Monthly Archives: February 2013

a lot happened.

————-
went to an appointment at Jabatan Bedah Mulut and Maxilo Fasial, Hospital Sungai Buloh to check on my teeth and sumbing problem. the head of that clinic is actually my parent’s best friend back when they were studying in the UK. Dr Kasmah.. i called her Aunty Kasmah tho.. huhu.. dokter2 sane sume terbeliak je bile I called her ‘Aunty’ instead of ‘Doctor’.. cepat2 aku betulkan ‘Doktor Kasmah’. dah la aku potong queue. client lain sume register. then kene amik nombor tunggu giliran. aku pulak register je.. then derang bagi nombor giliran. tapi bile Aunty Kasmah dengar je name aku. dia terus panggil aku masuk opis dia. lol. potong queue. sian client lain yg datang awal.
dia cek lelangit aku. dia godek mulut aku. angkat gigi. tolak lidah. macam2. aku terpakse ikut je. pastuh dia suruh buat x-ray nak tengok ghope tulang gigi2 aku. terkejut gak aku tengok x-ray tu. ade macam ‘crack’ besar kat tengkorak aku rupenye. kat belah bibir sumbing tuh la. haha. aku didnt expect la ade crack besar camtuh since sumbing aku nih cam tak seteruk org2 yg sumbing sampai lelangit terbelah tu. derang tu pulak, cemane la rupe x-ray nye pulak. huhu.
then Dr Kasmah pun memberi cadangan nak betulkan gigi aku yg tumbuh belakang gigi seri aku. dia bagi cadangan tuh cam seram gak aku dengar. aku kate takpe.. biar aku pikir dulu. nanti mak bapak aku balik. kite bincang ngn derang. peh!
then dia kata aku leh balik. dia kasi MC.. yeah!! so aku dapat cuti hari tuh. terbaik lah.

————-
habis cerita tu. Sabtu menjelang. yg mane aku pegi join #KeretapiSarong.. alah. cam tahun lepas punye. jap.. aku carik balik link.

haaa.. nih https://ururules.wordpress.com/2012/02/27/weekend-lagi-dan-lagi/

cume tahun nih cam tak berapa ramai orang join. and tade orang main drums and all ikut skali. tapi heck. aku dapat add fesbuk awek hot. itu yg paling penting. hahaha. and SD card aku tak korup. so aku dah upload gamba2 kat fesbuk.

————-
ahad. aku buat Baked Potato Cheese resepi adik aku (original resepi dari bapak aku). then bawak pegi umah adik aku, dia kata dia buat jugak baked potato cheese tuh. so aku try la buat skali and nak compare hasil tangan aku ngn adik aku. keputusan dia.. seri. haha! resepi aku ikut bulat2 kot. so.. rasa pun sama. cume aku menang tang presentation je. hahaha.

————-
pagi tadi pulak. aku terkejut. ade orang yahudi bawak krete MyVi kat KL nih. blakang krete dia ade sticker lambang Zionis Israel. wtf??!! dah tuh parking sebelah krete aku pulak. nanti aku balik kang. kalau krete dia still ada. aku nak amik gamba. apehal ade org Israel kat Malaysia???

————-
oh.. on the other note. pasal keje. ramai orang opis aku dah dihantar pegi Ghana untuk buat project EPF untuk negara tuh pulak. so ramai la orang tade. dan banyak la keje yg kene bagi kitorang yg stay kat Malaysia nih. aku di nominate untuk run batch.. so sekarang aku tengah belajar buat batch run. tade la susah sangat. tapi batch run selalunye scheduled lepas waktu kerja. so aku kene la stay run batch sampai 7-8 malam.. demmit. well. boleh claim OT.. tapi kalau hari2 run batch.. tak best gile. aku nak gak balik awal.

————-
aahh.. sekarang aku nak balik..

Friday – My Day

haaa.. kan dah. i complained.. and now i got what i wanted.

right after i posted the previous post. i activated my sit-straight-sleep skill. like i always do right before lunch break everyday. hehe. and i dreamed that my big boss gave us the rest the day off. i was like ‘Yeargh!’ and i woke up from my slumber. gyahahahaha! demmit. there was no one around in the office. all went out for their break already. it was 1.15pm anyway..

in case anyone dont know.. we have like 2-and-a-half hour lunch break every Friday. Malaysia is a Muslim country that adopts the Gregorian calendar as our calendar. instead of using Hijiri Calendar that most Arab country used (and set Friday as their weekend). so. we used the Gregorian Calendar that sets Saturday and Sunday as our weekend. but we Muslims men still need to perform our Friday prayer from 1.30pm till 2.30pm.. so we’re given the extra break time to perform our prayers. while the women used this 2-and-a-half hour break for their shopping spree. the break hour usually starts from 12.00pm until 2.30pm or 3.00pm. i know.. its great right?

so it was 1.15pm and i went out for the Solat Jumaat. where i see Malay infidels (confessing to be Muslims) that dont want to perform their Friday prayers. but that’s normal i guess.. it happens all around the world. and then later when some other Infidels tried to make fun of Islam. these guys would be the first to bark back at the Infidels like they love Islam more than the true Muslims. this is how i see things: if u dont perform the your solat.. then you dont love Islam. that’s all.

later after prayer. i had my lunch at Subway. and bought myself 2 litres of mineral water from Sogo. cost me only RM2.. nice.

saw a miracle (not really.. but thats how i see it.. not gonna elaborate on this)

and im back at the office.. 3 minutes after 3.00pm.. i got 3 messages.. hehehehe.. made my day. nooo.. its not from a girl..
they were Football friendly match invitations.. yess… yesss!! havnt been playing for 3 weeks now.. aaahhh! i missed it.. i wanna play football noowwww!!! gyahahahaha! a match tonight.. a match tomorrow morning.. and another this coming Wednesday.. aaaahhh! that’s a good life i tell you…

bosan

i hate it when i dont have anything to post… and i hate that i dont have any fun activities i can blog about.. i hate the news for being so damn boring.. there’s nothing interesting currently happening in my life..

 

aaaahhh!! i wanna be fun… i wanna have fun…!!!