Monthly Archives: May 2013

The Day – Option.. NOT

and so another phase ended.
mom and dad were in Malaysia for about a month. sebab nak jaga my sister yg dijangka bersalin bulan 4. ye la.. sekarang dah bulan 5.. so dah lahir dah la. thats why my parents nak balik malaysia. sebab nak sambut 1st cucu. bukan balik sebab nak vote ye. haha. it’s just by chance yg GE jatuh pade awal Mei. and by chance jugak kenduri kawen sedara aku jatuh at the end of April. so 3 birds with 1 stone lah, bapak aku amik cuti from April until May.

yesterday, aku guna annual leave aku. cuti hantar parents aku ke KLIA. sian derang tak dapat pegang cucu lagi dah. Kakak ipar aku ikut skali sebab nak lawat abang aku yg also keje kat Saudi. sambil2 dapat pegi umrah free.. untung. untung.

yang si cucu pulak ikut mak bapak dia balik kampung dia yg lagi satu kat Seremban. atuk nenek sana pulak nak peluk cium dia hari-hari. lol.

so tinggal la aku sorang2. eh.. silap. mulai hari ni. aku kene jage adik bongsu aku. demn. dia dah ‘habis’ belajar.. or shud i say.. tak habis pun. demn! tak tau la ape nak jadi. malas beno belajar. dia tau main game ngn tido je. aku pun dulu camtu gak. tapi at least aku dah ade Bachelor Degree.. dia hape pun tade. SPM pun kire fail skali (sebab BM dia 7E). ya Tuhan. specialty tade.. idea tade.. nak keje ape pun aku tatau la budak nih. jual beger seumur hidup gamaknye.

dah. malas aku pikir.
lepas aku anta parents aku ke KLIA. aku rase sleepy. so aku tido kat highway sampai kul 3. lepas tu gerak gi One Utama, aku gi tengok wayang. Star Trek: Into the Darkness… best.. best.. sebagai penggemar wayang. aku rate cerita dia 8/10. sile pegi tengok sekarang jugak.

then aku balik rumah lepas maghrib and tido. aku bangun tengah malam. ingatkan dah Subuh. rupenye baru kul 1 pagi. solat Isyak, sempat belek internet bukak manga Beelzebub. baru baca setengah page, aku dah terlelap.. bangun2 je hujan lebat kat luar nun kul 6.30 pagi. haha!

so aku datang opis seperti biasa ari ni.

GE Rant

“orang kafir” adalah orang yg diberi tunjuk ajar Islam dan menolaknya.. (cam sesetgh org melayu tu la)

“orang jahil” adalah orang yg taktau pasal Islam pun..
how te heck DAP is ‘kafir’ bile takde orang yg ajar derang tentang Islam? has anyone taught them the syahadah??

huuuu.. “kafir harbi dah halal”, (quoted from one of my brother’s best friend).. huuuuuuuuuu… siapa kafir harbi? bile yg muslim munafik tu terang2 berperang tanak laksanakan sistem Allah. 

masalah melayu. bile orang kate “berperang”, maknenye kene angkat senjate n sembelih lawan. dalam Islam.. berperang tu juga bermaksud menyanggah.

voting untuk menyanggah perjuangan Islam tu, tak sama cam berperang menentang Islam ke?

 

ekau tak kafir ke bile ko dah teguk arak dan tak bertaubat? ko tak kafir ke bile ko dah murtad tak sembahyang Jumaat 3 kali berturut2 dan tak bertaubat? ko masih Islam ke bile ko terang2 menolak ajaran Allah? siapa kafir? siapa yang jahil?

well.. i wouldnt know would i? what do i know? status korang sendiri… korang dan Tuhan je yg tau. mungkin status aku sendiri pun aku tak pasti. Wallahu alam..