Monthly Archives: July 2011

Captain America, Malaysian Football and Chinese Kung Fu Legends.

Peggy Carter were portrayed as a real beauty in Captain America: The First Avenger.. aku serious fell in love ngn awek Captain America nih… Chris Evans played the character perfectly kot.. sebijik cam character Captain America dlm komik ngn kartun… shit.. it was awesome.. just like other Avenger movies.. the CGs were top notch.. personally.. between Indiana Jones: The Kingdom of Crystal Skull and Captain America. i’d choose Capt America as the better movie.. the plots are somewhat realized in this movie. compared to the old Captain America movie. and Hugo Weaving was excellent.. aku cam merasa ragu-ragu untuk memilih Hugo Weaving as one of the list of my favorite actors sebelum nih.. but today.. he made into the list. Hugo Weaving mmg tak pernah buat aku menyesal tengok movie2 yg dia berlakon. well. taktau la kalau ade movie hit yg dia berlakon yg aku x pernah tengok.. tapi setakat nih.. bagi aku Hugo Weaving mmg awesome..
sesape yg plan nak tengok muvi nih.. sile tengok yg 3D.. well. aku rase tengok yg 2D pun tade hal. cam same je. cume mungkin ade 1-2 babak yg 3D dia yg best.. and of course.. lepas muvie habis.. SILA TUNGGU SEHINGGA HABIS CASTING untuk tengok trailer muvi Avengers yg akan kuar bulan Mei tahun depan..

aku tengok muvi kat Cineleisure td. feeling satisfied. aku kuar pegi Curve nak carik makan. mase aku jalan sebelah Laundry Bar. sempat aku tengok bola malaysia bantai 1-0 memula.. sume bantai jerit sampai saket tekak. haha! sume ingatkan ade harapan. ade harapan je. tengok Malaysia main.. same jek cam dedulu.. tak reti hold bola. tamak. indecisive. aku stil rase Malaysia akan kalah. well. still jugak berharap Malaysia menang. sape rakyat Malaysia yg tak berharap Malaysia masuk World Cup? aku tengok kejap je.. pastuh aku rase lapar sangat.
so aku pegi lah makan. ingatkan nak makan grand2 sket. ye lah. Ramadhan’s coming. tapi lepas jenjalan kat Curve tadi. aku rase makan kat Marche or TGIF or Dome or Bubba Gump macam tak ckup grand jek. so aku pegi kedai kat tepi hotel tuh.. alah.. kedai mamak tuh. haha! makan megi goreng ngn nasik goreng kampung. mamak paling mahal aku pernah gi makan.. habis 17 Ringgit.. utk megi goreng, nasik goreng kampung ngn teh tarik.. untuk sebuah restoren mamak, itu kire GRAND la tuh.
bile habis makan dalam mase singkat. aku pegi balik tengok bola kat Laundry Bar tuh. selame aku makan.. tade bunyik org brsorak pun.. mungkin masih 1-0.. upenye Singapore dah bantai seri 1-1.. haha! patutla sume senyap.. skang Malaysia kene bagi 3-1 kalau nak qualify.
MEMANG TAK QUALIFY LAAA. tengok care main dah tau takleh nak bolos defense Singapore.. hahaha! stay je la 1-1 sampai abis…
aku rase elok lagi kalah kat sini.. daripada terlepas masuk World Cup, pastuh kene sembelih ngn team2 World Cup time Grouping.. buat nye dalam Grouping sume kalah 10-0.. mau malu satu dunia.. haha! tobat tanak masuk World Cup dah pastuh.. hahahaha! [kalau give-up la]..
Tapi Harapan Itu Masih Ada ya Kawan-Kawan.. hahahaha! ok la tuh.. tak pernah aku excited tengok Malaysian Football cenggini.. dulu aku tak pernah tengok bola pun. mase kecik2, takde pendedahan kepade sukan bola.. main bola mmg main.. tapi aku start tau World Cup wujud mase World Cup France 1998.. mase World Cup USA 1994.. aku buat2 tau je. sebab time tuh konon cikgu tanye. “sape yg x tido pagi tadi tengok World Cup?”.. bebudak kelas sume angkat tangan.. aku malu la kalau x angkat tangan skali.. buat2 angkat tangan.. padehal World Cup pun tak tau hape mende..
tapi tau la sesikit pasal Mokhtar Dahari tuh. sebab anak Mokhtar Dahari classmate abang aku kat skolah dulu. aku kenal2 cenggitu jek. tapi aku rase aku lagi hebat kot, sebab anak Najib Tun Razak classmate aku. haha! adik Afdlin Shauki duk kelas sebelah aku, adik ipar Ahmad Idham pun, abang kepade Aizat AF tuh classmate aku, sepupu Sufiah [Math Prodigy turn Pelacur Atasan Britain] pun classmate aku jugak. lol! pelakon Iklan Jaga Kesihatan yg sebut “Ayah, cikgu kate, merokok membahayakan kesihatan”, pastuh bapak dia senyum and simpan rokok dlm poket [WTHell?] pun classmate aku jugak.. lol!
ok.. point dah lari.. saje nak sebut pasal aku berkawan ngn ahli2 keluarga org2 femes nih.. hahahahahaha! padehal ahli keluarga je.. bukan selebriti yg sebenarnye pun. hahahahahahaha!

eh.. ape lagi aku nak cerita pasal bola Malaysia nih.. well.. like i said before.. lagi 100 tahun kot baru dapat masuk World Cup.. kalau nak menang.. tunggu lagi 5 Millenium baru ade harapan sikit nak menang World Cup. sikit je. nak menang World Cup, mungkin kene tunggu selepas kiamat la. kalau ade org main bola selepas kiamat. lol. bukan aku tanak sokong team Malaysia.. aku sokong je cam org lain. cume aku nak bagitau, realiti. this is reality. u cant fight reality. it’s a freakin fact that Malaysian football sucks! kamon la! player Singapore tuh dari negare lain2. kaum derang lagi byk lain2 dari Malaysia. tapi persefahaman derang tinggi. kite pulak? aku tak nampak pun orang Cina dlm team Malaysia. well. maybe org Cina tuh yg tanak gi trial. yg org Melayu pun, nak mendominasi je keje nye.. konon 1Malaysia.. nasib baik Rajagobal tuh manager.. kalau manager melayu.. alamat team Malaysia sume melayu jek.. pastuh seko2 main tamak. main tamak kalu power, takpe.. inii.. dah la tamak kantoi.. pass bola kantoi.. skill kantoi.. strategi lagi kantoi.. sesak napas sebab isap rokok banyak.. hold bola tak reti langsung. sekali dua je aku pernah tengok Malaysia hold bola..kalau derang main possess.. mesti byk hold bola.. mesti Singapore frustrated kalau x dapat sentuh bola tadi. ini tidak. kejap2 long ball.. kejap2 long ball.. kalau long ball pastuh sampai tepat, takpe. ini tidak. seko2 lompat angin sesaje jek. pastuh kejap2 cube gelecek defender tapi tak lepas.. kalau main one-two-one-two.. mesti lepas defender Singapore tadi..

aku tau. cakap senang. cube aku main. tapi masalahnye, derang tuh professional footballer.. setakat one-two-one-two tuh.. kire basic la. apehal nak komplen susah? ekau professional footballer yang nak main World Cup. setakat one-two tuh.. perkara mudah la.. kalau tak cemane nak compete ngn team negara2 gergasi bola lain? buat ko jumpe Argentina mase group qualifying? buatnye ko jumpe Germany mase qualifying? ekau nak kate hape? susah?!! baik takyah jadik professional footballer cenggitu. cemane ekau boleh terpilih jadik wakil Malaysia kalau kate susah nak one-two?

takpe.. nanti lepas raye. bile aku dpt peluang main bola padang. aku akan buktikan yg one-two itu adelah semudah ABC.. ewah.

kan dah pukul 2 pagi.. esok kalau tade futsal. aku nak pegi tengok muvi Wu Xia pulak.. since Ip-Man, aku tak pernah miss tengok muvi yg Donnie Yen berlakon. ini kes macam memula aku tengok muvi Jackie Chan. huhu. between Jackie Chan ngn Bruce Lee.. I think Jackie Chan is the better martial artist and better actor than Bruce Lee.. aku respect Jackie Chan more. bagi aku Jackie Chan setaraf Michael Jackson.. kalau Michael Jackson was the King of Pop.. Jackie Chan is the King of Martial Art Movies. no doubt. he is gonna be Legendary.

Advertisements

The Fly-er

what is it that you want me to do? you humiliate me by the front cover of the road. you smile back when the chill threatened to froze. i find it perplexing enough that you would not mention anything to me for the entire misrable hour you set me to. what? i could be emberassed about it. i have more feelings than anyone could ever imagined. who are you to blame me for the mistake you had me do? i am the one who guide the misguided. and you… you chained me by the light and degrade me with such disgrace. you saw it coming. yet. you… argh! I hate YOU!
what is it that you would have me do? turn back the sand that flows in the Sahara. just to right the wrong? for you? you misleading wicked sly of a flyer. mind you. i am what i am. a gentleman that belong to the power itself. i would see you trashed to pieces for vexing me by the entire hour! i would have you scissor-ed down, burned by the fastest flame, concealed deep in the storage, and be left in the sacred darkness for eternity. I would have your button! and i will do it. once i go back home!!!

how dare you stayed open for the entire lunch break. you lowly zipper!!

BLEARGH!

hak ela! perasan lawa la tuh! ceh! bajet mekap lebih. buat photo shoot ngn amateur photographer, terus perasan model la tuh. kalu dah buruk tuh buruk jugak. wahahahahahahahaha! ape? muke ko lawa? aku cakap pasal perangai ko! tiada yg lebih cantik dari mereka yg mengenali diri mereka yang sebenar. luaran mahupun dalaman.

MELAYU BODOH!!

Lazy Day

aku nak embed lagu Lazy Song by Bruno Mars. tapi cam dah ramai orang buat cenggitu. so aku nak jadi lebih kreatif dari derang. aku tak letak pape.

baru balik dari semayang Jumaat. tapi cerita last week nye semayang Jumaat, sebelum aku pegi rehearsal wedding Faiz, aku lupe nak masukkan dlm journal aku. mase aku masuk Masjid Jame’ minggu lepas untuk semayang Jumaat. aku nampak ramai omputih kat luar Msjid Jamek tuh terjenguk2.. dengan aurat tah ke mana. tak habis2 tanye orang “can we go in? can we go in?”, dengan beraninye aku berjalan masuk masjid tanpe menoleh kat omputih tu pun. sebab omputih tuh x tanye aku. haha! derang tanye salah sorang staff masjid tak situ. visiting hours are limited to before and after solat time. sepatutnye letak la sign visiting hours. tapi tak menarik pulak kalau visit masjid time tade orang. haha! kalu nak amik gamba. haruslah time orang tengah ramai mase semayang Jumaat. baru lawo. baru magazine-style picture. hmm… tak kisah la tuh.
aku nak cerita pasal ade sorang omputih nih. terkial2 bawak anak2 pompuan beliau yg x tutup aurat tp belum cukup umur kat dalam masjid. dengan camera gear beliau kat bahu. first tot aku.. ingat dia nih sorang pelancong yg berjaye curik2 masuk ngn anak2 beliau untuk amik gamba orang semayang Jumaat. aku berjalan la kat omputih nih bersama ayat “Sir, u cannot be in here in this hour. please visit later after we have finished our prayer” dalam fikiran aku. sume nih dalam otak aku je. omputih tuh dalam 10 meter je dari aku. tapi lagi 2 langkah aku nak sampai kat omputih tuh. otak aku tetibe menukar ayat kepada soalan. jadi pabila aku sampai kat omputih tuh. instead of asking him to leave. aku tap bahu dia. aku tanye “sir, are u Muslim?”, syukur jugak aku sebab Allah tolong tuka ape yg aku pikirkan.
itu perkara yg ajaib bagi aku. cemane dlm 2 saat. fikiran aku boleh bertukar. tapi yg paling best adelah mase omputih tuh jawab. “yes. Alhamdulillah. im here to pray”. dari loghat dia. aku bajet dia dari Utara Amerika atau Canadian. sebab English dia pekat gile. aku kenal loghat Kanada nih dari sorang kawan mak aku yg penah keje kat Telekom dulu. dia Canadian. masuk Islam. kawen ngn kawan mak aku. English dia bapak susah nak paham. well. English Scottish mmg paling susah nak paham, stok telan lidah. Canadian English pulak cam derang cakap singkat2, laju2. seb bek aku dah ade pengalaman. so dpt tangkap la ape dia cube cakap. so lepas aku dengar dia cakap cenggitu. aku angguk. aku blah gi amik wudu’. tourist tuh tengah carik tempat nak letak anak2 dia mase dia semayang Jumaat.
yang buat aku teruja nak record mende nih sebab. omputih tuh sebut “Yes, Alhamdulillah”. bile aku tanye dia nih Muslim ke tak. berbeza betul ngn orang yg mengaku Islam semata2 nih. cara seorang “Muslim sebenar” menjawab soalan ngn cara seorang “Muslim di lidah” menjawab soalan mmg berbeda. tak kisah la aku judging omputih tuh ngn satu jawapan je. tapi kalau begitu cara jawapan dia. maknenye sebelum nih dia dah praktikkan mende same berulang kali sampai dah jadi habit dia memuji Allah bila dia sendiri ngaku dia adalah seorang Muslim. aku terpikir, kenape la tade orang ajar aku buat cenggitu selame nih?… ke aku yg tanak belajar? well.. yg pastinye.. selame aku hidup nih. mmg tade org ajar aku untuk jawap cenggitu. seperti mana tade orang ajar aku Tahhiyyat Akhir sampai aku Form 3. mungkin ade diajar dalam kelas agama. either aku x datang kelas atau aku x concentrate. yg pastinye. aku hanye diajar. kalau tak tau Tahhiyat Akhir.. Tahhiyat Awal je dah cukup. so aku pun jahil ikut bace Tahhiyat Awal untuk semua bacaan Tahhiyyat tuh sampai Form 3. jahil betul. nasib baik Fardu Ain aku pass [ye lah, aku hafallah lepas tuh. SENDIRI!]

tadi pulak semayang Jumaat cam bese je. ye lah. cam bese la tengok melayu tanak berdiri saf rapat2. seboleh-boleh nak ade ruang sebelah dia, tanak sentuh bahu orang sebelah. melayu lagi suke berdiri sebelah setan dari berdiri sebelah Muslim yg lain, is a fact. tadi, saf depan aku ade ruang kecik. muat untuk org kurus a.k.a. org2 sebelah aku. tapi seko2 tanak pegi. so mamat2 saf depan aku tuh pun saje la luaskan kangkang dia supaye nanti ade ruang kosong antare bahu antare mereka. takyah berhimpit. tapi aku x bagi can. aku pegi penuhkan saf. so sumorang kene berhimpit. padan muke derang. well. aku lagi suke berhimpit daripada ade setan lalu-lalang depan ngn tepi aku.

lepas semayang Jumaat. aku pegi makan Burger King. cube beger baru derang. Chicken TenderCrisp hamende tah. basically beger nih cam KFC Zinger. cume lagi tak sedap. serupe cam GCB je bagi aku. cume GCB McD tuh dia grill. [aku mmg x suke bhgn peha ayam pun]. Burger King TenderCrisp nih peha ayam goreng rangup. tapi x sesedap Zinger. Zinger is like 20 times lagi sedap dari GCB and 50 times lagi sedap dari Burger King new burger. haha!

on to the next one. semalam aku tengok muvi Hanna.. summary : TAK BEST.
sape tah choreograph fight scenes dia. sume tak best [bagi aku].. Eric Bana mmg tak sesuai la buat hand-to-hand combat. tak real langsung. stok cam Jason Statham mase mula2 buat fight scene. nak serius. tapi awkward.. kelakar gile. first fight scene yg dilakonkan Jason Statham yang nampak real, adelah dalam cerita Expendables.. sebelum2 tuh.. hand-to-hand combat dia langsung x real x best. kenape org lain kate best aku pun tatau. so Eric Bana nih cam ala-ala Jason Statham awal2 dulu. TAK BEST!.. jalan cerita dia byk scene mcm kene tapis je. orang jahat dia tah pape. Jalan cerita dia simple n boring. macam first movie Harry Potter.. simple!
bagi aku, Eric Bana nampak macho bile guna pedang dalam Troy serta jadik askar legend dalam Black Hawk Down.
dlm muvi Hanna pulak, dia nampak awkward. the only thing worth mentioning dalam cerita Hanna nih adelah pembunuhan tanpe belas kasihan. itu je. other than that, muvi Hanna tak memberi sebarang impak pade aku. TAK BEST. baik beli DVD Uptown je. or download.

oh! sebut pasal download, aku ade cerita pasal ia. eh.. bukan. bukan pasal donlod.. tapi pasal website2 blocked by gomen. sume aku leh access.. tenkiu network engineers!

aku nak main futsal sat lagi. dah brape minggu tak main futsal. perut aku lagi besar dari padang futsal hah! demmit! aku nak gelecek serta rembat bola please!!

It’s Too Late For You To Be Saying Things Now!

aku bace blog CheDet.. nah masuk link entry Chedet nih.

i quoted him saying,

3. But the fault does not lie with the religion of Islam. Over a period of 1,400 years the original teachings of Islam as was brought by Prophet Muhammad (peace be upon him) have been interpreted and re-interpreted by genuine scholars and charlatans with vested interest so that it is no longer the Islam of the messages of Allah subhanawata’ala. Some of these interpretations are so different from the original that they are not Islamic at all.

SUCH AS MALAYSIA.. do u think this is a Muslim country?
SUCH AS UMNO.. always equalizing Malays with Islam.. WTF?!!
——————————————————————-

5. Their teachings are intended to validate their own deeds and purpose, many of which are political. Thus in the Turkish Sultanate of the distant past, when a Sultan was enthroned, he ordered the murder of all his brothers. This was to prevent them from mounting a challenge against him. And his religious advisers justify this act by pointing out that Islam abhors “fitnah” (bad mouthing as well as attempting to overthrow a ruler and take over a country – both of these happened between the small Muslim states of Al-Andalus or Spain, often with Spanish help).

SUCH THE CREATION OF I.S.A.
——————————————————————-

8. Similarly the Muslim sects often fight each other. These are not due to Islam but are caused by interpretations by different imams and ulamas. It is wrong to blame Islam for the sad state of Muslim states. The blame should be put on the shoulders of the interpreters of Islam whose teachings divide the Muslims so deeply that they fail to be guided by the true teachings of Islam.

IT IS CAUSED BY ALL THE MALAYS INTERPRETATION TO DO THE WRONG THINGS LEGALLY. AND TO DO THE RIGHT THINGS LESSER!
——————————————————————-

9. If Muslims follow the true teachings of Islam as found in the Quran and the verified hadiths, they should be able to govern their countries as effectively as the followers of other religions. I must say though that the followers of other religions too often fail.

SUCH NEVER HAPPENED DURING CheDet’s REIGN FOR 22 YEARS.[well, maybe not entirely.. i dont know coz i only knew what happened for the last 12 years of his reign only]
——————————————————————-

10. Yes I was thinking of the situation in the country also when I say that Muslims are easily mislead. If their leader says that they will become “kafir” if they work with non-Muslims, they will fanatically uphold this and condemn people who work with non-Muslims. If tomorrow the same leader says working with the “kafir” is alright, they will say “Yes, yes,” and forget how in the past they had condemned others as kafir for doing what they are now doing.

MUSLIMS CANNOT BE MISLED.. HUMANS CAN BE MISLED BUT NOT MUSLIMS. THATS WHY WE HOLD OURSELVES TO GOD! NOT TO UMNO!~~ OR ANY OTHER KIND OF SELF MISINTERPRETATIONS!
——————————————————————-

auta-keling tau tak? most UMNO-ian i know.. cenggini lah care derang bercakap.. mase muda2, sume dia betul. walau dah terang2 dia buat salah.. dah tua pulak, dia compare kesalahan orang lain ngn orang lain. konon byk pengalaman. tapi tak pernah ungkit kesalahan dia sendiri. bukan malu. tapi penakut! laknat lah melayu!!

Selamat Pengapit Baru

ok! aku jadi pengapit for 2 days. penat. len kali aku tanak jadi pengapit dah. dah la pakai baju melayu. aku tak suke. biar dapat honor as the best man pun.. aku tanak dah. aku tak reti!! oh! ex-Raja Permaisuri Agong Siti Aishah datang wedding belah pompuan. bersame2 adik2 beliau? baginda? adik2 ex-Raja Permaisuri Agong adelah amat cantik. aku tak mampu nak mengorat sebab aku gemuk. dan aku tengah buat keje sebagai pengapit. eleh! alasan. bese ar alasan loser cenggini. selepas nikah dan wedding hari pertame habis. aku ngn pengantin laki balik umah aku untuk berehat. pengantin lelaki tak balik ngn pengantin pompuan tapi balik ke rumah aku. gile gay. selepas berehat sebentar kat umah aku. kitorang kuar tengok wayang cerita Harry Potter kat Cineleisure e@curve, kitorang duduk kat couple seat[sebab couple seat adelah tempat duduk paling atas]. WTF gay gile! dah la pengantin baru je nikah pagi tadi. pastuh kuar ngn best man gi tengok wayang. WTF?!!! tak pernah terjadi kot. pastuh aku kene hantar pengantin lelaki balik umah dia sebab esoknye ade kenduri kawen belah lelaki pulak. ahahahahahahahahahahahahaha! GAY!!!
papehal pun. selamat pengapit baru untuk aku.. dan selamat pengantin baru untuk En Faitz. memory card aku hilang! jatuh kat PJ kot! haram! naseb baik dah transfer gamba dlm pc faiz.

hari nih masuk keje cam bese. weird. aku rase penat aku jadi pengapit hilang lepas tido dengan best selame 8 jam. nak kate deep sleep. aku rase bukan kot. deep sleep nih lain rasenye. kalu aku dapat deep sleep, bukan sekadar hilang penat malah rase segar bugar [lame gile x gune perkataan nih] bile bangun pagi. so pagi tadi mmg bukan deep sleep. mungkin not-so-shallow-not-so-deep-sleep.

oh! aku dapat email dari jobstreet berkenaan “Mossad Services”, derang kate Mossad Services tade kene mengene ngn Israel. haaaaahaa! derang sruh aku buat research pasal company nih dulu sebelum membagitau org. well. aku dah kate dah mungkin aku salah. tapi cam name kompeni Mossad dengan logo bintang Daud takleh mengconvincekan aku bahawa kompeni tuh tade kene mengene ngn Israel. WTF?

pastuh petang nih aku dapat email dari salah satu Yahoo Group aku. email mari mengutuk BN! yeah! isinye adelah seperti berikut, sile enjoice:

Subject: Types of stupidity..

Bodoh, bangang atau bahlul ? When I was in Form One, a class-mate asked me “Engkau ni bodoh ke, bangang ke atau bahlul” ? . That’s when I learnt that there are 3 categories of stupidity. I forgot all about it untill this week – when I suddenly remembered that question again. It was triggered by 3 pieces of news, all about spending money on unessential projects, splashed all over newspapers. News 1
Government’s plan to build a new Parliament House in Putrajaya at a cost of RM800 million.
News 2
Cost of building the new palace escalates to RM811 million.
News 3
Minister Datuk Nazri Abd Aziz says “government hasn’t got enough money to provide our students with scholarships”.
Bodoh, bangang or bahlul? If you spend RM1.6 billion on building a new Parliament House and a new palace, you of course won’t have money to provide scholarship for our students. Many have already questioned the need for a new Parliament House. The country already has many palaces, many of them hardly used. So people wonder how does the idea of “rakyat didahulukan” fit in here.Note
RM1.6 billion can finance the entire university education for at least 40,000 students or be used to build at least 40,000 low-cost houses for the poor rakyat.
So think about this, which category do we fit in : bodoh, bangang or bahlul? Hello Malaysians, in future, think carefully before you cast your valuable votes because the 50 odd years old corrupted govt believes we are bodoh, bangang or bahlul.
FOR YOUR INFO : THE HARRY POTTER THEME PARK IN USA COST RM 800 MILLION. COMPARE IT YOURSELF.

duit aku cam nak abis dah nih. aku cek2 bank tadi.. tinggal RM300 je.. pastuh aku trus gi shopping underwear kat Sogo.. dah tinggal RM200.. wahahahaha! ade 7 hari lagi sebelum gaji masuk. aku belanje hape bulan nih?

PS: korang ingat ade cerita pasal ape aku buat as pengapit ke? ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

Arsenal Asia Tour 2011

just tasted GCB and not gonna buy it again. kulit ayam dia like yuckS! kot. i dont like it.

this week is one of the roughest week for me. first, Production Deployment untuk CR 2-tahun-nak-siap. pastuh ade pulak Arsenal Tour. gile kau. Samir Nasri ngn Van Persie depan mate beb. Jack Wilshere lagi.. pergh! puas ati 2 malam berturut. walaupun aku keje siang. balik keje. penat. pastuh stuck dalam jam. pastuh ade signboard bodoh. aku dah terlepas exit baru nak tunjuk arah ke Stadium Bukit Jalil. rase cam fuck gile. dah la terlepas exit sebab signboard bodoh. pastuh stuck dalam jam. padahal kalau aku masuk exit tuh. stadium tuh dalam 500 meter je. tapi sebab sign board kat Meleisia nih bodoh nak mampus menyebabkan aku terlepas exit tuh. jadi aku kene pusing kat Gelanggang Lumbe Kuda sane.. lalu tepi Astro yg tak pernah brenti trefik jem.. pastuh orang berebut2 nak masuk stadium pulak lagi.. aduhai. bodoh nak mampus la JKR nih! dah la aku cepat2 kuar opis. stuck jugak dalam jam. rugi 40 minit Arsenal Training Session. menyirap gak ar.

match day pulak. aku parking kat carrefour seberang Stadium Bukit Jalil. tade la jauh mane. tapi amik mase 15 minit jugak la nak jalan gi stadium. aku pun parking lah dalam Carrefour tuh. masuk tempat car wash untuk wax krete bapak aku. ye la. nanti nak bawak pengantin ari sabtu nanti. kene la wax. aku bajet. kedai cuci krete nih tutup lambat.

so aku jalan la dengan senang lenang gi Stadium. amik2 gamba. usha aweks2 Arsenal. aweks Arsenal are Super Hot! most of the Aweks Arsenal yg aku kenal [ye la. aku kenal kat twitter ngn facebook je].. mostly semua tau player2 Arsenal. dari Goalkeeper sampai Striker sampai ke Reserves. serius Hot awek2 cenggini. in fact, aku duduk sebelah awek nih. aku duduk sebelah VIP box ye. seat kitorang berharga RM388. paling mahal. heheh. mase training session semalam. awek nih datang ngn kawan dia. tapi mase match day tuh. dia sorang2 je. aku tak tanye name dia. tapi sempat borak2 ngn dia. semua player Arsenal yg datang tour nih. awek nih tau name derang. dalam otak aku : “Hot gile awek nih”.. well.. dia comel la jugak. tapi bese2 je kot. awek Arsenal tak macam awek MU ye. awek MU kenal Beckham, Rooney ngn Ronaldo jek.. bosan nak mampus!

dah sejam aku duk dalam stadium. Match Malaysia -vs Arsenal baru je nak start. player Malaysia baru je kuar. tetibe dapat call dari kedai cuci krete, derang kate nak tutup kedai. aku kene bayar n amik kunci cepat. harge dia RM150. aku nih pun bengong tade duit byk tuh. kalau tak boleh org kedai cuci krete tolong hantar krete kat depan stadium. tapi aku tade duit. aku nak bayar gune kad. so aku kene kuar stadium. kalau keluar stadium pulak. takleh masuk balik. kene beli tiket baru kalau nak masuk. gile kau? akunye tiket RM388. gile ke hape aku nak beli lagi? aku undar mandir pikir ape nak buat. kalau keluar. takleh masuk balik. kalau tak keluar. nanti kedai cuci krete tutup. derang simpan kunci [sebab aku x bayar lagi]. aku takleh balik umah pulak. seb baik aku teringat aku ade 2 tiket lebih. tiket RM58 ngn tiket RM68. so aku keluar la. nanti nak masuk balik pakai tiket murah. so aku jalan pegi carrefour semula. bayar. jalan balik gi stadium. 30 minit wei rugi mase. dah la semalam sampai lambat. match day pun ade je halangan nye. hahah.

masuk gate ngn tiket murah. tunjuk bouncer yg jage box seat mahal tiket RM388 yg aku ade balik semula. oh ye. ade bouncer jage pintu masuk seat2 mahal. takut ade pembeli tiket murah masuk box tuh. tapi aku ade serpihan tiket RM388. so aku dpt masuk balik. Alhamdulillah. ade hikmah upenye beli tiket murah nih. tapi bile aku sampai.. Ramsey dah score penalti dah. ceh! goddemn! hilang mood aku! pastuh Walcott score chip. half time je aku haus yg amat. tapi aku tahan tak keluar gi beli air. rugi je kuar, mesti kene bratur panjang. pastuh air habis. mase awek sebelah aku balik tempat duduk dia. dia tgh minum air coke. pakcik yg duk blakang aku komplen air mineral habis dijual. pergh! kelat tekak kalau minum coke. tanak aku. aku tahan jek la.

bagi aku, fan Malaysia nih pemalu. or just pemalas. sebab tiap kali Arsenal score. awek sebelah aku nih je yg bersorak. orang lain. cam tak buat havoc sangat. tak kecoh. aku yg sebuk ngambik gamba pun cam malu2. hahahahahaha! mase Vela score, aku try menjerit. tapi sumorang keliling aku senyap jek. pandang2. what te hell? korang nih fan Arsenal ke? ke fan Arsenal celebrities je? tak Arsenal langsung korang. last2 aku pun kepenatan lah. bile match abis. sume berebut pegi tengah2 (tempat player entry). haha! seb jugak aku dapat gi tengah. sebelum team Arsenal nak balik. derang baling souvenir (topi Arsenal) kat fan2 yg paling dekat. haha! aku sempat la amik gamba Sagna, Koscielny, Jack, Walcott.. sempat la. rugi sial aku tak beli Tele Lens. boleh zoom jauh2. camera aku wide angle lens je. setakat 50mm je. tak jauh mane.

oh! dan aku sempat amik gamba fan Liverpool ngn Everton dtg stadium. haha! fan MU pun ade gak. cume aku x amik gamba fan MU. boikot MU! derang pakai jersey derang la. bagus2! derang nih mmg peminat bola.

good experience. not everyday i can watch live Arsenal match. nanti lah. bile aku gi London tahun depan. aku akan pastikan aku pegi tengok match Arsenal.

and lagi skali I swear awek2 yg sokong Arsenal adelah sangat Hot!!! I swear!!! haha! bukan dari segi dalaman je.. luaran pun. gamba2 mereka. aku simpan untuk diri aku je la. hahahahahahaha!

oh! malas upload gamba..

hari nih hari Jumaat. petang kang ade rehearsal wedding Faiz and Zulaikha kat Duchess Place.. aku pengapit maa.. kene pegi.. pengapit gemuk pakai baju melayu pink! i hate pink!!!

type-R

di depan Putra Masjid Jamek. selepas semayang Jumaat. saw a tudung labuh girl. comel.

teringat keberanian Paliq (demit terpakse bg kredit kat Paliq). Inspired.

Approached.

“hai. saye berlalu, saye nampak dan saye mahu berkenalan. boleh?”

and she said “nak buat ape?”, muka dia masam.
(no. she didnt ask back. but she SAID it). i’ve never used the word terkedu before. but i was terkedu for a minute. demmit! (serius tak bajet ngn jawapan cenggitu).

she used that time and went into the Putra Station. aku tak mengalah. aku guna TouchNGo aku. aku kejar sampai depan gate LRT(bukan gate ticket tapi gate LRT)

“err. saje nak berkenalan je. boleh?”, she smiled a little. comelnye.

“tak boleh”, muka neutral balik.

DARN! what do i do?

the train came. she got in.

i was thinking of following. but… the time cam tak kene. i have to go back and all.
i gave up, i guess.

darn!

“tu la kau! dah la huduh! gemuk!!”, suare dlm otak.
“I hate you!”

i guess i am the type-R (Type Rejected)

A dire Warning

ini salah satu sebab kenape kite kene tengok cerita omputih sebenarnye. this is one of those time aku berterima kasih atas kewujudan tv series walaupun fiction tapi menggunakan based on real life identities. company macam FBI, CIA, NCIS.. heheh.. ye la.. pendeknye. aku tengok series NCIS. sebab kerekter2 dia best la. walaupun dlm series tuh ade kerekter orang Israel. atau lebih dikenali sebagai anak general Israel untuk Israel Intelligent Agency known as Mossad. dan ini lah yg membawa aku kepade entri kali ni. yep. dari NCIS nih lah aku tau pasal Mossad. well. sebelum nih. aku pernah dengar jek pasal Mossad. tapi dalam series NCIS nih, dia bagi info serba sedikit pasal Mossad. tak kisah la. yg penting. ia pasal Israel Spy..

which come directly to this entry. this is a public warning. aku baru je bukak email aku. dan aku jumpe mende yg amat sensitif. email yg aku terima dari lina@jobstreet menunjukkan list of jobs opening yg di advertised. sile tengok ape yg aku jumpe.

ini bukti dari email aku ye.. aku malas ar buat copyright segale pejadah tuh. sape nak?..copy je.
aku taktau lah kalau ini coincidence ke bukan.. tapi tengok logo dia. kantoi kot logo Zionis Israel. this makes me think. maknenye dah lame dah Israel nih bertapak kat Singapore n Malaysia. sampai dia dah boleh post vacancy kompeni terang-terangan. WTF?! what r u doing Malaysian Intelligent Force? ke korang tak cukup intelligent? susah ar kalu keldai lagi intelligent.

well. aku tanak point sangat pade “orang Yahudi”. but more to “orang Israel”. makin byk aku membace. makin aku tau. yahudi nih tak semestinye musuh. sebab kalau ko pegi Israel or pegi Palestine or even Egypt pun. ade je yahudi Islam kat situ. yang jahat sebenarnye Zionis.. bukan semua yahudi jahat. same la ngn Islam, yg jahatnye Saddam Husin, Osama Ladin, Gaddafi, Mahathir tuh.. derang sume nih membunuh atas name agama atau negara masing2. konon nak pertahankan agama/negara masing2. cheit!~ pembunuh tetap pembunuh! patut mati kene pancung! ape beza derang ngn George Bush pun? same je sume nye.

so cerita Mossad nih cemane nih? bawak2 la bagitau rakan2 sekalian. kabo kat sumorang. Israel Intelligence dah masuk malaysia. dah boleh buat ad terang terangan. pergh! brape lame agaknye dia dah infiltrate malaysia? setahun? 6 bulan? 2 bulan? ntah2 seminggu jek.. aku rase x susah pun nak infiltrate negara korup nih. lagi2 pulak dengan singapore duk sokong israel tuh.

hmmmmm…. this is shit man!!!

sesape yg rase nak kerja untuk Israel Intelligence Agency.. leh apply kat sini
http://www.jobstreet.com.my/jobs/2011/7/default/20/2650629.htm?fr=L
alah.. kerja IT je. perbesarkan network intel Israel kat dunia nih. connectkan server derang kat meleisia. tolong BN ke.. Anwar ke jatuhkan PAS..

IT Engineer – Short term – Malaysia
(Shah Alam, Subang and Nilai)

Responsibilities:

Desktop/Laptop Problem Management support
PC/Notebook and server Installation and Setup Services
Asset Management
Hardware Repair Management includes liaising with external vendors for support
Client / Vendor Liaison

Requirements:

Malaysian only
Must start work immediately.
Fluent in English and writing.
Minimum 2 years experience in Desktop/Laptop Support and server experience a must
Minimum Diploma-holder
Analytical, creative, able to work independently and self-motivated and with good-problem solving skills.
Willing to travel between Shah Alam, Subang and Nilai.
Short-term 4 months full-time work

keje kat subang, shah alam or nilai.. peh! tempting sial.. silap dia tak post gaji brape je.. aku bajet keje dia senang je. dia amik ko keje sebab rules kate kene ade quota bumiputera. selame 4 bulan ko keje situ. boss ko asik meeting je. meeting meeting meeting. ko nampak byk contractor [kemungkinan besar spy israel] kuar masuk opis. pasang server ke hape. yg mane ko akan diberi keje cikai2. atau tak payah buat pape pun. hanye training. free training wei. dapat cert pun mahal. boleh update resume. haha! bile contract 4 bulan ko habis. they pop a bullet in your head. just like that. erase sume data yg ko ade kat malaysia nih. bagitau mak bapak ko yg derang hantar keje luar negara. 5 tahun lagi muke ko keluar kat tv sebagai suicide bomber terrorist. pergh! mossad service pulak hilang camtu je. wahahahaha! gile conspiracy theory. byk tengok tv aku nih. hahahaha!

tapi itu la.. sebar-sebarkan lah. Zionis laknatullah!!

yang jobstreet nih pun seko! bawak2 la check mende2 sensitif nih. kang tak pasal2 ade yg kene bako kang. haaa…

PS: post ini bukan tipu. ini betul betul terjadi. tapi ape yg aku tulis tuh. ikut sedap haku jek aku tulis. ntah2 bukan kompeni israel. haha! mungkin aku je paranoid lebih. sile selidik dulu ye sebelum ekau pegi hentam sape2. tapi “Mossad” tuh mmg takleh blah!

issue Khamis

semalam..
semalam aku hantar mak aku ke KLIA. mak aku nak balik Jubail. ye mak bapak aku menetap di Jubail. kat mane tuh? cube korang google.. mungkin dlm google map dia tulis ‘jubayl’.
dan semalam lepas kuar dari surau. terserempak ngn balak mertua abang aku.. aku pun dengan suam-suam kuku cube mengingati name bakal mertua abang aku tuh..
dengan jayenye aku bersalam sambil kata “Encik MosRI kan?”. lalu Encik MosRI membalas, “MosIR”. dan kat tepi dahi aku ade bentuk cenggini keluar -_-“. sambil ade perkataan “LOL” dalam minda aku. haha! demn! bakal bapak mertua abang aku nih dalam perjalanan ke surau. dia berada di KLIA bersama keluarga beliau sebab nak hantar anak angkat beliau dari Italy, pulang ke Italy setelah setahun menjadi anak yg diangkat di Malaysia.. alah. anak angkat dari program Exchange Student tuh. kebetulan pulak flight anak angkat derang same time ngn flight mak aku. lain2 penerbangan la. mak aku gi Saudi. budak Italy tuh gi Italy lah. ceh! aku tidak berkesempatan jumpe budak Italy tuh sebab family aku duk tempat lain dan family En Mosir duduk kat Secret Recipe.. tapi Mak cik Aida merangkap bakal mak mertua abang aku datang melawat mak aku. suko mak aku dpt borak2.

the end. eh.. tak..

argh! penat aku.. aku pun tatau kenape aku penat..
aku ade reka satu lirik yg leh rhyme ngn lagu ‘kereta merah’
atau lebih orang kenali sebagai lagu ‘bapa ku pulang dari kota’
aku nak post mende nih bulan lepas mase bapak aku balik mesia.
tapi skang dia dah balik Saudi semula..
tapi aku post je lah lagu nih

bapa ku pulang dari saudi
bapa ku belikan chicken mandi
chicken mandi yang amat wangi
boleh ku makan sampai takleh berdiri

nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam nyam

chicken mandi yg sedap boleh dilihat
tengok lah perut ku makin bulat
boleh ku kata ku makin sihat!

ok.. aku bosan tade idea. nak nulis. cam mende same je hidup aku. cume akhir bulan lepas aku tetibe saket. walaupun tak berape saket. tapi ia tetap dipanggil saket. jadi aku dapat MC sampai 3 hari. yeah! best wei. jadi pada hari ketiga MC, aku rase cam dah sihat sepenuhnye. aku pergi jenguk rumah yg aku plan nak beli. apartment sebenarnye. cantik. seswai ngn jiwa i. tapi leasehold.. pastuh ade over-priced pangsapuri 17 tingkat baru nak start construction yang akan block matahari pagi rumah yg aku plan nak beli itu. so mungkin aku nak beli overpriced flat tuh pulak. huk aloh.

oh! aku nak cerita pasal keje aku. Change Request yg mengambil mase 2 tahun untuk siap.. akhirnye akan siap hari ini. aku merasa sungguh bangga. nak add 20 crystal report mengambil masa 2 tahun untuk siap sepenuhnye. cantek! kalau dapat kat programmer lain. mungkin akan siap dalam 20 hari je. tapi aku nye report. 2 tahun. aaaahahahaha! sucks!
dan oleh sebab kerja dah siap. maknenye kerja dah kurang. so habit lame aku iaitu TIDO telah kembali menguasai keadaan. asal aku rase bosan je. aku tido. sebab tuh aku x blog ni. asik tido je bile ade peluang. haha! skill tido duduk aku x pernah luput rupenye.
tapi aku balik lambat hari nih. deployment start 6:30 petang. demmit!

tetibe aku dapat email pasal roadblock around kl jumaat ngn sabtu nih. ramai ke pegi buat lawatan sambil belajar bersama Bersih 2.0?.. mesti Curve, OU, Tropicana menjadi pilihan org2 yg malas masuk KL.. ouh! ini la peluang nak wash mate nih.. sape2 yg mate dia kotor, dinasihatkan pegi kat mall2 yg disebut untuk cuci mate anda.. pergh! mesti ramai orang. demn! so.. ade baiknye aku pegi Kuala Selangor sambil mengintai kelip-kelip serta salt water crocodile di Kampung Kuantan. baik. aku akan charge battery camera aku.

malam sabtu baru aku kan gerak pegi DotA. lame jugak aku tak gi dota nih. mesti aku makin power. haha! mapitt!! DOTA!! sambil CS.. aku nak pisau mereka2 yg rase diri mereka power CS. setakat nih, aku berjaya pisau semua top listed CS fragger dalam setiap game aku join. jadi ini menunjukkan aku amat power. hahahahaha!
ok. poyo. walaupun aku mmg hebat CS. fuahahahahaha!

hape mende nih?

ps: aku patut post entri nih semalam bersaman hari kamis 7/7/2011. tapi semalam lepas keje, mase aku tgh tulis new post. tetibe EPf nih buat hal. habis segale server EPF se-meleysia nih terpakse ditutup. nasib baik issue nih jadi lepas maghrib. so cam counter EPF sume dah tutup. tapi kalau ade sesape yg try check derang nye statement lepas maghrib semalam kat mane2 kiosk EPF dlm malaysia. dia mesti perasan ade mende tak betul kat screen. haha! name, IC, ID, alamat sume tunggang langgang. haha! aku blom balik time tuh. sebab aku tgh update blog. tapi mase issue tuh datang. gelabah gak aku. ingatkn salah deployment petang tadi. upenye issue department lain. heheh! lega aku. bile aku dpt tau itu issue department lain. aku trus blah dari opis. kang ade issue lain kang. haaaa… aku balik. so lupe la nak update blog. haha. aku sampai pagi nih kt opis. tengok sume tenang jek. dah settle la tuh issue tuh. haha! bagus. aku trus post entri Anis ngn entri nih. heh.