Monthly Archives: August 2013

Raya kat Kelantan

penat gak. Raye ni aku ingat sumorang would just duk rumah. rehat. tunggu orang datang raye. ingatkan raya kali nih akan jadi boring macam raya2 lepas.

tapi ayah decided dia nak pegi visit Mek Minah kat Kota Bharu, Kelantan. so he bought FireFly tickets to Kelantan for the whole family at the end of raya ke-2 and we shoot to NewCastle that very next morning. lol. 3rd Raya, Saturday morning we flew to Kelantan. we made history. this is the first time ever our family visited Kelantan on Hari Raya Aidilfitri. selalunye on Raya Haji we visited Kelantan, but we already made plans to go to Maghribi this coming Raya Haji.

i didnt know about any visit to Kelantan until it was too late. I told ayah that i gotta go to work on Monday. and he told me thats why im going back to KL on Sunday night. nniiiiiccceee…

masa aku tulis blog nih. aku dah sampai opis tengah hari isnin. aku terpaksa amik halfday EL (morning). sebab penat gile kot balik midnight semalam. sampai umah kul 2.30pagi..

kat Kelantan, at Mek Minah’s, i got to eat my favorite Daging Kicap n Daging Goreng Bodo (goreng kunyit la tu). i gotta tell you.. nothing beats her cooking.. literally nothing. not even Arnold Schwarzenegger with his Commando’s Bazooka.

dah tu lawat umah sedare se-dua.. tu je. tapi yg aku nak cerita adelah setiap kali sampai umah sedare2 aku nih. memula sampai tade makanan. pastu mesti derang masak nasik ngn lauk2 sedap. sempat tu masak. pelik aku. setiap umah aku lawat. mesti makan nasik lauk. derang masak on the spot. tapi lauk Mek Minah je la yg paling sedap. hahaha!

Kelantan memang best.. korang yg tade sedare kat Kelantan mmg rugi la.. orang luar kurang layanan. family first ok. gyahahahaha!

 

sekarang ni. aku tengah buat keje. sambil update article nak post dalam blog nih. kepala aku tengah sakit gile babeng nih. taktau la nape. dan 5.30 petang telah menjelang. aku nak balik umah.

Advertisements

Sebulan lagi

im thrilled.. not because raya dah dekat.
raya can be raya for one day for all i care.

i’ve been planning this since my whole life. since aku first baca buku doraemon mase tadika dulu. last year baru betul2 dapat execute plan tu. lol. last year.. at this date… i agreed to join my mom’s friend’s group to travel to Japan.. yeessss!! land of the samurai.. nippon!!! where wolverine rampaged in his latest movie.

got some kinda sick story line in that movie.. tapi well.. he’s been doing it from the start pun. takleh buat ape lah. cerita orang putih. biasa la.

anyway. 27 aribulan ni aku akan gerak pegi tokyo dan duk sane satu malam sebelum flight pegi Sapporo. aaaaaahhh!!! i cant wait. the land of hentai under my nose… lol. kene amik gamba banyak-banyak sangat.. yg penting kene amik gamba ngn amoi2 Jepun yang lawa2 sahaje.. gyahahaha!

kawan aku ajar. kalau pegi luar negara, smartphone memang berguna. ready je google translate. tapi aku kene ade internet la untuk gune google translate. taktau la kalau maxis 3G-roaming cover kat jepun. tengok lah cemane nanti. ape-apehal pun. aku akan makan sushi dan mandi onsen serta minum sakÈ. eh.. gyahahaha! ok.. sakÈ tak minum. haram. hahaha. but just imagine. the land of the rising sun.. and im gonna be at the most Northern and most Eastern province.. Hokkaido. nice.

I just got info that there are TV station people coming with us to shoot our journey. or someone’s journey from our group. gile macam selebriti lah rase. pegi jalan2 pun ade shooting shooting.. lepas nih boleh la jadikan portfolio nak interview berlakon dalam felem korea. huk aloh! **** korea.. JEPUN rulezz!!!!

skang nih kene pikir nak carik power adapter lah. nak kuar duit la. nak tukar duit lah. ape bagai sume. malas jugak aku.

takpe. asalkan pegi. hmm.. malas pulak nak cerita pasal airasia cancel flight pegi jepun. takpe. aku buat ni jadi reference mase depan je la.