Sebulan lagi

im thrilled.. not because raya dah dekat.
raya can be raya for one day for all i care.

i’ve been planning this since my whole life. since aku first baca buku doraemon mase tadika dulu. last year baru betul2 dapat execute plan tu. lol. last year.. at this date… i agreed to join my mom’s friend’s group to travel to Japan.. yeessss!! land of the samurai.. nippon!!! where wolverine rampaged in his latest movie.

got some kinda sick story line in that movie.. tapi well.. he’s been doing it from the start pun. takleh buat ape lah. cerita orang putih. biasa la.

anyway. 27 aribulan ni aku akan gerak pegi tokyo dan duk sane satu malam sebelum flight pegi Sapporo. aaaaaahhh!!! i cant wait. the land of hentai under my nose… lol. kene amik gamba banyak-banyak sangat.. yg penting kene amik gamba ngn amoi2 Jepun yang lawa2 sahaje.. gyahahaha!

kawan aku ajar. kalau pegi luar negara, smartphone memang berguna. ready je google translate. tapi aku kene ade internet la untuk gune google translate. taktau la kalau maxis 3G-roaming cover kat jepun. tengok lah cemane nanti. ape-apehal pun. aku akan makan sushi dan mandi onsen serta minum sakÈ. eh.. gyahahaha! ok.. sakÈ tak minum. haram. hahaha. but just imagine. the land of the rising sun.. and im gonna be at the most Northern and most Eastern province.. Hokkaido. nice.

I just got info that there are TV station people coming with us to shoot our journey. or someone’s journey from our group. gile macam selebriti lah rase. pegi jalan2 pun ade shooting shooting.. lepas nih boleh la jadikan portfolio nak interview berlakon dalam felem korea. huk aloh! **** korea.. JEPUN rulezz!!!!

skang nih kene pikir nak carik power adapter lah. nak kuar duit la. nak tukar duit lah. ape bagai sume. malas jugak aku.

takpe. asalkan pegi. hmm.. malas pulak nak cerita pasal airasia cancel flight pegi jepun. takpe. aku buat ni jadi reference mase depan je la.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 1st August, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Huiyyo pegi jepun… Aku plg jauh pegi pon setakat negara2 dekat2 sini je, tapi dgn kengkawan or bwk sepupu aku…Banyak kali plan nak jejalan sesorang, tapi masih lagi lom berani. Haha…

    Tapi bab tukar duit tu, aku memang malas gila. Bawak kad ATM je. Tengok logo kat blakang, kuarkan je duit ikut selera. Tapi check jugak la brape nilainye… Usually kalo pegi luar malaysia ni aku pastikan bajet overall tak lebih dari rm800. Aku pun bukan kaki shopping pun. Haha.

    Harapan la nak dpt souvenir mahal2 kalo aku yg jejalan… Aku lagi rela spent duit utk makan kot. Oh, btw, bkn takat universal adapter je penting… Power bank pon penting juge…

    Selamat bercuti!🙂

  2. haha.. aku pulak rela tak makan. asalkan duit yg aku kumpul boleh bawak aku travel sane sini. souvenir tu pulak.. sebab aku sorang je yg pegi. so aku beli la utk family, kawan2 sume. makan tak penting bagi aku.

    tapi betul, kalau jalan sorang2 kene berani. sebab mmg tak dpt nak rely pade sape2. memang best jalan ngn kawan2. tapi bile jalan sorang2, byk mende kite leh accomplish.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: