. tak pernah nak brenti walau sesaat pun nak pikir sikit pun pasal orang lain. yang aku ni takde keje risau kat dia yg tak pernah pikir pasal orang lain. demmit! mmg aku marah. memang lain kali aku tanak amik kisah pasal dia dah la. mampus la dia abang aku ke, adik aku ke.. derang sedap2 hidup tak pernah pikir ape jadi kat aku. aku nih kene susah payah hidup pikir pasal derang? aku habis duit. aku habis masa. aku habis macam2. sebab risaukan derang je. walhal derang hidup senang lenang ngn duit derang. dgn duit aku. dgn duit mak bapak aku.

yang paling bestnye. orang tak nampak sume tu. yang orang nampak, aku tengah marah. itu je. pastuh aku nih la orang tak betul. aku nih yg salah. aku nih la yg jahat. wooo! memang menyirap la aku. demn! aku nak jelaskan. tapi lagi byk aku pikir nak jelaskan mende yg betul. lagi buat aku nampak cam aku yang cube bagi excuses. lagi buat aku nampak tak betul. so.. no.. lagi buat aku marah ade la. lagi2 pulak derang nih jenis tak reti nak stay to the point. kang aku bagi penjelasan aku. salah satu sub-topic dalam penjelasan aku tuh mesti jadi main topic secara tetibe. kalau itu jadi. mmg aku terbalikkan kerete la. lagi amik masa nak terangkan yg itu bukan main topic.

pastuh derang nih siap kene defend pulak. weak minded. MEMANG LA WEAK MINDED KALAU TAK PERNAH INGAT TUHAN.. otak tu asik pikir duit, kawan2 hape jadah sume. tak pernah cube mintak tolong dari Tuhan, tak pernah mintak tolong abang dia ni, tak pernah mintak tolong mak bapak dia.. yang dia tau mintak tolong dari kawan2 je. dengan kawan2 dia.. dia tak takut nak mintak tolong.. kenapa????

i’ll tell u why.. sebab ape yg dia nak buat tu. semua nye salah. sebab tuh jadi takut. mane ade orang berani mintak buat mende salah? ini bukan assumption. soalan nih aku dah tanye dia depan2 muke dia. ko tau dia buat ape?
DIA SENYAP!!!

memang la kawan2 ko approve. keluarga ko tak approve. dah kawan2 ko tu Syaitan. ko yang tak pernah nampak. sebab ape? SEBAB KO TAK PERNAH MINTAK TOLONG TUHAN….!!!

kenape aku yg kene jaga derang sume? adik? abang? patut semua nih keje abang aku. bukan keje aku. aku patut jage adik sikit2 je. abang aku yang patut jage derang. abang aku yg patut jage akhlak adik2. aku yang patut buat masalah!!!

TAPI TAK!!! dia nampak aku nih suke marah2 dia.. suke marah2 adik2. itu je!!!!!! G**dammit! lagi pelik seseko boleh merajuk kalau aku marah. padahal memang salah derang pun yang buat aku marah. aku hidup ngn derang nih penuh ngn kemarahan. sebab mostly seseko nak buat mende salah. tapi dia rasa dia buat betul. time derang buat betul. aku tak pernah marah pun. aku senyap je. derang tak suke ke bile aku duk senyap-senyap????!!!!! nak jugak aku marah?!!!!

penat babi nak marah2 ni. PENAT la babi!!! ko tanak tengok aku marah. ko jangan la buat aku marah. BABI!!! ape gile aku nak marah tiba-tiba?

APE?? CAKAP ELOK-ELOK?? mak aku dah cakap elok2. bapak aku dah cakap elok2. abang aku dah cakap elok2 (dia siap backing lagi). kakak dia dah cakap elok2. AKU NIH SIAP MARAH@ PUKUL@ DIA LAGI.. sume dia amik sambil lewa. masuk telinga kiri.. keluar telinga kanan (ke terbalik?).. ahh… yang dia dengar kawan2 dia jugak. KAWAN2 ADALAH SEGALANYA!.. aku nak tengok ape dia buat bile kawan2 dia dah tade nanti. sekarang boleh la dia pikir kawan2 ade keliling. makin ko tua makin kawan2 ko hilang. aku nak tengok ape jadi nanti.

Posted on 24th December, 2012, in marah. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: