Keagungan

sile bace nih. tengok youtube yang dia post pun ok. sebelum terus baca my post please.

http://wallybandits.blogspot.com/2014/02/bukti-tun-m-menghina-nabi-muhamad-saw.html

maaf.. kalau saya salah.

tapi aku pun ade pandangan aku sendiri tentang mahathir.

bahawa ape yg mahathir sebut dalam akhbar tu sebenarnye adelah ‘betul’..

Allah tak suruh kita mengagungkan Rasulullah SAW. malah mana2 Rasul pun..
Allah suruh kita agungkan Dia sahaja. dan ikuti Rasulullah. kerana mengikuti Rasulullah itu Sunnah. dapat pahala free kalau ikut. sekadar mengikuti.

aku teringat kisah yg aku baca tentang kejadian selepas kewafatan Nabi SAW. bila Nabi SAW wafat dan Abu Bakar As-Siddiq datang mengkomfirmkan kewafatan baginda, Abu Bakar keluar dari masjid dan terus berkata kepada semua yg datang, (lebih kurang macam nih lah bunyi nye) “kepada mereka yg mengagungkan Muhammad, ketahuilah Muhammad telah mati dan kepada mereka yang mengagungkan Allah, Allah itu tidak mati dan tidak akan mati”
(The Biography of Abu Bakr As-Siddeeq a.s. by Dr. ‘Ali Muhammad Muhammad As-Sallaabee, Translated by Faisal Shafeeq)

so aku nak tanye, adekah Abu Bakar itu menghina Rasulullah? of course lah statement Abu Bakar tu menyuruh umat Islam berhenti mengagungkan Rasulullah. adekah itu dikira menghina Rasulullah?

Rasulullah sendiri tau dia seorang manusia biasa. seorang hamba Allah. cume baginda dipilih sebagai Rasulullah, dari kalangan manusia biasa. dari kalangan Bani Quraisy pulak lagi..

ye. to me mahathir cakap betul, kita sepatutnye bersyukur kepada Allah, dan bukan kepada Rasul-NYA…

By Allah, aku sikit pun tak suka kan mahathir. banyak kesalahan beliau telah lakukan.. tapi bile dia bercakap tentang kebenaran. aku menyokong kebenaran itu..

masalahnye mahathir ni.. dia sendiri lupa statement dia. dia sruh orang Malaysia bersyukur kat UMNO. bodo la tu.. ko tolong la aku banyak mane pun. dah mmg kerja kerajaan untuk berkhidmat utk rakyat.. syukur aku tetap kepada Allah. ko buat salah. salah tetap salah. apehal nak agungkan UMNO kalau dah banyak buat salah? nak bersyukur ape kat UMNO?

its like this.. example of a vending machine…
u put money into a vending machine. u push a button of your desired items. u get the desired items. and you THANK THE CREATOR OF THE VENDING MACHINE for creating an awesome machine.

same la ngn politik.
u pay taxes. u vote for your desired government. u get your desired government. and you THANK GOD for creating and giving humans knowledge to create governments. DUUUHHHH!!!!!

YOU DONT THANK THE GOVERNMENT.. OR THE BUTTONS.. ITS THEIR JOB TO FUNCTION AS WHAT THE CREATOR HAD SET THEM TO DO. the button’s job is to select and claim our items. the government’s job is to help rakyats get better life.

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 22nd February, 2014, in blog orang lain, books, Perspectives, politics, Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: