Wordy Wednesday

hmm.. banyak movie aku tengok. tetibe routine mingguan aku datang balik. tiap minggu aku turun tengok movie. aku ingatkan aku dah berenti ngn routine nih lepas Deen Luqman lahir. sebab first time ade baby kat rumah. asik main ngn baby je. balik umah cepat2 sebab nak main ngn baby. tapi start bulan lepas ni, aku turun wayang setiap minggu. boleh kata semua aku dah tengok la. movie preview malas nak buat. bagi aku sume best. malam kang nak pegi tengok Monster University.. esok ade movie baru ape ek?

sekarang aku tengah menaip article baru sambil kat belakang aku Team Member dari EPF Tech Refresh Project tengah marah-marah dalam phone. dia tengah marah lagi satu project member yg main suruh2 orang buat keje dia. main lepas je tanggungjawab sendiri kat orang lain. pastuh amik credit bile project siap. lol. opis senyap. orang berenti borak, typing, batuk sume. sume tengah concentrate kat monitor memasing. lol. aku pun la. nasib baik dia kat belakang aku. so tak nampak ape aku buat.
situasi ni juga terjadi bile Project Manager kitorang marah2 dalam phone. sumorang bantai senyap. lol. tade orang pegi tandas. tade orang print documents. kalau print pun, tak pegi amik kat printer. kang PM dah abis marah2 baru pegi amik printed docs. sumorang start berjalan sana sini. hahahaha!
sebab kitorang nih vendor and space kat dalam opis EPF nih terhad. PM kitorang tade bilik dia tersendiri. dia duk kat meja sama cam meja aku. cube (pronounced ‘kiub’) kosong wall rendah. sumorang duk kat meja yg sama. so kalau PM marah2. mmg sumorang dengar la. haha. sume kaku jek. ye la.. sume in-shock. sebenarnye. PM aku ngn project member dia selalunye baik-baik. cakap lembut-lembut. kalau dia marah staff dia kat sini pun tade tinggi2 suara, just tegur je. pastuh tetibe bile marah2 kat phone sampai jerit-jerit. lol.. getar sumorang. gyahahahaha!
dia dah letak phone tadi.. memula opis masih senyap. tapi sikit demi sikit opis start bising semule. bunyik keyboards, orang start bisik2, team withdrawal dah buat2 lawak, registration team dah diskas-diskas.. hahaha!

on other note, sejak ade iPhone ni. aku menggila ngn iPhone aku. jadi cam orang lain. tapi aku berlatih gak tinggal2 phone aku kat bilik bila sampai kat umah. so tade la setiap masa ngn phone. pastu iPhone adik aku pulak hilang. tertinggal kat The Curve. pastuh gi carik balik. adik ipar aku track ngn iPhone dia. skali tengok dalam map, phone tu bergerak la. nampak sangat dah ade orang amik buat harta sendiri. tatau la adik aku cakap la suruh buat report polis. mungkin polis leh tolong track kan skali. tapi ntah la tatau derang dah report ke idak.

Aku gi Super GT 2013 dua wiken lepas kat Sepang International Circuit. cam bese, aku tunggu sampai event habis. pastuh berlakon jadi wartawan masuk media center. gyahahahaha! yg tak tahan tu. aku tade pass wartawan pun. well. selama ni memang aku tade pass wartawan pun. tapi aku masuk jugak berdiri ngn wartawan lain. ok je dapat jalan sekali. haha. tak kene tahan pun.
kat Super GT Media Center tu aku dapat tengok live update untuk scoring system ngn playback krete yg menang. ramai jugak wartawan jepun. aku curik satu copy score. pastuh turun dari media center pegi garaj2 kereta.. hehehehe.. amik2 gamba krete, amik gamba orang bukak krete, amik gamba krete menang.. gyahahahaha!!! lenkali pasti aku buat lagi.

and then facebook. aku cam dah bosan ngn facebook kot. dah tade mende nak buat. dah la aku tak update gamba2. malas gile nak upload. aaahhh! takpe. Whatsapp memang pengganti.
——————————–

update on awek yg ku kejari.. hehe
sesekali nampak cam dia berminat. sebab dia start conversation dulu (never happened to me before). pastu senyap je. aku pun senyap. tade idea nak chat ape. nak call? takut pulak aku. gyahahaha! nak cakap ape? so aku sms je. aku try ajak dia whatsapp. tapi dia guna 3310 la.. haha! ape punye artis miskin nih.
eh.. haaa.. dia bukan la artis. tapi dia pernah masuk pertandingan nasyid ape tah dulu ala-ala kategori malaysian idol punye nasyid.. tapi kalah. dulu kan gile AF lah, one in a million lah, malaysian idol lah, mentor lah, hape kejadah sume tuh.. nasyid pun ade dol.. dan awek yg aku kejar ini salah satu contestant. hahaha. so suara dia mesti dalam kategori sedap jugak. nice. tinggi, comel n merdu. i like.

——————————–
minggu ni memang minggu aku balik lambat sebab shift batch run minggu ni jatuh pade aku. demmit! on the positive side nye, aku dalam claim meal. kire cam OT la tapi bukan OT.. just meal reimbursement. dapat la beli large piza hut, makan sorang2. hehe.

and makin ramai kawan2 aku dapat keje kat Middle East.. Oman, Saudi, UAE, Iraq.. peh! gaji besar2 wei. alhamdulillah rezeki mencurah-curah. so tak dapat la aku nak set bola padang. sume dah keje jauh2. futsal pun makin kurang orang. aku rasa futsal minggu ni cancel kalau jerebu berterusan. seb baik dah start hujan. angin pun kuat. so jerebu pun dah kurang. tengok lah cemane nanti. minggu by this Friday jerebu akan semakin menipis. insyaAllah.

on Jerebu note. aku baru la nak terpikir. kalau asap dari Indonesia boleh travel jauh gile sampai kat Malaysia nih. ape tah lagi gas2 toksik merbahaya dalam dunia nih. gas2 toksik yg aku hirup kat KL nih tak semestinye datang dari KL je. mungkin datang dari Bangkok atau Brunei. mungkin Filipina. or India. who knows. and kite nih punye la susah nak jaga kesihatan. nak jogging satu round taman perumahan pun susah. satu round je pun. less than 20 minutes.

 

pastu malas solat pulak.. haaaiiiii….. insaflah!

 

 

 

ps: tak sabor nak gi Jepun cepat. hirup jerebu Tokyo ngn Sapporo pulak.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 26th June, 2013, in Jepun, kawan kawan, Keje, story telling, wayang. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: