Category Archives: my life

Rain

It’s raining..

I had always loved the rain. Well. more like, I still am in love with the rain.. any kind of rain. I’d bathe in them countless of times and I think I’ll continue doing so even more in the future.

True. Sometime it hinders my plan. True. Sometime its just felt wrong and humid. But heck, I had never been more in love with anything more than the rain.

Be it a quick humid rain in the middle of an afternoon, or a normal rain, or a rainstorm… or maybe a thunderstorm.. heck! put me on a boat in the middle of a sea storm where it rocks the boat violently..  I think I’ll never stop loving the rain..

I get these feeling of bliss, gorgeous feeling of ease, a flat piece of mind.. and an emptiness I could not even understand but I absolutely like it. I’ll walk through it no matter what. I’ll walk in the rain because of the respect I held for the rain. I’ll even stop for it. My pride will not be wasted on running away from a rain. Not a storm or a light shower can make me run away from a rain.

There are no sky to gaze upon, the clouds covered the sun, the moon and any beautiful stars beyond the sky. But there are always that rain drops on your hair, on your face, into your eyes, into your mouth..

These rains, they’re like the perfected beautiful pictures you simply couldn’t catch with your camera any time you try taking one. But when you do, it’s like you’re holding the most beautiful piece of art you can’t even handle.

I always loved the rain.. and I still am in love with it. Call me a hopeless romantic, for I am.

*sigh*. The rain stopped. I guess I’m going for my run now.

Advertisements

syaitan at work

i was late again today. as usual. heh. oh.. its Monday people.. have a nice day.
i woke up at 8 and decided to continue my sleep. because it was raining last night and it was cold this morning.
and then the syaitan worked their magic. and so i dream of something unusual. i was back in my high school platoon.. we fought monsters in my dream, collect swords, and at one part, we we’re going hiking at night.. my friends were shouting in that dream. i heard it loud n clear. like they were screaming and shouting like hell outside of the hostel. i could almost hear it clearly in my ears. in that dream.. they shouted “cepat lah, cepat lah”***.. well, at least that’s what my brain interprets.
they kept shouting “cepat lah” until one moment i thought to myself, “I’ve woken up at 8 this morning.. so why te heck am i, in a dream, trying to go hiking?”. that’s when it came to me, and i realized the shouting i heard had changed to “Jangan bangun! Jangan bangun!”***. i woke up, took a peek at my alarm clock and it showed 5 minutes to 9.. lol.
astaghfirullah. Damn you syaitaaanns!! look at the devils, doing their job early in the morning ensuring that i miss my prayers and wake up late to work. while i, woke up late to go to my own work place.

and wallah.. i’m here in office at 10.

————————————–
***
cepat lah = faster
jangan bangun = dont wake up
————————————– haha.. cam perasan je ingat ade org putih bace blog aku nih. gyahahahaha!

Today – Birthday (not yet)

its 11.39am n im at my desk in my office.
yeah. im turning 29 today at 10.50pm. so im still 28 la kan? hehehehe.

i lied to everyone. saying im playing futsal tonight. but truth is. i just dont care. this wont be my first or second or third time i spent my birthday alone. fact is, i’m kinda looking forward to this. celebrating alone. haha. i wonder what’ll i do today. ice skating? movies? hmm.. tengok lah. today is my day. and my day alone.

*updates for Yeah!!*

currently i get to chat with her in facebook. everyday. that’s all. gyahaha! its a positive improvement. usually, i’d be the one who started any conversation (everyday).. but these last few days. it seems like she responded to my ‘conversation’. haha. she began to start conversations instead. almost like she’s interested (ok. i dont know that. thats just me assuming things)
maybe she felt guilty. or she’s testing how things gonna go from here. but heck. i dont care as long as she showed some interest.

not sure how things will go from here on out. i dont think i’d go asking her out tho. i really think that its not right. well. unless she wants to meet. then i gotta man up. should i someday ask her out?

currently. im waiting if she’d notice that its my birthday today. hehe. not that im wishing for it. it’s like a test. to see if she’s interested. gyahahaha! im not giving my hope a leap out of no where. but lets just see.

well. that’s the update. i guess.

Besar gile rumah Ayah

“Assalamualaikum”. tade orang bagi jawapan. aku terus turn off alarm rumah.

“besar gile rumah Ayah”
itu je yg aku pikir masa aku masuk umah lepas balik dari keje semalam. tade sape kat umah. adik bongsu aku kat kampus, adik pompuan aku dah duduk Ampang, abang aku dah lama pindah Sentul, Bapak aku pulak keje kat Saudi, Mak aku kene la teman n jage Bapak aku kat Saudi nun. so tinggallah aku sorang kene jage(konon) umah Bapak aku kat Sungai Buloh nih.
“besar gile rumah Ayah”, aku pikir lepas habis minum susu segar yg aku beli 2 hari lepas.

aku naik bilik aku untuk mandi, tukar baju, sembahyang, godek2 internet, pastuh main game sedas dua. sejak aku beli desktop baru nih, jarang aku bukak TV kat bawah. lagipun decoder rosak, bole tengok satu cenel je. haha. melekat HBO sampai aku rasa rajin nak call ASTRO utk repair or ganti decoder tu. which aku mmg malas nak call pun. tengok lah nanti. so aku surf tenet. bile masuk je Yahoo. ternampak dlm list Yahoo News, orang buat prank hantu dalam lif. kene tengok kat youtube. prank dia cenggini. orang masuk lif tipu. bile pintu lif tertutup. lif bergegar macam tengah naik. padehal lif duk diam je. then lampu terpadam and ade budak rambut panjang pakai baju putih ngn mekap muke pucat masuk melalui pintu rahsia dan berdiri kat hujung lif. then lampu on semula. orang yg kene prank mmg la takut. “kelakar jugak”.

then aku terpikir. kalau terjadi kat aku. adekah aku berani nak selak skirt hantu kalau betul terkene kat aku. ye la. logik la. kalau bukan hantu, nanti dia marah la aku. so aku tau la itu prank. tapi kalau jin betul2 pun. bukan dia boleh makan aku pun. so buat hape aku nak takut sangat pun. well. mintak2 tade la kene kacau ngn jin. stress pulak hidup aku kang kalau kene kacau ngn jin.

pastuh aku tengok ke luar tingkap bilik aku. tingkap bilik menghala belakang rumah. belakang umah aku tade pape. hanye hutan. “gelap nak mati”, aku pikir. well. tingkap umah aku tinted. haha. dan langsir aku biar terbukak sebab malas nak bukak tutup. lagipun convinient sikit. sebab bile matahari naik setiap pagi. cahaya terus masuk dan aku terus terbangun. setiap kali aku tengok tingkap tu memalam buta. mesti aku terbayang ade mate yg tengah memandang disebalik tingkap. i mean. bukan orang skodeng. hahaha. kalau ade orang skodeng aku. aku pun geli nak tengok dia. apehal nak skodeng orang gemuk tak pakai baju? tapi kalau hantu yg skodeng. aku rase biar je la. menatang tu skodeng je. tak buat pape pun kat aku. bukan aku nampak dia pun. so win-win situation la. huk aloh. aku fokus kat kegelapan luar tingkap. nampak bayang pokok yg lagi gelap. “gelap nak mati”, aku pikir lagi skali. dan aku sambung tengok youtube.

lepas 4-5 jam main komputer. rasa haus semula. aku turun ke dapur. minum air kosong 2 gelas. then tutup semua lampu kat bawah. kecuali yg kat tangga sebab aku nak naik tangga jap lagi. then pasang alarm rumah. bile alarm rumah dah on. aku pusing tengok ruang tamu ngn ruang makan. gelap. sunyi. besar. “besar gile rumah nih”, aku pikir. dan aku terus naik bilik dan siap2 nak tido. aku masuk bilik. tutup 2 suis lampu (bilik aku ade 3 suis lampu). aku terpikir, “demn, besar pulak bilik aku nih”. bilik aku dulu di share 3 org. aku, Abang aku ngn Adik Bongsu aku. sorang satu katil. besar kan? aku tengok luar tingkap. set alarm nak bangun pagi esok. turn off pc. capai buku yang nak dibace dan baring atas katil.

RRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGGGGGGGGGGGGGGG!!!! “aarggh!” (keletap!!) aku turn off alarm. dah pukul 6 pagi. sembahyang subuh and sambung tido balik. haha! aku tak tau kenapa, tapi tepat jam 8 pagi mesti aku terbangun semula. tanpa alarm. mungkin sebab cahaya matahari yg masuk. that’s why aku tak tutup langsir. hehe. mandi, gosok baju, bukak tenet. kul 9 baru keluar rumah. aku keje di KL dan keje start kul 9. heheheheheheheheheh.

oh! ini rutin harian aku dari Isnin until Khamis. seb baik Jumaat ade futsal. wiken aku selalu keluar. adik beradik aku jarang balik rumah. kitorang hanye bersama kalau ada pape special occasion je. cam befday aku ke, befday adik aku ke.. or aku jemput makan olio kat umah ke. well. not that kitorang rapat cam adik bradik lain. we’re not really fond of each other pun. bile adik-bradik aku sampai umah, seko2 terperap dalam bilik memasing (yg dah kawen ade bilik sendiri la) melekat depan komputer jugak. aku pun. haha.

kalau tak, kembali kepada rutin harian aku.
oh! kalau dah sampai umah. aku malas makan. lagi2 kalau tade orang masak. haha.

kene cepat carik awek or bini. or just tunggu Ayah ngn Mama balik dari Saudi (dont know when)……………… mesti la nak option pertama……… mak bapak aku pun nak halau aku jugak. “bile la nih?”.

Demotivation..

urgh! i am demotivated. sume kawan2 dah kawen. its not that aku frust sebab belum kawen. tapi aku frust sebab dah takleh ajak kawan2 lepak bile2 mase yg aku rase nak lepak. pastuh kalau nak buat aktiviti. tinggal aku sorang je. jalan sorang2. tengok bola sorang2. pegi rock concert sorang2. nak ajak kawan2 pegi mandi sungai pun takleh. sume baru kawen or baru dapat anak. nak jaga anak. nak jaga bini tgh pantang. nak hanimun. nak lawat(jaga hati) mertua time wiken.

well. bukan la aku mintak derang jage aku skali. aku tak mintak derang tinggalkan obligation derang pun. sebab tuh la aku tak ajak derang pegi mandi sungai pun. aku tak ajak lepak pun.

but well. aku still cant help feeling depressed. ye la. rasa kehilangan wei. kene carik kawan baru. kene carik awek. tapi mane nak dapat kawan2 skang. kawan2 dapat time skolah dulu. skang nih kawan2 keje pun sume dah kawen, ada obligation derang sendiri. nak carik awek lagi susah. takkan nak tunggu aku kurus baru nak dpt awek. awek takleh terima ke aku yg gemuk dan sihat ni. aku gemuk tapi sihat ok.. bukan sihat yang gemuk. tapi sihat yang sihat. benar-benar sihat. sihat tubuh badan. minum milo anda jadi sihat dan kuat. kementerian kesihatan. punye sihat.
walaupun gemuk. demn.

ade sorang awek nih. aku cube ngorat. tapi dia kate dia tanak bagi ‘false hope’. lol. erti kate lain. aku dah kene reject la. stil aku tak view it as kene reject. walaupun aku tau itu cara baik dia reject aku. but the thing is. aku tanak berputus asa. aku nak cube lagi. cume masalah terbesar aku. aku takde idea. aku taktau nak buat ape. lagi2 bile ajak awek keluar nih mmg bukan cara aku. aku serius tanak ajak awek keluar. walau nak try sekali pun aku tanak. itu bukan cara aku. malah bukan cara Islam pun. well. mmg la kekadang aku bermimpi dapat gi dating cam couple2 di luar sane. tapi no.. selagi dia bukan isteri aku. selagi tu aku takkan berusaha utk memberi dosa pade bapak dia. haish! (ye la dosa anak pompuan, bapak yg tanggung sampai la anak pompuan tu kawen. then suami dia pulak yg tanggung dosa dia)

aku bukan la depress tade awek. cume depress la tade kawan2 nak buat aktiviti same-same sane sini. dlm otak aku nih macam2 mende aku nak buat. white water rafting, gi Thailand, Bandung, Bali, gi panjat Gunung Nuang or Broga, gi main gokart, main paintball, jalan2 pi Legoland, pi Singapore, pegi Mabul, pegi Maldives, gi World Cup Brazil, gi New Zealand, skydiving, petik strawberi, banyak lagi weh mende nak buat. pastuh nak gi amik gamba. kalau aku gi sorang2. sape nak jadi model aku? amik gamba scenery je pun bosan jugak. nak la jugak amik gamba gelagat orang. amik gamba kawan2 berdiri depan zirapah. mintak kakak cleaner tolong amik gamba kite ramai2. pape lah.

nak carik kawan2 student. derang lak tanak kawan ngn aku. aku dah la tua huduh dan gemuk (tapi sihat). apehal nak kawan ngn org tua. ye la. baik carik kawan2 yang beautiful, young and strong kan? oh youth. how i envy youth.

tengok. tade sape nak teman aku pegi jepun. kamon la. someone out there. there must be someone yang nak pegi Jepun. meh teman aku. tapi tiket kene bayar sendiri. hahaa..
gile kau nak aku blanje. pegi Jepun nih aku bajet habis RM10,000 untuk aku sorang je. walaupun pegi 5 hari je. aku dah la kesempitan wang (lama tak sebut ‘wang’) sekarang nih. lepas beli tiket pegi Jepun. makin kesempitan wang aku.

ade hape problem la pulak ngn pembelian umah kat Shah Alam nun. buat masalah je. ##$$% betul la! hadui. kene kuar wang lagi. hadui hadui!

buat aku rasa re-demotivated lagi ade la. kene buat pre-re-motivation planning.

come. be my friend and we’ll conquer anything we want to. even the universe.

Sabtu 10/11/12

sebenarnye pc aku rosak minggu nih. Windows 7 crashed. Blue Screen masa Windows loading page. so seminggu aku tak dpt bukak tenet kat umah. tapi bagus jugak sebab aku amik peluang nih bace buku yg aku baru beli. interesting. new publication kat mesia.. Throne of Glass. tak ingat author dia sape. buku tade kat aku skang. semalam aku kuar.. mase balik, tertinggal buku dlm krete. so aku malas nak gi amik. nanti breakfast kang. aku gi la amik.

aku kuar semalam gi repair Windows 7 nih la. mane tah pegi Windows installer aku. aku lupe. so senang cerite. aku bawak gi lowyat je terus. sambil2 tu, aku upgrade harddisk aku tambah 2TB lagi.. skang dah 3TB la. nice. skang aku tgh blur taktau nak simpan ape. 1TB pun belum penuh dah upgrade jadi 3TB.. lol.

org yg service (re-image) pc aku semalam siap ingat aku tak pandai pape pasal pc gamaknye. sebab masa dia scandisk pc aku gune bootable USB mini XP dia. dia cakap kat aku ngn nada yg agak berlagak, “lepas nih mesti sudah ok, tak payah re-image”.. aku pun terkejut. scandisk je dah ok, kalau windows bluescreen? walaupun aku dah scandisk, buat recovery sume hape jadah la sebelum nih dan mmg tak jadi pape (aku lupe yg sebab tuh aku decided utk re-image.. eheh). bile windows bluescreen lagi skali. dia senyap. pastuh dia kata
“format la” (re-image la tu maknenye)
haha. dlm hati aku gelak.
“ok”
so aku kene charge RM35 untuk service dan RM298 utk 2TB WD Harddisk.

then aku letak CPU aku kat dlm krete. pastuh gi jenjalan kat Times Square. serius bosan. awek comel pun kurang. awek paling comel yg keje kat Borders mase last aku dtg Times Square pun tade. aku berjanji pade diri sendiri kalau aku jumpe dia lagi skali aku akan mintak no tepon dia. tapi dia cam dah tak keje situ lagi dah. so… aaah! and i was so hoping for it. Times Square penuh ngn budak2. demn!

which made me think of something else. project MRT yg akan sampai ke Sg Buloh melalui The Curve tuh nanti.. akan membawa wave of budak2 skolah to The Curve. nanti akan jadi cam Times Square, Mid Valley, Pavilion.. penuh ngn bangla, indon, budak2 skolah.. serius tak best. saket mate. sekarang nih, ramai awek2 lawa je kat The Curve. bile MRT tuh siap kang.. kurang la awek lawa datang. demn!

lepas jalan2 kat Times Square, mak aku call kate dinner kat Iran.. hahaaaa! power dowh! naik flight pegi Iran utk dinner saje. hahaha! tade la. ade satu restoren Iran kat AmpWalk, Jalan Ampang nih. restoren Iran favorite family aku. tempat dia tak berapa dikenali. makanan dia sedap2. pastuh portion dia besar. ko penah gi restoren ar-Rawsha? sedap tak? kedai Iran favorite kitorang nih.. 173 kali gande lagi sedap. harga same je kot.

tapi aku pelik la ar-rawsha tu.. dah la kedai arab. kalau ko pegi Arab Saudi. kedai nasik arab dia sume sedap2.. nasik arab dia (nasik + ayam/kambing) mesti lembut, moist.. tapi ar-rawsha yg kat Kg Pandan tuh tak best pun. dah la kering je. tiap kali suap nak teguk air. susah nak makan. tapi orang penuh je datang.

pastuh aku balik. dan test pc aku. windows loaded. and tadaaaa… sume ok. aku cepat2 install driver utk wireless adapter aku.. and wallah.. dah ade internet.. aku bukak email. bace sket2 news. tengok youtube Nurul Izzah punye statement. terus aku tulis entry baru ‘Non-Malays vs Non-Muslims. same ke?

restart pc aku sebab nak update windows. pastuh trus tido. penat gile aku rasa. tapi lepas Subuh tadi, aku rase segar pulak. so aku sambung bukak tenet.

not so important

AH! i really wanna go play dota.
but obligations.. demn u obligations.

I
need to follow up with my loan lawyers,
need to send my brother his reading materials,
need to finish my work,
need to check my outstanding bills,
need to check my eyes,
need to cut my hair,
need to buy shampoo and bread and toothpaste,
need to go to a dentist..

I have to go to Bangi tonight. the traffic’s not gonna be easy. i know.

then tomorrow, i’m going to play futsal at 7-8pm then 9-10pm.. then go to sleep early because on saturday, i have to wake up early to play football. then i have to confirm my friends attendance for a football match i set up on Sunday morning. demn. too many responsibilities. i hate this. if i wanna have fun. but none leading to games of dota.

i just wanna go to the Cyber Cafe.. and play dota for the rest of the night. aaaaaahhh!

ah! tak kire. malam ni nak pegi jugak. malas anta reading materials kat adik. pandai2 la dia carik reading materials dia sendiri.

Dinner malam ini

Salmon, tuna, mashed potatoes

ade kuah

mashed potatoes rasa cam kat Chili’s ok

Chili’s Mashed Potatoes (hehe)

4 biji potatoes (tak tau la jenis ape.. tapi yg penting potatoes.. lol)
6 cloves garlics
3 button mushroom
3 sudu besar butter
cauliflower (aku amik sebesar penumbuk aku)
susu full krim setengah cawan
garam and black pepper
parsley (cincang)
chives (dicincang)

1. buang kulit kentang, potong in large chunks (utk senang rebus)
2. sedia kan periuk ngn air, salted
3. rebus kentang, garlic, kobis bunga dlm salted water tu
4. keluarkan kobis bunga lepas 5 minit..
5. lepas lebih kurang 20 minit (kot) keluarkan kentang yg dah lembut beserta garlics yg lembut
6. masukkan kentang, garlic lembut dan butter dlm mangkuk dan lenyekkan mereka guna garpu.. season ngn garam n pepper.
7. blend kobis bunga, button mushroom ngn setgh cawan susu
8. campurkan blended cauliflower ke dalam kentang lenyek
9. letak parsley secukup rasa

serius mashed potatoes rasa cam mashed potatoes kat Chili’s.. bile aku sruh adik aku rasa mashed potatoes tu, aku tanye “macam Chili’s punye tak?”.. dia angguk.. yeah! hahahaha!

 

Salmon

olive oil
2 cloves garlic cincang
suku bawang besar cincang
Salmon
garam dan pepper

1. preheat oven (saye preheat 180 derjah Celcius je)
2. panaskan pan ngn olive oil
3. tumis garlics ngn bawang besar
4. letak salmon atas bawang
5. goreng sebelah isi salmon sampai nampak cam dah garing.. hehe (jgn sentuh selagi tak garing) seminit-2 minit
6. then terbalikkan salmon goreng belah kulit dia pulak (bawang tumisan dah melekat kat isi salmon) seminit-2 minit
7. season ngn garam n pepper
(slalu tengok dlm TV derang mesti letak dills kalau masak ikan. tadi lupe letak)
8. brenti goreng salmon dan masukkan salmon dalam oven

 

Sos Salmon (cam tak jadi.. tapi rase cam ok je)

1 cawan susu full krim
olive oil
2 cloves garlic (cincang halus)
stgh bawang besar (cincang halus)
3 button mushroom (cincang halus)
chives (cincang halus)
stgh bijik buah lemon (lemon kuning tuh)
garam dan pepper

1. panaskan olive oil dalam periuk kecik
2. tumis bawang sampai brown
3. masukkan mushrooms
4. masukkan susu
5. season ngn garam n pepper
6. masukkan chives
7. perah lemon juice
8. stir
9. panaskan sampai pekat ala2 sos..

10. (optional) kalau dalam TV, derang mesti blend sos tu so nampak jadi cam betul2 sos.. tade chunks sane sini.. tapi aku malas. so.. hehe

setelah makan. aku merasa puas ati dgn ape yg aku masak.

A post

haha! so many drafts.. but im quite sure i dont want to post them. so here’s another one. maybe i’ll post this one up today.

i dreamt of something strange today. it’s not really strange for some people. but to me. it’s an entirely new experience. i did some bad things in that dream. but somehow i felt like it was what i should have done. i woke up feeling happy about it. and as i was passing the big mirror beside my bathroom. a little glance through the mirrir shot me with reality. my hair. my hair grew thinner. day by day. it’s thinning. and i’ve got nothing to stop it from happening. and then i remembered the dream i had. damn! i gotta act fast. or i will be alone. hmmm.. regrets.. it shouldn’t affect me. in any way. but now. im having doubts. maybe i am getting older. what does it mean when people say “life starts at 40”? i’m beginning to feel the end of me right now. baah! i’m still going to Japan though.
what should i do?!! what am i doing?? really..

on the other note. i went to watch Taken 2 last night. good movie. not so much of a new plot. but heck. i enjoyed the movie. i actually decided to watch it on Wednesday with every movie i deemed not worthy of RM11 or RM12 after i read Taken 2 reviews in the net. lol. the reviewers dont like the movie it seems. but here’s the question. is the movie based on some book? because if it’s a movie based on a book. i could actually understand why it would be a good book to read.

the only problem with the movie is the author (i think). in this movie you’d understand how these Americans view Muslims, unchanged though more detailed. its a portrayal of how mean and bad a Muslim can be. and that a Muslim love their sons and daughters more than they’d love God. it’s kinda frustrating to know how these Americans really view us Muslims. you really have to keep an open mind if you wanna watch this movie. think that this is their movie and they can do what ever they can in their movies. and think that they are ignorant of the truth. well. that’s how i got over it. and enjoyed the movie.

Monday – Biru

hmm.. sume boss2 aku ade meeting kat tempat lain. so yg tinggal dalam opis adelah lackeys je. kitorang mostly tade keje sebab keje dah siap minggu lepas. so ari nih 3 major task paling productive adelah surf internet, bace manga, and TIDO. pergh! habis productive lah dlm 3 task nih. aku ingat nak bukak task lagi satu. main game. tapi dah pukul 5. so cam lepas aku abis tulis and post article nih. kemungkinan besar dah 5.30 ptg. iaitu masa untuk balik.
macam bese. aku dtg lambat ari nih. stgh jam lambat. tapi boss tade. ape nak kisah. balik je awal. heheh. lagipun tade keje. siap Development Server down pulak lagi. mmg tade keje langsung aku ari nih. dah la aku puasa. tak kuar lunch. mmg 7 jam aku duduk atas kerusi aku nih je. 7 jam!!! WThell?? tapi selama 3 jam aku berjaya mempraktikkan skill ‘tido-duduk’ aku. ade 4 org datang kejut and tanye cemane aku leh tido duduk cenggini. aku jawab “imma fuckin genious. that’s how”. seriously aku tak jawap cenggitu. sebab aku tengah mamai baru bangun tido. demn.
balik kang aku nak amik baju dobi. pegi pasar. pastu duk umah tengok tv. kalau aku ade awek kan best. mungkin leh kuar dating ngn awek. tapi hari ni hari isenin. so most likely awek aku pun tanak kuar (kalau aku ade awek la). Hanis Zalikha.. would you be my girlfriend? i mean.. would you marry me? Nadea Sukarno ke? Anis Hafidza Makhatar ke? huk aloh! err… Anis errr… takpelah (ini biar rahsia je). ramai tul aku suke. well. bese lah loser. forever alone. suke dari jauh je.
orang selalu samekan hari isnin ngn hari penat. ini sebenarnye satu opportunity. sebab tempat2 bersosial, mall2 besar.. mesti kurang orang. hari isnin adelah hari paling bagus untuk bersosial. sebab kurang orang. takyah beratur nak makan kat Chilis. aku bajet stock makanan mesi banyak. so boleh order pape je dalam menu. waiter tak perlu kata “oh, menu nih dah habis stock hari ni”. takyah berebut beli boxer yg selesa sebab orang lain dah beli. boleh parking betul2 depan pintu mall then takyah berebut nak exit parking.
AH! bile la aku nak rajin apply keje shift nih. dapat aku cuti time weekdays.

sabtu ari tuh befday adik aku. aku masak aglio olio. adik aku masak potato cheese dia. ok lah. kenyang jugak. ade kek lebih abang aku beli tapi x abis kat umah. hari ahad pulak, Acu (adik mak aku) ajak makan kat umah dia. makan spaghetti lagi. ngn cream pekat mushroom soup. lol. ngan roasted chicken. kenyang lagi. habis diet aku. aku serius tengah mengikuti program diet yg teratur. sehinggalah weekend baru nih. habis diet aku.

hari nih aku merasa berat seperti bese. mane pernah aku rase ringan pun. heheh! walaupun aku possessed otot2 yg boleh menolong menggayakan hikmat meringankan badan. tapi hikmat meringankan badan tak semestinye membuatkan badan aku ringan. cume mungkin perubahan aero-dinamik yg terhasil dari kuasa kinetik yg terhasil dari pembahagian tenaga daripada otot2 dalam badan aku yg menyebabkan aku boleh defy gravity. hence, membuat aku menggayakan hikmat meringankan badan. ye. aku boleh terbang. u cant? u need to learn how. and fast. sebab best gile defying gravity.
ah sume tuh tak penting di kala ini. yg penting adelah aku hanye nak buang mase. ding ding ding. kan dah 5.29pm.. ok.. baik aku post article ini.

bye