Monthly Archives: August 2011

Transfer

akhirnye Fabregas telah meninggalkan kami. ah! sedih aku selame 2 jam. maybe sebab aku rase Fabregas deserves better. macam time Henry nak gi Barcelona. sedih sekejap je. happy for them sebenarnye. oh! Arsenal. aku ingat Fabregas nak berusaha dapat cup ngn Arsenal. nampaknye cam dia dah givap. well. cant blame him. defense Arsenal mmg teruk. attacking pun.. asik wide jek manjang. mau dia x fedap? aku pun fedap. tapi my love still lingers. aiwa.
ah. takleh nak kate ape dah. berharap kat gervinho yg kene kad merah je la. hadui. yg si Barton tuh tak abis terlepas je. haram. someone shoot ‘im in the head please.

takpe Francesc Fabregas I Soler.. i still wanna shake your hands. ekau dewa. mesti salam dewa. you are forever Arsenal in our heart. T_T

DAMN YOU BARCELONA!!!

p/s: wei rakan2.. bile nak bukak pose ramai2 nih? takyah makan mahal2. kfc pun dah ckup. mcD ke. tade tade. aku xnak blanje. aku tade duit.

Advertisements

Ramadhan week-2

lagi banyak makanan aku tengok.. lagi rindu aku nak makan masakan mak aku. ish!

+ nasik putih, sayur kacang panjang, ikan tenggiri goreng, sambal lado
+ nasik putih, daging goreng kunyit, kicap masin
+ nasik putih, sayur goreng, masak lemak ikan, keropok
+ nasik putih, ayam goreng, kari ikan, sayur

argh!!! aku nak makan nasik putih panas kat umah!

tadi aku tengok scones.. terus aku google “how to make scones”.. last aku pekene scones mase gi cameron highlands ngn family, 4 tahun lepas.. scone panas + butter + whipped cream + jem strawberi panas.. pergh!!!

aku dah lame pikir nak masak olio.. tapi asik x jadi.. isnin baru nih aku berasa rajin nak masak olio.. tapi bile bukak drawer yg simpan bawang sume tuh, ade dekat 10 lipas lari lintang pukang. bawang2 sume dah jadik baja organik hasil pemprosesan lipas. god deng! ade 2 bulan x bukak drawer tuh. aku nak bersihkan drawer tuh. so aku pegi carik Ridsect. lepas aku sembur jek Ridsect.. lagi 10 ekor lari lintang pukang.. ya Tuhan. aku angkat drawer tuh gi blakang umah. terbalikkan drawer.. itu dia. koloni lipas batalion ke-2 regim askar-askar Sungai Buloh. dengan lipas albino pun ade. yosh! tuh belum kira telur-telur dia skali. aku sembur Ridsect merata blakang umah. ade seko tuh lari bawah kaki aku.. terkujat aku.. rupe dia selit bawah tapak kaki aku tuh cam dia cube korek kaki aku untuk masuk dlm kulit.. wahahahaha! fobia jugak aku ingat mende tuh. aku x habis2 melompat sane sini. GELI WOI!! dah la banyak.. paling geli aku tengok lipas albino tuh. dah la putih. macam translucent. ish! geli geli! aku sembur sepuas ati.. pastuh biarkan saje. aku gi bersihkan drawer letak bahan2 memasak tuh.. tengok cebisan2 kentang yg berlobang serta bawang2 besar yg dah tobek.. hish! mau mati sebab taun aku kalau masak malam tuh. so tak jadi buat olio. aku bukak drawers yg lain. selamat. sebab drawer lain tade makanan. sume penuh ngn pinggan mangkuk periuk je. aku try2 gak terbalikkan mane2 yg ade ruang tuh. mane tau ade tikus ke cicak kubin diraja ke. selamat tade.
sejam kemudian. ade suara sorakan. “BUFFET BUKAK PUASA!!!” upenye semut merah tengah hurung lipas2 dekat 40 ekor tuh. goddemn banyak lipas! harus aku panggil rentokil weekend nih. hish! GELI!

sampai ari nih dapur aku bau lipas ngn ridsect.. cis! aku nak masak megi pun takleh.. kembang jek tekak bile masuk dapur. maybe 2-3 hari lagi.. ok la kot. aku dah hapuskan HQ lipas. jadi dapur aku mungkin terselamat untuk lagi 2 bulan. haha! kalau mak aku ade kat umah.. mesti x jadi mende2 nih. sebab mak aku memasak. so bahan mentah sume either habis digunakan. atau dibuang sebelum ia reput. hai! bile la bapak aku nak pencen nih? susah wei nak jaga rumah semi-D sorang2. kalau ikut hati aku. mmg aku nak sewa apartment duk sorang2 jek. tapi umah semi-D lagi selesa dan free kot. heheheheheh!

nak harap abang aku jage umah? silap la. dia ngn masalah mental dia dah ckup buat aku merana. abang aku bukan cacat otak. dia cam ade neurological issue sket. sket jek. tapi cam bile dia dah buat habit mende tuh. tak senang la hidup aku. adik pompuan aku pulak. balik umah kekadang je. ikut sedap dia x bagitau dia nak balik. habis jersi Arsenal aku dia letak dlm dryer. rosak wei! RM259 tuh. jersi Arsenal aku sblom nih dah rosak dah. sebab lepas basuh. keringkan dlm dryer. so aku tobat xnak letak dlm dryer lagi lepas beli jersi baru. tapi aku kene gi keje.. so adik pompuan yg balik sesuke hati dia nih. amik baju2 lom basuh.. dia basuh.. then keringkan guna dryer. haha! stok malas nak sidai kain je sumenye [termasuk aku lah]. rosaklah jersi aku. demn! well. x nampak rosak lagi. tapi dah nampak cam sticker2 Emirates tuh kesan2 nak tertanggal. demmit! adik bongsu aku pulak tak suke balik umah langsung. well. aku prefer dia x balik pun. depress gile aku kalau tengok adik bongsu kat umah. dia tido 19 jam dol. bangun kul 12 malam.. keluar ngn kawan2 sampai 5 pagi..balik umah.. tido balik 19 jam.. WTF?!!! ekau nak jadik failure.. bawak2 la sorok2 sket kat umah nih. aku yg menengok nih jadik depress. risau. mau mak bapak aku tak risau skali?

ah! mmg gayenye aku sorang je yg jage umah tuh. selama aku hidup kat umah tuh. x pernah skali pun aku tido kat katil mak bapak aku sebab malas nak alih barang atas katil sendiri. mesti aku kosongkn katil aku jugak kalau nak tido. adik beradik aku selamba dek tido kat katil mak bapak aku. aku rase aku pernah dengar pasal – “haram anak2 masuk bilik mak bapak”.. well. mungkin bukan haram. tapi more like ‘tak boleh masuk’.. tapi adik beradik aku nih selambe je. adik pompuan aku siap pernah bawak kawan pompuan sleep-over n tido kat katil mak bapak aku.. WTF?!! ekau nih anak sape nih?

ah! tengok.. dah melencong seperti biase. dari makanan ke lipas ke jage rumah ke bilik tido mak bapak. cam bese la aku melencong.. takpe.. aku melencong lagi..

aku dah givap pegi PARAM.. walaupun dikerumuni awek2 comel. which i very like. because im a forever alone loser who never had any kind of relationship with any girl. tapi aku dah givap gi PARAM. sebab aku mmg x suke crowded places. aku pegi gerai2 tepi jalan tuh je. senang. xyah berebut. mostly yg aku beli pun. sedap2 jek makanan derang. so ape aku nak komplen? hari nih pulak. aku nak gi gym sblum bukak pose. pastuh. kalau berkesampaian. aku nak makan aglio olio kat mane2 Italian restaurant. kalu x dapat. bukak puasa kat Pizza Hut pun ok jugak. Italian Restaurant jugak.

pastuh nak semayang Tarawih kat masjid malam nih. insyaAllah.

esok nak tengok Cowboys and Aliens.. oh! aku lupe nak cerita. Rise of the Planet of the Apes adelah muvi yg best.. aku bagi rating 4/5.. [update: nah review URL] sape2 yg sedih tak dpt tengok Draco Malfoy yg lembik mati dalam Harry Potter, boleh tengok Planet of the Apes.. Draco Malfoy mati! yeah! budak tuh asik berlakon jahat je. tapi x kisah la. aku nak tengok dia mati jek. cam x best tengok dia hidup. rating Draco Malfoy mati adelah 5/5.. yeah! haha! hape ke name sebenar budak Draco Malfoy tu tah? aku dulik hape ngn name dia. aku nak tengok muke x hensem dia mati jek. lol.

ok. habis setakat ini.

Today is the day

do u know what day is this?

This is the day that my team leader decided to take an MC.
This is the day my Project Manager didnt show up [dont ask me ‘why’,idk ‘why’].
This is the day that no tickets issued to me [well, at least in the morning.. dont know about this evening].
This is the day I’m free to do anything I want!!

so i’ve been playing games, reading mangas and blogwalking all morning. and later during lunch break, i’m gonna go shop till I drop. no.. I think I wont drop. coz i think i am wicked awesome today!! okay.. nothing to buy actually. just need a couple of onions and a battery for my dead alarm clock. i missed my Subuh this morning bcoz of my dead alarm clock. ye lah. aku tido kul 3 pagi kot. masalah tul kalau terbukak fb kul 12 tgh malam nih. meleret sampai kul 3 pagi.

today. yes today. im gonna talk about sharks. as i learned in the National Geographic channel yesterday. we all know. fishes.. fish.. just like other fishes in the world are cold-blooded. sharks are fishes too. so naturally they should be cold-blooded too.. which make ’em cold-blooded killers. just like Mona Fendi and Mahathir. eh.. okay.. maybe Mona Fendi were a warm-blooded killer. just like Sharks! yes. Sharks are warm-blooded. they have 2 types of muscle. the red muscle that generates heat.. and the white muscle that can be used in some kinda killing burst. the red muscles never stop moving. so they generate heat. which make Sharks warm bloody hell of a fish..

okay aku tipu. aku bukan nak cerita pasal sharks je. aku nak cerita pasal mende lain jugak. jap. dah kul 12.30pm, aku kene pegi shopping.

hmm.. 30 minit exercise ke sogo di bulan pose. ok gak. Sogo dikala lunch hour adelah surga dunia. Sogo adelah tempat tertumpunye awek-awek dan amoi-amoi yang cantik-cantik belaka. di situlah iman aku tergoyah sebentar tadi. sungguh ramai. bak ketam-ketam merah Great Migration. dan tentulah mereka adelah awek lawa yg loaded. awek loaded je yg sopping kat Sogo n The Mall. awek tak loaded sopping kat The Gardens n KLCC n Pavilion. sebab kat tempat2 cam Gardens or Pavilion nih, aweks hanye akan beli selai dua baju je. kalau kat Sogo.. x cukup kaki tangan nak angkat beg plastik. kalau boleh tolak 2-3 troli. mmg derang tolak. loaded wei! dah la lawa2. ade sorang amoi tadi.. pergh lah! tercalar iman aku. bukan tercabar.. tercalar terus dah nih.. hish! Subhanallah! cantik betul ciptaan Tuhan.

heh…… okeh. mane aku tadi? okay. cerita lain.

last weekend[semalam la tuh]. aku hanye duk umah. bile aku bosan dikala Sabtu. aku kuar gi main Dota sampai 5 pagi hari Ahad. pastuh sahur terus. eh. tau pulak aku sahur? tak tak! salah tuh. pahala Sunnah Sahur itu hanye lengkap kalau kite tunggu dan semayang Subuh. sebab kalau setakat makan je. itu bukan Sunnah Nabi. Sunnah Nabi adelah.. makan sebelum Subuh dan sembahyang Subuh. jadi.. ape yg aku buat adelah. aku makan kul 5.30pagi. ble sampai umah. aku bantai tido sampai kul 5 petang. hahahaha! alhamdulillah.. hidup lagi aku selepas tido 12 jam non-stop. kantoi terlepas sume mende. konon nak kemas rumah. konon nak tolong mak aku hantar kad kawen abang aku. konon nak masak spageti untuk bukak pose. last2 sume ke laut Atlantik. laut Atlantik lebih romantik. woke up from my beauty slumber stayed on the bed for another 2 hours. yeah!!!!! DURJANA KAU!! NERAKA!!!!! bile bajer2 dah kul 7.20 cenggitu. baru gi mandi. konon nak berbuka puasa. makanan pade malam semalam adelah Mamee dan air oren sedap. yes! that’s all folks. sedap wei makan Mamee. perut aku terasa cam kenyang pule makan Mamee 2 paket serta minum air oren 3 teguk. 3 gelas penuh bermakna 3 teguk sahaje. alhamdulillah. ok la tuh. aku terasa cam aku dah kurus. padahal still a fat fuck. sempat aku bertaubat sekejap dengan menunaikan Fardu Maghrib serta Isyak. pastuh kuar pegi semayang Tarawih 4 rakaat.. ramai banget kat masjid. terasa panas bahang manusia2 bernafas dengan laju. dengan hawa panas yg manusia2 sekeliling generate. kipas kat dlm masjid tuh tolak angin panas je. 4 rakaat aku rase ckup la kot. peluh2 aku. tapi mungkin aku berpeluh sebab aku berpura-pura puasa pada siang hari itu. hmmm..

eh. aku slalu cenggini. mase memula nulis. nak macho konon, tulis dalam bahse inggeris. last2 entri aku nih jadik entry bahse melayu jugak. demn! aku cube jugak nak sway away from bahase melayu tadi kejap. tapi tak jadi jugak. hmm..

aku belum pegi tengok cerita Rise of the Planet of the Apes. muvi2 cenggitu leh tunggu hari Rabu. yg takleh tunggu mungkin adelah cerita Cowboys and Aliens. sebab aku dah bace review dia yg amat memberangsangkan. mat saleh tuh bagi 8 out of 10. is a must watch movie lah kan?! takyah jawap, nih rhetorical question. haha! byk mase aku nih.

aku sampai opis kul 0900pagi. by right. aku musti balik kul 5.30ptg. Kami Muslim diberi right untuk datang opis seawal 0800pagi dan balik kul 1630petang. supaye dpt balik awal dan bersedia untuk bukak pose. tapi memandangkan aku datang kul 0900pagi. aku kene la balik kul 1730petang. tapi some anomaly. some stainable variables dalam polisi nih. aku gelarkannye “the Absence of Bosses”. yes! maka aku akan balik kul 1635ptg hari ini. selepas Muslim2 yg lain balik kul 1630ptg. hehehe! ye lah. bagi derang balik dulu. kang derang x puas ati pulak tengok aku dtg kul 9 pagi.. pastuh balik same ngn derang.. so i’ll give them 5 minutes start sebelum aku chow. sungguh tak beretika aku ini. well. bukan aku ade keje pun skang nih. daripade duk tercongok sampai 5.30ptg.. baik aku blah je. mungkin aku boleh pegi Fitness First ari nih. setelah 2 bulan x gi gym. muahahahahahaha! bayar je. pegi tidak! BAZIR!!!! pastuh sebuk kate nak brenti. tapi x brenti jugak! ceh!

kalau pegi Fitness First. maknenye kene bukak pose kat luar.. hmm.. boleh makan kat Pizza Hut. YES!!! tentulah aku gi gym sebelum bukak pose! baru leh kurus. apehal gi gym lepas bukak pose. x kurus la cenggitu. tenaga aku banyak lagi kot. makan Mamee 2 paket ngn Air Oren 3 teguk bersamaan tenaga selama 3 hari kot. Meleis jek yg tak tahan puase. tak makan 12 jam dah merungut cam x makan sebulan. tade tenaga lah ape bagai. iman tuh yg lemah. bukan tenaga yg lemah. aku bernasib baik gak la. ade Iman reserve.. tgh duk kat kampus. oh! Iman tuh name adik aku.

so do u know what day is today?

it is
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday..
aku tak ingin, tak perlu..
aku dah bingung!

hahaha! ever heard of this song? i swear its the most annoying song i’ve ever heard.. well.. maybe second most annoying after Rebecca Black’s Friday. tapi lagu yg aku tulis atas nuh macam catchy.. sebab slalu sgt dengar dlm Hot FM. so teringat2 dlm kepale aku. tapi it’s not even sedap. tak sedap langsung lagu dia. it’s like the fuckest song! adelah lagi satu fuckest song. sang by Hazama.. aku tak tau name lagu tuh. tapi Hot FM tak habis2 ulang lagu tuh. aku punye la mintak2, bile dengar name Hazama.. aku mintak lagu ‘POKOK’ by MUH.. tapi keluar lagu tak sedap.. suara Hazama cam kemak tuh.. hape ke mende tah name lagu tuh. lagu slow. tapi kalau pegi youtube. tak habis2 komen org puji lagu tuh sedap. definitely bukan ‘POKOK’.. lagu POKOK sedap. tapi lagu Hazama yg selalu ulang2 tuh.. aku rase cam setanding Rebecca Black’s Friday lah. annoying! tak sedap! bile aku dengar jek lagu tuh. aku tuka channel station. Red FM ok gak lagu2 dia. tapi part dia bukak lagi hip hop negro2 yg x seswai ngn telinga aku tuh.. aku tuka lagi station. and DJ dia amat annoying.

bile caller nak letak fon..
DJ: “what do u have to say?”
Caller : “I love Red FM”

what te hell kene paksa cakap. padehal org tuh call sebab nak dpt freebies jek.. tade dia nak love2 radio stesen x terkenal nih. lol.

ahahaha! ape lagi eh? Blue Demon aku dah saket. dah la roadtax mati bulan lepas. nih semput semput pulak. aku try bawak gi keje minggu lepas. tiap kali aku break je. mesti enjin mati. WTF? cube bayangkan.. SETIAP KALI BREAK! mase aku balik keje minggu lepas. stuck dalam traffic jam. kejap2 nak break. kejap2 nak break. rase WTF gile. aku sampai je kat umah. aku pegi dapur carik minyak masak. aku tuang atas kerete. pastuh aku bako. krete aku tak terbakar pun. ye laaa.. aku gune minyak masak. bukan minyak tanah! ahahahahaha! seb baik aku x gune olive oil. mahal dol. tapi tade la. aku x carik minyak or tuang minyak pun. aku biar tersadai kat luar rumah je. mampus la. haha!

Blue Demon is still my Blue Demon wei. aku plan nak tuka enjin bile ade duit nanti. taktau la bile nak ade duit. heheh! kenape lah duit sebanyak RM 10 Juta takleh tibe2 menjelma dalam bank aku? kalau boleh menjelma. dah lame aku beli Scirocco. heheh!

walau pape pun. u know what day is today.. today is the day we live. nothing less. selamat berpuasa kepade aku. dan kepade sesape yg terlepas membace artikel x berfaedah aku nih.

Puase

Merry Ramadhan al-Mubarak everyone!