1 Ramadhan 1436

Ramadhan.. pertame sekali. aku nak mohon maaf kepade hantu-hantu yang bace blog aku nih sebab dah lame tak berblog. huk aloh! macam aku femes je ade hantu bace blog haku. terime kasih kepade encik hantu dan syaitan sebab membace.. eh. korang dah kene rantai.. tade internet eh kat tempat rantai?

setelah berkurun lamanya. aku membuka balik seluar dalam aku. eh. blog ini untuk merekodkan ape yg telah aku buat. setakat tahun ni.. err.. setakat bulan ni je la.

awal bulan ni aku join Saiful Nang Academy of Professional (SNAP) program PhotoCamp XI <— XI adelah nombor roman 11.. gi melawat Lombok dan Bali sambil menembak hati. aku join program ni sebab nak cuti je. sebab Elfi la tanak organize cuti pegi Pulau Perhentian bulan Mei ari tu. last minit nak tanye sane sini last2 tak jadi jugak pegi Pulau Perhentian. so aku carik alternatif lain nak gi cuti. tah cemane aku leh jumpe program PhotoCamp nih. terus aku register and bayar deposit. pueh hati aku. bayar cepat2, kang last minit kang mesti nak cancel la, hape la..

carry forward hari pergi Lombok. Syibli (instructor cum organizer cum guru photography SNAP PhotoCamp 11) set kiterang duk Lombok 4 hari and duk Bali 3 hari.. pegi Lombok naik katerbang, pegi Bali nak feri.. then balik Malaysia naik katerbang laa dari Bali..

aku ingatkan pegi cuti rilek2 je. upenye schedule dia dari hari pertama sampai hari last.. kene bangun 2.30 pagi untuk amik gamba Bima Sakti, pastu tunggu amik gamba sunrise pulak, pastu jejalan shoot Human Interest katenye, sampai la ke petang tunggu Sun Set pulak.. balik ke hotel lepas Isyak. power tak schedule dia. Program ni tak membenarkan ko masa untuk shopping walau seminit pun. mmg keje ko hari2 shoot scenery, landscape ngn human interest.. tade keje lain. untuk orang2 cam aku yg tegar nih. mmg aku amat berpuas ati dengan ape yg Syib dah schedule kan. sangat berpuas ati.

untuk mamat2 minah2 yg nak ikut setakat pegi bercuti, shopping2.. ini bukan program yg sesuai utk derang. mmg seminggu tu berpeluh je. sihat badan aku. last week main bola aku tak penat pun lari 20 minit.. selame nih nak tahan 10 minit atas padang macam kene angkut Bumi bak Atlas <– sile klik nama Atlas ini.

Syibli bawak kitorang ke tempat2 rare yg mmg tade pelancong datang. mmg kene redah jalan lobang2, hutan, sawah padi, kerbau, lembu, babi ternakan, semua laa.. mmg cantik tempat2 dia, bagai Jennifer Connelly masa memuda dulu. cantik! by Allah, Syibli had now earned my utmost trust in showing us beautiful places.. if there are beautiful places yang Syibli rekemen.. aku akan pegi. aku akan ikut dia pegi!!! dan aku akan shoot angle2 yg dia rekemen.. Syibli mmg power! katang natang! walaupun kurus kering je.. dah tu penyabar yg amat. dia mmg orang yg paling sesuai untuk pegang program ni.

Saiful Nang tak join kitorang kat Lombok. dia join masa kat Bali. sempat la kenal2 borak2 ngn dia. dia mmg seorang manusia yg power macam Pendekar Laut.. sangat power.. 1,000,000 Hp Tumbukan Maut Pendekar Laut punye power, aku tengok dia nih diberkati, amat murah rezeki dia.. Alhamdulillah. patutla dia dapat staff power2, bisnes yg melonjak naik, dan kepercayaan ramai..

by Allah, how can i be like Syibli and Saiful Nang.. or maybe like my friends.. Faitz, Elfi, Ain, Faliq, Mam, Ben, Hajral.. semua lah.. murah sangat rezeki derang. ikhlas buat keje..

sekarang nih. setelah pulang. setelah kembali ke realiti. walaupun PhotoCamp tu realiti gak.. tapi itu realiti 7 hari je.. skang ni realiti yg 50 tahun punye. setelah aku kembali ke realiti. aku malas cam bese. hish! nak tunggu kelas photo editing Sabtu ni ngn rerakan PhotoCamp.. cemane la bentuk gamba yg akan aku hasilkan nanti, segi tiga ke, emat segi ke, trapezium ke, parabola ke.. hai.. tak sabar rasenye.

eh.. dah Ramadhan. sesape yg bace nih. maafkanlah salah silap aku. aku tau byk salah silap aku. silap taip paling banyak kot. susah dowh nak type kat iPhone tu. jari aku dah la gemuk.

itu je la ceritenye. tade details. malas aku nak cerite details.

tatkala orang bersedia nak gi Tarawih kat mesejid. aku tgh sibuk tulis blog. takpe. aku boleh tarawih sendiri nanti. ape masalahnye???

Selamat ber’ibadah semua

About ururu5

I practice Islam, total One Piece fan.. and L'Arc-en-Ciel.. and Arsenal.. and PAS.. and.. im single.. or am i? N.E.S. tolong confirm kan.. I'm left-handed..

Posted on 17th June, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: